Joulu - sydäntalven rakas tunnelmajuhla

Tehdään siitä yhdessä ihana ja omannäköinen.

Joulun herkullisimmat ruokalahjat

Ruokalahjoja on ihana saada ja antaa. Pakkaa ne kauniiseen rasiaan tai purkkiin, kiedo ympärille jouluista nauhaa ja anna halauksen kera lahjansaajalle - tai syö itse.

Sienisuola

Granola

Tonttuovi

Askartele oma sisäänkäynti tontuille

Ohjeeseen

Kinkun paistaminen

Kinkku on olennainen osa perinteistä jouluateriaa. Reseptimme on marttojen hyväksi havaitsema vuosikymmenten kuluessa ja sillä onnistut varmasti.

Joulukinkku

Joulun kauneimmat kranssit

Joulusiivous

Ota rennosti siivouksen kanssa - joulusiivoukseksi riittää tavallinen viikkosiivous. Mikäli haluat, niin pese sauna jo hyvissä ajoin ennen joulua, niin voit keskittyä rauhassa muihin askareisiin.

Nopea joulusiivous Saunan ja kylpyhuoneen siivous

Tee itse joulun ihanimmat lahjat

Itse tehdyt lahjat ovat erityisen arvokkaita, sillä ne sisältävät paljon lämpimiä ajatuksia lahjansaajalle. Joulun kiireessä kannattaa valita ohjeita, joiden toteuttaminen on helppoa ja nopeaa. Tässä muutama uusi idea, jotka on mahdollista toteuttaa nopeasti soveltamalla ohjeita omien taitojen ja mieltymysten mukaan.

Kaunis vaihtoehto perinteisille joulukukille

Joulukuu on joulukasvien sesonkiaikaa, mutta vaihtoehtoisesti voit koristella myös tavallisen viherkasvin erilaisilla joulukoristeilla ja -valoilla. Koristeltu viherkasvi on myös hyvä vaihtoehto joulukuusen tilalle.

Ohjeeseen

Joulun maistuvat juomat

Itse tehdyssä glögissä maistuvat kaikki joulun maut. Höyryävä kupillinen herkullista mausteista juomaa vie ajatukset välittömästi jouluun. Hyvä idea on myös pakata glögiainekset kauniisti sellofaaniin ja antaa lahjaksi.

Marttojen kehitysyhteistyö

Marttajärjestö auttaa Kamerunin, Malawin ja Etiopian naisia ja tyttöjä kouluttamalla heitä ravitsemuksessa, kotitaloustaidoissa ja pienyrittäjyydessä. Lahjoittamalla tuet heidän kouluttautumistaan ja samalla perheiden hyvinvointia.

Tee kanssamme hyvää ja auta muita lähellä ja kaukana

Anna lahjaksi yhteistä aikaa

Lahjan arvo määräytyy sen takana olevan ajatuksen kautta. Välillä se voi olla mittaamattoman arvokas, vaikka lahja itsessään ei olisi maksanutkaan lähes mitään. Kiireisessä maailmassa yhteinen aika ja kokemukset ovat korvaamattomia.

Lahjakortti

Vanhanajan joulu

Joulu on aina ollut erityinen juhla suomalaisille. Lue entisajan joulunvietosta ja katso vanhoja joulukuvia.

Historian havinaa
Jaa sivu