| |

Puuro naisen tiellä pitää

Hyvin eväin uuteen päivään. New Yorkin aamujen suosikkipaikakseni nousi keskusrautatieaseman Great Northern Food Hallin puurobaari.

Mikä tunnelma, mikä konsepti!

Pidän puuroista, kaikenmoisista puuroista. Sekaan riittää yleensä pelkkä voisilmä ja marjoistakin tykkään. Tyrni on mieleeni ja tyrniäpä eritoten tuossa puljussa markkinoitiin.

Joskus voi puuroherkutella… ainakin matkalla. Puuro kaikilla ”mausteilla”. Luumupuuroa, mallaspuuroa, omenapuuroa… vaniljavaahdolla, hilloilla, granolalla, hedelmillä, marjoilla. Siitäpä kelpoa evästä aamuun.

Ja mikä hienoa… puuro ja kahvi tuli nautittua Iittalan astioista. Niistäpä tuli myös vaihdettua sananen jos toinenkin vieressä istuneen paikallisen hienostorouvan kanssa.

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Kommentit (1)

 1. Suomalaisista viljoista – ja vähän eksoottisimmistakin – saadaan mainiota imellettyä mallaspuuroa. Maltaiden toimittajat jauhaa olutmaltaista pienellä lisämaksulla leivontaan ja puuroihin sopivaa mallasta. Nykyisin on saatavana imellettyyn mallaspuuroon sopivaa kuoretonta jauhettua kauramallasta.

  Imelletty mallaspuuro näistä raaka-aineista:

  Ei lisätä sokeria eikä siirappia. Makeus saadaan imeltämällä. Voidaan lisätä runsaastikin sopivaa hedelmää mikä lisää makeutta.

  3 litraa vettä
  ½ kg jauhettua mallasta
  1 kg jauhoja
  1 teelusikallinen suolaa

  Näin valmistuu imelletty mallaspuuro:

  1. Kuumenna vesi kattilassa noin 70-75 asteiseksi.
  2. Sekoita maltaat ja jauho kuivina kulhossa ja sekoita mallas-jauhoseos kattilassa huolellisesti sekoittaen veteen.
  3. Laita laita kansi kattilaan. Laita seos kattilassa imeltymään 70 asteiseen sähkölieden uuniin noin 3 tunniksi. Sekoita imeltymisen aikana 2-3 kertaa.
  4. Nosta imeltynyt puuro liedelle. Lisää suola ja kuumenna tehokkaasti sekoittaen kiehuvaksi. Jos haluaa hedelmäisen puuron, niin hillotut hedelmät voi lisätä tässä. Hedelmät voi lisätä myös tuoreena hienoksi silputtuina.
  5. Puuron voi keittää noin 3 tuntia jatkuvasti sekoittaen. Puuron voi kätevästi kypsentää noin 3 tunnissa 120-140 asteisessa sähkölieden uunissa joko kattilassa tai laittamalla puuro uunivuokaan.

  Imelletty puuro on parhaimmillaan 2-3 vuorokauden kuluttua. Imelletty puuro syödään yleensä kylmänä sopivien lisukkeiden kera.

Jätä kommentti

*