| |

Munasta on moneksi

Onni on päivittäin poimia omasta kanalasta omien kanojen munia. Siinäpä meille lähiruokaa parhaimmasta päästä. 

 

 

Kananmunia tulee syötyä päivittäin. Hyviähän ne ovat kuin mitkä ja niistä saa tehtyä jos minkämoista ateriaa.

 

 

Aamun ehdoton suosikkini on ”munahässäkkä”. Siinä on paistettuja munia, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, tomaattia, siemeniä, yrttejä, pekonia, suolaa, pippuria. Laitan siihen yleensä mitä sattuu mieleen juolahtamaan tai keittiöstä löytymään.

 

 

Paistettuja munia leiville tai piirakoitten päälle.

 

 

Jos kaapistasi löytyy muffinsipelti, niin siinäpä teet uunissa makoisan herkkusetin. 
Voitele muffinssivuoat. Laita uuni lämpenemään 200´. Pilko vuokien pohjalle sipulia, tomaattia ja kinkkua. Väriä antamaan voi laittaa vaikka herne-maissi-paprikaa. Riko muna per vuoka ja pistä munat uuniin. Kypsennä munat itselle mieluisaan olomuotoon. Ropsauta myllystä päälle suolaa ja mustapippuria.
Helppoa ja hyvää aamupalaksi, lounaalle tai välipaloiksi.

 

 

Yllätysmunat pienissä uunivuoissa syntyvät näppärästi.
Voitele pienet uuninkestävät annosvuoat. Laita uuni lämpenemään 200´. Mittaa vuokaan 2 rkl kermaa. Lisää sekaan esim. silputtua sipulia, maissia, kuivattuja sieniä. Riko päälle pari munaa. Laita vuoat uunin keskiosaan ja kypsennä 7-10 minuuttia, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Keltuaisen tulee jäädä löysäksi. Älä kypsennä liikaa, munat jatkavat kypsymistään vielä uunista oton jälkeen. Päälle rouskaus suolaa ja mustapippuria sekä yrttejä. Ruokailijoille voit yllätyksenä laittaa kippoihin erilaisia täytteitä.

 

 

Munasta tosiaankin on moneksi. Munarikasta viikon jatkoa!

 

 

 

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Jätä kommentti

*

Jaa sivu