Hanke on päättynyt 31.12.2017.

Kiitämme yhteistyöstä.

Nappivalinnoilla sujuvaa arkea -hanke valmensi nuoria itsenäiseen elämään kotitalousneuvonnan keinoin,

tavoitteena arjen hallinnan taitojen kartuttaminen opastamalla nuoria omien raha-asioiden hoidossa, ruoanvalmistamisessa, kodinhoidossa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Arkiruoka- ja kodinhoitokurssit

Talousneuvontapainotteisilla ruokakursseilla valmistettiin terveellistä ja edullista kotiruokaa ja keskusteltiin omien raha-asioiden hoidosta. Kodinhoitokursseilla perehdyttiin siivousmenetelmiin ja pyykinpesuun.

Neuvonnalliset kotikäynnit nuoren omaan kotiin

Kotikäynnin tarkoituksena on tukea nuoren kotona selviytymistä itsenäisesti. Neuvonta kohdentuu terveelliseen ravitsemukseen ja monipuolisuuteen sekä ateriarytmin huomioimiseen osana hyvinvointia. Neuvonta on ohjauksellista kotitalousneuvontaa, johon nuori osallistuu itse aktiivisesti.

Ikäpolvien välisen yhteistoiminnan vahvistaminen

Nuorten ja eri-ikäisten tapaamisilla ja toimintatuokioilla pyritään luomaan luonnollisia kohtaamispaikkoja kahvittelun ja välipalan merkeissä. Tapaamisissa korostuu keskustelun lisäksi yhdessä tekeminen (esim. käsityöt, ulkoilu).

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan Marttojen toteuttama hanke oli ESR-rahoitteinen, ja alkoi 1.9.2015 ja päättyi 31.12.2017. Yhteistyökumppaneina hankkeessa olivat OTE Nuorten Työpajat Kouvolasta, Rannikkopajat Kotkasta ja Laptuote-säätiö Lappeenrannasta.

Ladattavat tiedostot: