Martat lapsiperheiden asialla

Marttojen lapsiperhetoiminnalla tuetaan pikkulapsiperheiden arkea järjestämällä eri puolilla Suomea kotitalouskursseja ja -luentoja vanhemmille ja antamalla henkilökohtaista neuvontaa perheiden kotona. Toimintaa ohjaavat marttapiirien koulutetut kotitalousasiantuntijat.

Lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminnan tavoitteena on tukea pikkulapsiperheiden arkea ja vahvistaa hyvinvointia kotitalousneuvonnalla.

Pikkulapsiperheille

Koko perheen arjen hallinnan kursseja toteutetaan yksittäisinä kursseina ja kurssisarjoina. Kursseilla opetellaan yhdessä tekemään ruokaa niin vauvalle kuin koko perheellekin. Samalla keskustellaan hyvistä ruokavalinnoista ja itse tekemisen eduista, perheen arkirytmistä, siivouksesta, pyykkihuollosta ja raha-asioista.

Luennot tarjoavat vanhemmille tietoa ja käytännön vinkkejä arjen hallintaan. Aiheena voi olla esimerkiksi ruoka, ravitsemus, kodinhoito, arjen rutiinit ja viisaat valinnat.

Kotikäynneillä pikkulapsiperheet saavat kodin askareisiin yksilöllistä käytännön neuvontaa toiveiden ja tarpeidensa mukaan. Kotikäynnit toteutetaan aina yhteistyökumppanin kanssa.

Kysy kursseista, luennoista ja kotikäynneistä lähimmästä marttapiiristä.


Työtämme tukee STM Veikkauksen tuotoilla

Olemme toimineet lapsiperheiden parissa monien vuosien ajan. Lapsiperheiden arjen tukeminen -toimintaa on tehty vuodesta 2017 lähtien kohdennettuna toiminta-avustuksena, jota Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa Veikkauksen tuotoilla.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödyllisiin, terveyttä ja hyvinvointia edistäviin hankkeisiin ja toimintoihin kohdistuvia avustuksia.

Voit lukea lisää työmme tuloksista ja vaikutuksista täältä. 

Katso lyhyt video siitä, miten Martat tukevat lapsiperheiden arkea:

 

Arjen vinkkejä ja tietoa löydät lapsiperhesivuiltamme

Lapsiperheiden arjen tukeminen -toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) Veikkauksen tuotoilla.