| |

Kesä ja kurpitsa

 

 

No nyt sitä saa, kesäkurpitsaa! Satokausi on parhaimmillaan ja satoa on paljon. Reseptejäkin kaivataan, joten olkaas hyvä ja kokeilkaa vaikka kaikkia kolmea.

 

 

KESÄKURPITSAKEITTO

600 g kesäkurpitsa

1 sipuli
2 rkl voita
2 dl kermaa
6 dl kana- tai kasvislientä
sitruunamehua
suolaa& pippuria

Kuutioi kurpitsa, silppua sipuli. Kuullota ne voin kera. Älä ruskista. Lisää liemi ja kerma. Anna kiehua 5 min (vihannekset kypsiksi). Soseuta, kiehauta, lisää mehu ja mausteet.

 

 

KESÄKURPITSAPANNU

 

 

kesäkurpitsa (n. 600 g)

400 g naudan jauhelihaa

1 iso sipuli

3 isoa valkosipulin kynttä

1 prk tomaattimurskaa

mustapippuri

suolaa

tuoretta timjamia

Paista jauheliha pannulla. Lisää paiston loppuvaiheessa sekaan pilkottu sipuli sekä valkosipuli. Rouskaise joukkoon mustapippuria sekä suolaa. Lisää lopuksi tomaattimurska, pilko joukkoon pätkä kurpitsaa ja tuoretta timjamia.

Anna jauhelihakastikkeen muhia pienellä lämmöllä ja ota seuraavaksi käsittelyyn kesäkurpitsa. Siivuttele se esim. juustohöylällä pitkiksi siivuiksi, joista pyörittelet ruusukkeita/rullia.

Jos jauhelihakastikkeen pannu kestää uunipaiston pidä se. Voit myös kauhoa kastikkeen uunivuokaan ja tehdä ruoan siihen. Sitten vaan asettelet,upottelet jauhelihakastikkeen päälle tekemäsi ruusukkeet. Seuraavaksi pannu uuniin 200´C . Puolisen tuntia paistelua, herkku uunista ulos, koristeeksi timjamia ja eikun syömään.

 

 

 

 

 

 

SYYSVUOKA

 

 

Siivuta kesäkurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Anna niiden odotella hetki pöydällä uunivuoan seurana.

Pilko hieman sipulia sekä kesäkurpitsaa, pistä pannulle ja kuullota niitä hetken verran oliiviöljyssä. Lisää purkillinen tomaattimurskaa ja reilu desi täysjyväohraa (esim. Torino). Rouskuttele myllyistä sekaan suolaa ja mustapippuria sekä leikkaa kaveriksi tuoretta timjamia.

Kaaputtele kastike pannulta uunivuokaan. Lado limittäin ja lomittain kastikkeen päälle aluksi pilkotut kesäkurpitsa, tomaatti ja sipuli. Kun vuoka täytenään lorauta päälle oliiviöljyä ja ripsuttele vielä halutessasi korppujauhojakin.

Vuoka uuniin 200´C noin 45 min, kunnes väriä pinnassa ja kasvikset napakan kypsiä.

Syysvuoka on kelpoa tarjottavaa joko sellaisenaan tai lisukkeena lihaisamman ruoan kera.

 

 

 

 

HERKULLISTA SADONKORJUUN AIKAA!

 

 

 

 

 

 

 

 

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Jätä kommentti

*

Jaa sivu