Maria Järvelin
toiminnanjohtaja, järjestötoiminta
Hämeen Martat
+358 444946295
toiminnanjohtaja, järjestötoiminta
Hämeen Martat
+358 444946295
Hei sinä, joka haluat kivaa toimintaa yrityksen tyhy-päiviin tai jotain maukasta ja innostavaa työtiimille. Tiesitkö, että me Hämeen Martoissa, niin Lahden kuin Hämeenlinnan alueilla, toteutamme vuoden aikana kymmeniä innostavia kokkauskursseja yrityksille ja yhteisöille sekä monenlaisiin yhteisiin kokoontumisiin. Ruokakursseillamme opitaan uutta ja viihdytään aitojen makujen parissa. Odotamme sinua ja kavereitasi – varaa ruokakurssi heti!
Lähde herkulliselle ruokamatkalle kanssamme. Ruokakursseja pidetään arkisin ja lauantaisin. Kurssin pituus on noin kolme tuntia.
Sivun lopusta löydät yhteydenottolomakkeemme.
Pulikalla kakkarat piirakan pohjaksi, täytteeksi puuroa ja sitten rypytys. Riisi-, ohra- ja perunapiirakoita – apuna myös pastakone!
Kokkisota on leikkimielinen kokkauskurssi, jossa ryhmät kilpailevat keskenään. Taitoa, kekseliäisyyttä sekä luovuutta – kuka voittaa?
Runsaasti mausteita, muttei tulisuutta, syviä ja runsaita makuja, kasviksia, pataruokia, hatsapureja, khinkaleja. Tuliko vesi kielelle?
Espanjalainen brunssi on täynnä maukkaita herkkuja ja kiireetöntä tunnelmaa. Maistetaanko vaikkapa tapanadebruschettoja?
Valmistamme rennossa tunnelmassa suussa sulavia herkkuja kotimaisista raaka-aineista. Brunssilla Suomen luonnon maut kohtaavat!
Tällä kurssilla tutustutaan eri ruokakulttuureiden kautta erilaisiin kasvisruokiin ja opitaan kasvisten ja palkokasvien monipuolista käyttöä. Tervetuloa makumatkalle maailman ympäri!
Opettelemme valmistamaan erilaisia susheja ja luvassa on myös pieni katsaus japanilaiseen ruokaperinteeseen. Tule mukaan tutustumaan japanilaisten herkkujen valmistukseen!
Ihana kokemus, opin paljon ja aion ehdottomasti kokeilla reseptejä kotona.
Vastasi odotuksia ja oli hyvin toteutettu.
Ihana ohjaaja ja monipuolisia ruokia. Voin suositella.
Hinnat sisältävät tarvikkeet.
Maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai
( 10 henkilöä)
Karjalanpiirakkakurssi: 590 euroa, 22 euroa/lisähenkilö
Muut ruokakurssit: 690 euroa , 22 euroa/lisähenkilö
Perjantai ja lauantai
( 10 henkilöä)
Karjalanpiirakkakurssi: 670 euroa, 22 euroa/lisähenkilö
Muut ruokakurssit: 740 euroa, 22 euroa/lisähenkilö
Hankkeen toiminta-alue: Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä.
Hankkeen toiminta-aika on 2020-2023.
Nyt käärimme Tietoa ja turvaa kylillä -hankkeemme pakettiin
Lämmin kiitos rahoittajillemme, että saimme täysin poikkeuksellisina vuosina 2020–2023 jakaa tietoa kotivarasta, varautumisesta, hävikkiruuan syntymisen ehkäisemisestä ja kestävämmästä arjesta.
Pandemia, Ukrainan sota, sähkön ja ruuan hinnan nousu loivat lisääntyvää tarvetta hankkeemme sisällön aihealueille. Saimme kokea tekevämme merkityksellistä ja hyvin ajankohtaista työtä neuvoessamme ihmisiä.
Keskustelut hanketilaisuuksissa olivat hedelmällisiä. Jaoimme ajatuksia toinen toistemme kanssa siitä, kuinka jokainen voi omalta osaltaa lisätä turvaa ja viedä tietoa eteenpäin kylillä.
Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja ihmisille, jotka ovat osallistuneet toimintaan niin, että olemme onnistuneet hankkeen toteuttamisessa. Hankkeen aikana syntyneitä toimintamalleja ja yhteistyöverkostoja hyödynnämme varmasti ja mielellämme tulevassa neuvontatoiminnassamme. Ollaan yhteydessä!
Hankkeen aikana Hämeen Martat ry tuo Kotivara-aiheista sekä Kätke, ideoi ja innostu -aiheista sisältöä olemassa oleviin tapahtumiin, kyläiltoihin ja yhdistysten tapaamisiin. Tapahtumissa käydään läpi kotitalouksien ja kylän turvallisuuteen liittyviä asioita lähinnä kotivaran näkökulmasta. Alueen asukkaita innostetaan omatoimiseen varautumiseen ja toiminnassa läpileikkaavana teemana on erilaisiin häiriötilanteisiin varautuminen.
Kätke, ideoi ja innostu -luennolla kuullaan miten ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta eniten kotitalouksissa. Turhaan tuotettu ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä. Lisäksi kurkkaamme ruokakaappiin, josta löytyy hyödyllisiä ja toimivia ekologisia siivousaineita. Mihin kaikkeen voikaan siivouksessa käyttää etikkaa, sitruunaa, soodaa, suolaa, ruokaöljyä tai vaikkapa kahvia?
Keskeisiä yhteistyötahoja hankkeen toiminnan totuttamisessa ovat alueen yhdistykset kuten kylä- ja marttayhdistykset sekä alueen koulut. Toiminnan tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja vahvistaa toimintaan osallistuvien osaamista häiriötilanteisiin varautumisessa. Tyypillinen arjen häiriötilanne on esimerkiksi sähkökatko tai sairastuminen.
Tästä pääset tutustumaan Kätke, ideoi ja innostu! Ruokahävikkiä ja ekotekoja -lehtiseemme.
Tästä linkistä löytyy Tietoa- ja turvaa kylillä flyer
Toiminta saa rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolta.
kotitalouden asiantuntija, Lahti
Hämeen Martat
+ 358 50 501 9716
Luotettavaa apua kotiin Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa. Tilaa meiltä apua seuraaviin kodin askareisiin:
Etelä-Hämeen Marttapalvelut Oy
Marttojen kotiapu
maanantai, tiistai ja torstai kello 9-10
Marttajärjestön neuvontatyö on monipuolista. Avoimen neuvonnan lisäksi toteutamme hanke- ja muilla erillisrahoituksilla kohdennettua neuvontaa erilaisille ryhmille lukuisien yhteistyötahojen kanssa.
Marttapiirit järjestävät työpajanuorille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, maahanmuuttajille ja heidän perheilleen sekä vangeille ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaille vuosittain noin 900 kotitalouskurssia eri puolilla Suomea.
Lapsiperheiden arjen tukeminen
Marttojen lapsiperhetoiminnalla tuetaan pikkulapsiperheiden arkea järjestämällä eri puolilla Suomea kotitalouskursseja ja -luentoja vanhemmille ja antamalla henkilökohtaista neuvontaa perheiden kotona.
Makumatka Karjalaan -kursseilla opetellaan tekemään esimerkiksi erilaisia karjalaisia piirakoita ja muita leivonnaisia. Makumatka Karjalaan -kurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu lapsille ja nuorille.
Vilppu toiminta tukee vapaaehtoisia toimimaan ikäihmisten ja lapsiperheiden arjen tukena hyvinvointia edistäen. Toiminnalla tuetaan ikääntyvien kotona asumista ja lapsiperheiden arjenhallintaa sekä vähennetään yksinäisyyttä.
S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämillä Ässäkokki-kursseilla kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu.