Vaatevallankumous 22.-28.4.2019

Kuka minun vaatteeni on tehnyt? Who made my clothes?

Haastamme sinut mukaan toimimaan vastuullisesti ja vähentämään tekstiilijätettä. Toimitaan yhdessä ja kuljetaan kohti muutosta!

Suomen kaupoissa myytävät vaatteet ovat usein tuotu pitkien matkojen päästä. Vaatteiden ja asusteiden tuotantoketju raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi on pitkä ja sitä on vaikea seurata. Pitkään tuotantoketjuun liittyy sekä ekologisia että eettisiä globaaleja ongelmia.

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi kuusi vuotta siitä, kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. 1 133 ihmistä kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi tehdasrakennuksen romahduksen vuosipäivän yhteydessä vietetään Vaatevallankumousta.

Vaatevallankumouksessa ihmiset eri puolilla maailma näyttävät, että me haluamme vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Me kysymme vaatemerkeiltä #whomademyclothes eli kuka minun vaatteeni on tehnyt.

Vuonna 2018 kampanjaan osallistui yli 275 miljoonaa ihmistä ottamalla osaa tapahtumiin ja sosiaalisen median julkaisuihin, katsomalla videoita tai lataamalla materiaalia nettisivuilta . Sosiaalisen median vaikutus kasvoi edellisestä vuodesta huimat 35%.

Vaadi vastuullisuutta – se on helppoa!
Toimi näin:

  • Pue vaate päällesi nurin päin.
  • Ota kuva itsestäsi ja vaatteessasi olevasta vaatemerkistä.
  • Jaa kuva sosiaalisessa mediassa: merkitse kuvaan vaatebrändi (esim. @hmsuomi @marimekkoglobal) ja kysy #whomademyclothes. Lisää myös hashtag #vaatevallankumous.
  • Seuraa hashtageja #whomademyclothes ja #vaatevallankumous ja tykkää toisten vastuullisuutta vaativien kuvista.
  • Haasta mukaan ystäväsi!

Jaa sivu