Muokkaa profiiliasi rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen oikean ylänurkan kohdan Oma profiili ja sieltä kohdan Foorumin profiili alta. Muista myös antaa palautetta.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #69391
  Martat.fi ylläpito
  Avainmestari (Keymaster)

  Martat.fi sivustoa uudistetaan ja keskustelupalsta nykyisessä muodossa lakkautetaan. Sivuston kehittämisessä nostetaan esille entistä laaja-alaisemmin ja monikanavaisesti marttojen sisältöjä uuden alustan ja sosiaalisen median kanavien kautta. Marttakoulu, Martanpuoti ja ruokareseptit sekä monialainen järjestötoiminta nostetaan esille sivuston ja sosiaalisen median kanavissa entistä helpommin löydettäviksi. Vanha keskustelupalsta suljetaan 1.12. alkaen.

  Yhä enenevässä määrin keskustelut marttoja koskettavista ja kiinnostavista sisällöistä ovat viime vuosina siirtyneet sosiaalisen median kanaviin, joissa Marttaliiton lisäksi myös marttapiirit ja marttayhdistykset sekä martoille tärkeät sidosryhmät ovat aktiivisesti mukana. Näillä kanavilla käydään myös entistä aktiivisemmin keskusteluja marttoja kiinnostavista sisällöistä, sekä esitetään kysymyksiä Marttaliiton kotitalousneuvonnalle ja muulle henkilöstölle.

  Päätöksellä halutaan myös suunnata rajalliset ylläpidon ja neuvonnan resurssit aiempaa paremmin kanaville, joita martat eniten käyttävät. Martat tarjoavat kotitalousneuvontaa nykyisin sosiaalisen median kanavien lisäksi myös Kysy martalta -chatin ja sähköpostin sekä edelleen erittäin suositun neuvontapuhelimen kautta. Vuorovaikutteisuutta on verkkosivu-uudistuksessa pyritty kasvattamaan muun muassa lisäämällä kommentointimahdollisuus kaikkiin martat.fi:n resepteihin ja blogikirjoituksiin.

  Martat.fi kiittää kaikkia palstan keskusteluihin vuosien varrella osallistuneita. Keskusteluja marttasisällöistä voi jatkaa edellä mainituissa kanavissa.

 • #69421
  MariV
  Osallistuja (Participant)

  Marttapalstan sulkeutumisen myötä haluan, että käyttäjätunnukseni Marttalan sivuille poistetaan, tuskin tulen koskaan ostamaan mitään martat.fi-sivuston kautta. Ilmeisesti poistamista ei voi tehdä itse, joten miten toimin, että käyttäjätunnukseni lakkaa olemasta ja tietoni hävitetään Marttalan järjestelmistä?

 • #69479
  viljas365
  Osallistuja (Participant)

  Näin oletin tapahtuvan, kun palsta hiljeni ja kuihtui. Haluan myös käyttäjätunnukseni pois.

 • #69529
  sivusilmä
  Osallistuja (Participant)

  Samoin.  Haluan että käyttäjätietoni poistetaan.

 • #69643
  Martat.fi ylläpito
  Avainmestari (Keymaster)

  Hei! Keskusteluforumin käyttäjätunnukset poistuvat keskustelupalstan poiston yhteydessä 1.12.2017.

 • #69943
  Sinkkupimu
  Osallistuja (Participant)

  No niin. Harmillista, mutta arvattavissa tämä oli. Ei palutteen antaminen ollutkaan toivottua, että keskustelupalsta saataisiin oikeasti toimimaan. Sen sijaan se taisi aiheuttaa liikaa ikäviä paineita Marttojen pääkallopaikalle. Helpompi sulkea kun korjata.

  Sinkkupimu ei ole lainkaan Facebookissa eikä muussa sosiaalisessa mediassa. Eikä aio mennä. Mikäs se vaihtoehtosivusto olikaan? Sinne voisin ajatella tulevani mukaan nyt, kun Marttapalsta kokonaan häipyy bittiavaruuteen.

  Toivottavasti tulette mukaan kaikki! Kaikki täällä yrittäneet ja ne jotka jo luovuttivat! Haluasin kovasti kuulla tutuista nimimerkeistä ja kaikkien tiedän kuulumisista!

  T: Pimu

 • #69996
  taxus
  Osallistuja (Participant)

  Voi rakkaat palstalaiset, kuka ehtisi pelastaa meidät, perustaa jonkun foorumin ja etsiä sinne kaikki ne, jotka jo pettyneinä lähtivät pois? Vajaa kuukausi aikaa… en kestä menettää teitä kaikkia!

  ”Muut sosiaalisen median kanavat” eivät nyt auta, sillä emme tiedä toistemme nimiä, emmekä siten löydä toisiamme. Vaikka tietäisimmekin, tai tunnistaisimme vanhat nimimerkit, eivät läheskään kaikki ole Facebookeissa sun muissa.

  Meriones

  • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 1 päivä sitten  taxus.
 • #70001
  leijonansilma
  Osallistuja (Participant)

  Kiitokset nyt kuitenkin. Olen tosin luullut käyttäväni sosiaalista mediaa, kun olen marttojen vertaispalstalla asioinut. Mutta nyt opin senkin, että some on jossain muualla. Tulkaa Feminettiin väliaikaissuojaan, kirjoittakaa vain jotain, että saadaan se palsta liikkeelle. En ole halunnut ryhtyä sitä päsmäröimään, vaan olen ajatellut, että se keskustelu lähtee kyllä liikkeelle itsekseen, jos kaipuu vetää meidät samalle palstalle. Käyttäjiä on nyt 7. Siis feminetti.foorumi.eu, nähdään siellä!

 • #70005
  rentukka
  Osallistuja (Participant)

  Tämän verran, vajaa vuosi meni, kun palsta sitten loppuu kokonaan. Uudistuksessa tästä tehtiin niin hieno ja toimimaton, eikä osattu/haluttu sitten korjata. On helpompi lopettaa ja suunnitella jotain muuta hienoa. En ole minäkään missään facessa saati somessa, täällä joskus aikaisemmin useinkin kävin lukemassa ja myös hyviä ohjeita neuvoja olen saanut. Aika on ollut ihan mukavaa ja nyt kun sitä olisi enemmänkin, koska olen jäänyt eläkkeelle tänä syksynä, niin olisi ollut mukava täällä käydä. Mutta ei sitten enää.

  Kiitos kaikille ja hyvää jatkoa sekä joulun odotusta  Rentukka

 • #73515
  Selina
  Osallistuja (Participant)

  Marttaliitto ampui omaan jalkaansa tällä päätöksellä. Ei kannata koskaan luulla, että uudet sovellukset tai teknologiat automaattisesti tekee aikaisemmista käyttökelvottomia ja vanhanaikaisia.
  Mielestäni Marttaliiton imagoon olisi hyvinkin sopinut säilyttää vuosikymmeniä palvellut ja monille yhdistykseen matalankynnyksen astinlautana toiminut nettikeskustelupalsta.
  Mutta epäonnistuneen digiloikan jalkoihin jäätiin, ei voi kuin hyvästellä kaikki elämää rikastuttaneet kanssasisaret ja unohtumattomat kotikeittiöiden empiiriset reseptit ja vinkit elämän eri alueilta.

  Selina Pohjanmaalta kuittaa.

 • #74224
  seidatar
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos seurasta kaikki kirjoittajat!

  http://aijaa.com/f7Gdp9

  Liityin Marttoihin n. 20 vuotiaana nuorena rouvana uudella kotipaikkakunnallani.  Oli mukava olla toiminnassa mukana ja tutustua ihmisiin.  Pian perhe kasvoi ja illat kuluivat lasten hoidossa silloin kun puolison piti olla töissä. Maksoin jäsenmaksua yli 20 vuotta. Koskaan en pystynyt osallistumaan Marttojen retkille, aluksi syynä oli lapset ja myöhemmin rajusti edennyt nivelreuma jonka johdosta jouduin kokonaan jättämään marttatoiminnan.  Täälä ei hyväksytty Marttaa joka ei pystynyt hoitamaan emäntä ym. vuorojaan. Ainoa vaihtoehto oli erota.

  Ilahduin kovasti, kun ystäväni kertoi tästä ”nettimarttailusta”. Liityin uudelleen Marttoihin, siitä ilosta, että täällä sain ikään kuin yhteyden toisiin Marttoihin ja ”marttoihin”. Täällä sai vastauksia ja voi kysellä ihmisten mielipiteitä. Mukavaa oli lukea kertomuksianne matkoista, mielipiteitä kirjoista ja kaikilta elämään kuuluvilta aloilta.

  Nyt tämäkin ilo loppuu… En enää kuulu Marttoihin, miksi kuuluisinkaan. Paikalliset Martat kokoontuvat pankin kerhohuoneessa joka on rakennuksen toisessa kerroksessa. Portaita en pysty nousemaan.  Näin on ollut vuosikymmeniä.

  Martat kokemukseni mukaan hyväksyvät joukkoonsa vain nuoria reippaita ja  hyväkuntoisia, me vanhat raihnaiset saamme mennä…

  Seurustelen siis puoliskoni ja kissojeni kanssa jatkossa.

  Ellei muu keskustelu palsta ala toimia ja saada mukaan uusia keskustelijoita…

  Kaikesta huolimatta haluan kiittää Marttoja ja järjestöä tästä ajasta, minkä ehdin keskustelupalstalla viettää.

  seidatar

   

 • #74225
  seidatar
  Osallistuja (Participant)

  Ja vielä haluan toivottaa teille hämyisää mukavaa syksyä ja siunattua jouluaikaa.

  seidatar

 • #75296
  Etelän tyttö
  Osallistuja (Participant)

  Voi voi, miten surullista! Vaikka olenkin ollut melko passiivinen, olen tykännyt kovasti vanhasta marttapalstasta. Sieltä sai neuvoja ja opastusta kaiken maailman asioista. Se oli vertaansa vailla oleva juttu. Hienoa myötäelämistä ja upeita kokemuksia, mistä sain lukea. Sääli tosiaan. En aio maksaa jäsenmaksuja mokomalle Marttaliitolle.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Jaa sivu