Marttapiirit järjestävät työpajanuorille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, maahanmuuttajille ja heidän perheilleen sekä vangeille ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaille vuosittain yli 800 kotitalouskurssia eri puolilla Suomea.

Toiminnan tavoitteena on vahvistaa osallistujien arjen hallinnan taitoja ja kohentaa sosiaalisia taitoja. Opettelemme pienryhmässä yhdessä ruoanvalmistusta, kodinhoitoa, raha-asioita ja hygieniaa. Otamme kaikessa toiminnassa huomioon kestävän kehityksen ja ympäristöasiat. Kurssit tukevat sosiaalisten suhteiden kehittymistä ja ryhmässä toimimisen taitoja. Osallistujat saavat omaan arkeen liittyviä onnistumisen kokemuksia. Maahanmuuttajien kursseilla opettelemme lisäksi arjen suomen kielen sanastoa.

Olemme järjestäneet kursseja jo vuodesta 1997 lähtien yhteistyössä mielenterveys-, päihde- ja maahanmuuttaja-alan toimijoiden kanssa.

Yhteistyö Rikosseuraamuslaitoksen kanssa alkoi vuonna 2012.

Työpajanuorten arjen taitojen kurssitoimintaa on kehitetty Into ry:n kanssa syksystä 2015 alkaen. Tänä vuonna toimintaa toteutetaan yhteistyössä lähes 30 työpajan kanssa eri puolilla Suomea.

Marttojen työlle tunnustusta

Arki sujuvaksi -toiminta palkittiin vuonna 2016 RAY:n Vaikuttavaa!-palkintolla.  Palkinto myönnettiin tuloksellisesta ja vaikuttavasta järjestötyöstä.

 

Ladattavat tiedostot:

Maukasta EU-ruokakassista

Meals with EU food packages

Smakrikt från EU-matkassen

Tutustu selkovihkosiimme Issuussa:

 

Lisätietoja toiminnasta:

Päivi Känsälä, asiantuntija Arki sujuvaksi -toiminta, p. 050 310 3843, paivi.kansala(at)martat.fi

Piia Aho, asiantuntija Arki sujuvaksi -toiminta, p. 050 466 4447, piia.aho(at)martat.fi

Kurssilaisten palaute kannustaa

”Mina rakastan suomi kokin.” (Maahanmuuttajien kurssipalaute)

”Pitämällä kuluista kuukausiseurantaa jää turhat ostot pois.” (Mielenterveyskuntoutujan kurssipalaute)

Kurssin vetäjä oli ihan päällikkö!
(Vankilakurssin palaute)

Taidot karttuivat ja ruokapöytäkeskusteluissa pohdittiin hyvässä hengessä arjen haasteita ja niistä selviytymistä.
(Marttojen kotitalousasiantuntija)

”Asiakkaat ovat saaneet paljon uusia vinkkejä ruoanlaittotaitoihin ja rahankäyttöön. Heillä on ollut hienoja yhteisiä kokemuksia ryhmässä toimimisesta. Uskon, että he ovat saaneet paljon yksinkertaisia oivalluksia, jotka ovat auttaneet arjen sujumista.” (Yhteistyökumppani)

”Monipuolinen ohjelma, palasteltu sopivan pieniksi osa-alueiksi, havainnollista opetusta.” (Yhteistyökumppani)

”Uskon kurssin tukevan rangaistuksen suorittamista ja siten myös kuntoutusta ja sosiaalisia taitoja.” (Yhteistyökumppani vankilasta)

”Jos onnistumista on hyvä olo sielussa ja tunne, että työ huumenuorten ja mielenterveyskuntoutujien kanssa on tarpeellista ja palkitsevaa, niin sitten olen onnistunut.” (Marttojen kotitalousasiantuntija)