|

|

Taste Saimaa ja Martat

”Saimaan alueelle, Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala, on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria juhlistetaan monipuolisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä. Taste Saimaa on itäisen Suomen ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto.”

Taste Saimaa Partner -mallissa Marttakahviomme on osana Saimaan alueen ruoka- ja matkailutoimijoiden verkostoa ja saa kesäksi käyttöönsä siitä kertovan tunnuksen.  Tunnus tulee Marttakahviomme ikkunaan muistuttamaan paikallisia ja kesävieraita näistä meille tärkeistä asioista.

Taste Saimaa toimijoiden verkosto tarjoaa yhteistyötilaisuuksia ja yhteismarkkinointia osana ohjelma-kokonaisuutta. Viikolla 12 järjestettiin Puhetta piirakasta -seminaarisarja, jossa jaettiin piirakkatietämystä kolmessa eri tilaisuudessa.  Taste Saimaa European Region of Gastronomy Management Project 2023-2024 -hankkeen johtaja Sari Kaasinen pyysi toiminnanjohtaja Heli Hjälmiä  osallistumaan Honkavaaran perinnepihan tilaisuuteen, puheenvuorolla ”Martat piirakkaperinteen ylläpitäjinä”. 

Puhetta piirakasta -tapahtumien yhteydessä julkistettiin Piirakan Piällinen -kisa! – eli, mitä muuta piirakan päälle kuin munavoi? Kuka tahansa voi osallistua kilpailuun, ehdottomalla omaa herkkupiällystään piirakalle. Piirakan piällysehdotuksia voi lähettää Taste Saimaalle sähköpostiin rauno.jussila@esavo.fi. Palkinnot kilpailusta jaetaan 24.5. Joensuun torilla kesänavaus-tapahtumassa.

https://www.tastesaimaa.fi/ajankohtaiset/osallistu-piirakan-piallis–kisaan

Marttakahvion kaikki leivonnaiset tehdään omassa leipomossa ja piirakkapajassa, joten olemme tunnuksen arvoisia. Ensi kesänä Marttakahviossa tarjotaan jo tuttujen perinteisten karjalaisten leivonnaisten lisäksi uusia makuja. Martat lupasivat, että Piirakan Piällinen -kisa voittajien ehdotuksia testataan kesän aikana marttapiirakan piällys-vaihtoehtoina.

Tulehan maistamaan!