| |

Omenoita, onhan noita!

 

 

”On omenoita nyt punaisia puussa. Kun oikein toivotaan on ne meidän suussa. Sinulle, minulle, hei jokos maistaa saan? ”
Viime sunnuntaina tein todella hyvää luumuomenahilloa… oikein konjamiinilla terästettyä. Sen verran tuo hillo oli vaniljajäätelön kyljessä hyvää, että pieni satsi ei riittänyt nimeksikään. Sitähän on siis tehtävä lisää ja nyt isommalla kauhalla. Pihamaalle lompsis …ja omat omenat ja luumut pataan porisemaan.

 

Konjakilla maustettu luumuomenahillo
500 g kypsiä punaisia luumuja
500 g omenoita (kiinteä ja hapokas lajike)
1 dl vettä
8 dl hillosokeria
2 kanelitankoa
5 kokonaista neilikkaa
2 rkl konjakkia
Huuhtele luumut huolellisesti, halkaise ne ja poista kivet. Lohko tai kuutioi luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.
Siirrä luumut ja omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kannen alla, kunnes vesi höyrystyy. Lisää sokeri ja mausteet.
Keitä hilloa keskilämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Jos hillon pinnalle nousee vaahtoa, kuori se pois lusikalla.
Mausta valmis hillo konjakilla. Purkita hillo hyvin puhdistettuihin tölkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Hillo säilyy jääkaapissa hyvänä useita kuukausia.

 

 

 

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Kannattaahan niitä herkutella ihan tuoreeltaankin, mutta eiköpähän yliveto kuitenkin ole omenan käyttö piirakoihin. Tässäpä teille oma suosikkireseptini. Tietty äidin reseptikirjasta napattu sellainen.

 

 

 

Omenapiirakka
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Päälle: omenaa, kanelia
Täyte:
1 kermaviili
1 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään muna jonka jälkeen jatketaan jauhoja seokseen vatkaten. Levitä taikina vuokaan. Päälle omenalohkoja, kaneli ja sekaisin vatkattu täyteseos. Paista 200´kauniin herkulliseksi.
Olohan on ihan omenainen, kun omenilla herkuttelee. En malta olla pistämättä vielä yhtä syksyistä lempireseptiäni. Tämä jos mikä on helppoa ja hyvää vaikkapa jäätelön kylkiäiseksi.

 

 

Omenakauraherkku
Kuori noin 10 omenaa, poista siemenkodat ja lohko uunivuokaan. Laita paistinpannulle 100 g voita, 3 dl kaurahiutaleita ja 1 dl fariinisokeria. Sekoita nuo ainekset lämmöllä keskenään ja lisää seos omenalohkojen päälle. Paista herkkua uunissa 200′ n. 30 min. Herkuttele jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

 

HYVIÄ HERKKUHETKIÄ SYYSPÄIVIINNE!

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Jätä kommentti

*

Jaa sivu