ILMASTOsiivous, Joensuu

Ekosiivousta vähemmillä kemikaaleilla Halu vähentää kemikaalien käyttöä ja ympäristötietoisuus ovat lisänneet kiinnostusta vanhoihin siivousmenetelmiin. Siivooja voi löytää ruokakaapista hyödyllisiä ja toimivia ekologisia siivousaineita. Ekosiivoojan varusteisiin kuuluu mm. väkiviinaetikka ja ruokasooda sekä ympäristömerkityt puhdistusaineet. Koulutuksessa tulee tutuksi monia ekosiivousvinkkejä ja opastetaan mm. kuinka altaan voi kirkastaa soodalla ja huonosti vetävän viemärin avata sooda-etikkakäsittelyllä. Illassa tutustutaan myös

ILMASTOvälipala, Joensuu

Välipaloja ilmastoystävällisesti ILMOITTAUDU MUKAAN LÄHETTÄMÄLLÄ VIESTIÄ TIINA ANOLA-PUKKILALLE, yhteystiedot lopussa. Kurssilla perehdymme pienen välipalateemaisen työpajan järjestämiseen sekä teemme maistuvaa, ilmastokestävää ja terveellistä välipalaa koululaiselle. Koululaisten säännöllisen ateriarytmin ja jaksamisen takaavat monipuoliset välipalat. Välipalan ilmastoystävällisyys huomioidaan mm. kasvispainotteisuudella ja suosimalla avomaalla kasvaneita juureksia, marjoja, kotimaisuutta, satokausiajattelua ja kohtuullisuutta. Tähteiden hyödyntäminen ja vaikkapa hävikkismoothie pienentävät välipalan ilmastokuormaa.

PERUTTU Makumatka Georgiaan -etäkurssi

 Mausteista mutta ei tulista, kasvispitoista mutta ei kevyttä. Georgialainen ruokakulttuuri on nyt trendikäs, eikä syyttä. Mausteet, pähkinät, kasvikset ja juustot pääsevät loista  maan tässä perinteitä vaalivassa ruokakulttuurissa. Lähde makumatkalle Georgiaan kotikeittiöstä käsin ja tule mukaan kurssille! Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 28.10.2021 klo 17.00–19.00 Kurssi pidetään Teams alustalla Kurssin hinta on 20 €, marttajäsenille 10

PERUTTU: Annos Afrikkaa -etäkurssi, Joensuu

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalainen keittiö on maailman vanhinta, mutta silti afrikkalainen ruokakulttuuri on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu!  Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään keskiviikkona 24.11.2021 klo 17.00–19.00 Kurssi pidetään Teams alustalla Kurssin hinta on 20 €, marttajäsenille 10 €

Ruokaa miesten makuun -kurssi, Joensuu

Ruokaa miesten makuun -kurssilla valmistetaan helppoja ja maukkaita ruokia, joista varmasti pidät. Opit valmistamaan monipuolista ruokaa, samalla kun käymme läpi terveellisiä valintoja, kasvisten käyttöä ja hyvää ruokarytmiä. Kurssin jälkeen voit yllättää läheisesi uusilla ruoanlaittotaidoilla! Tälle kurssille voit osallistua myös yhdessä lapsen kanssa. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 17.11.2021 klo 17.00–20.00 Kurssi pidetään Marttakeskuksella, Koskikatu 5-7 Kurssin hinta on 30 €, marttajäsenille

Makumatka Georgiaan -kurssi, Joensuu

Sanonta ”georgialaiset elävät syödäkseen” kuvastaa ruoan tärkeyttä Georgian kulttuurissa. Runsas mausteiden ja kasvisten, erityisesti munakoison käyttö, on tyypillistä georgialaisessa keittiössä. Maut ovat yksinkertaisia, syviä, runsaita ja voimakkaita, mutta eivät tulisia. Kurssilla tulevat tutuiksi herkulliset georgialaiset pataruoat, hatsapurit, khinkalit ja monet muut maalle tyypilliset ruoat.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 27.10.2021 klo 17.00–20.00 Kurssi pidetään Marttakeskuksella, Koskikatu 5-7 Kurssin hinta on 30

Ruokailoa ikävuosiin -kurssi, Joensuu

Tasapainoinen ruokavalio pitää mielen virkeänä, ylläpitää terveyttä ja edistää hyvinvointia läpi elämän. Ruokailoa ikävuosiin -kurssilta saat ideoita monipuolisten ja ikäsi huomioivien aterioiden valmistamiseen. Kurssilla valmistetaan helppoja, hyvältä maistuvia, värikkäitä ja proteiinipitoisia ruokia. Tuunaamme myös valmisruoista monipuolisia ja ravitsevia. Kurssi sopii myös sinulle, joka haluat valmistaa parempaa ruokaa ikääntyvälle läheisellesi.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 13.10.2021 klo 17.00–20.00. Ilmoittaudu ma 11.10. klo 12 mennessä. Kurssi pidetään Marttakeskuksella, Koskikatu

Silkkaa hapatusta! -kurssi, Joensuu

Hapansäilöntä on vanha ja kiehtova säilöntämenetelmä, joka on kuivaamisen ohella uudelleen elpynyt säilöntätapa. Eniten hapattamalla säilötään kaalia, mutta myös muiden kasvisten ja sienten hapattaminen onnistuu. Kurssilla tutustutaan hapansäilönnän perusteisiin ja tehdään hapansäilykkeitä sekä juomia. Lisäksi valmistamme hapansäilykkeistä erilaisia ruokia ja leivonnaisia.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 29.9.2021 klo 17.00–20.00 Kurssi pidetään Marttakeskuksella, Koskikatu 5-7 Kurssin hinta on 30 €, marttajäsenille 25 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme

Annos Afrikkaa – kurssi, Joensuu

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalainen keittiö on maailman vanhinta, mutta silti afrikkalainen ruokakulttuuri on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu!  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 8.12.2021 klo 17.00–20.00 Kurssi pidetään Marttakeskuksella, Koskikatu 5-7 Kurssin hinta on 30 €, marttajäsenille 25

Suomalaista superruokaa -sieniruokakurssi, Joensuu

Sienimetsän vaihtelevista antimista valmistamme herkullista ruokaa, salaattia ja leivomme. Kurssimateriaalina kurssilaiset saavat monipuolisen lehtisen: Suupaloja seitsemästä sienestä – vinkkejä sieniruokiin ja säilöntään. Kurssilaiset voivat tuoda itse keräämiään, tuttuja ruokasieniä, tunnistettavaksi ja maisteltavaksi kurssilla. Nämä sienet pitää tuoda kokonaisena, jalka mukaan ym. jotta saamme tunnistettua ja opittua sienet.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 1.9.2021 klo 17.00–20.00