| |

Lounasta pukkaa

Mitäs tänään syötäisiin? Kevyt kenttälounas kääntyi hieman tuhdimmaksi lounasteluksi. Päätin nimittäin tehdä bataattikeiton lisäksi vähän muutakin.

Leivoin keiton kylkeen sämpylöitä. Vettä, hiivaa, suolaa, öljyä, vehnäjauhoja, vehnäleseitä, kaurahiutaleita, pellavansiemeniä ja auringonkukan siemeniä. Mitäs kaikkea taikinaan nyt sitten pistinkään?

Bataattikeittoon kuorin ja pilkoin pari bataattia, yhden sipulin, muutaman valkosipulin kynnen ja inkivääriä palasen. Laitoin kaikki kattilaan, lisäsin keitinveden ja tsuppattelin ne kypsiksi. Keitinliemen kaadoin kattilasta erilliseen kippoon. Sauvasekoittimella surautin kasvikset soseeksi. Keitinliemellä ohensin sosetta sopivan notkeaksi ja lisäsin suolaa sekä timjamia. Lautasella laitoin keittoannokseen väriksi rucolaa ja nakkasimpa tuohon muutaman pinjansiemenenkin.

Kylläpä oli soppalounas makoisaa. Eikä siinä vielä kaikki… nostan kohta uunista pannukakun. Milläköhän hillolla söisin sitä tällä kertaa?

Itsekokattu keitto lautasella ja itseleivotut sämpylät uunista ulos. Ruokajuomana itsekeitetty mehu ja jälkipalana itsepyöräytetty pannukakku. Ei sitä turhaan sanota, että itsetehty on parasta!