|

Kuvaterveiset sunnuntairetkeltä Oromiasta

Addiksen aamu valkenee.

Viimeistä edellisen matkapäivän päätimme ottaa virkistäytymisen kannalta. Lähdimme sunnuntain viettoon kuusikaistaista moottoritietä pitkin Oromian osavaltioon, kaakkoon Addis Abebasta. Tällä matkalla oli ensimmäistä kertaa myös tietullit. Matkalla Adaman kaupunkiin nähtiin lehmiä, hevoskärryjä, kameleita, aasi kantamassa vesikanistereita ja 3-pyöräisiä badzan-takseja.

Kuumat vulkaaniset vesilähteet jäivät tällä kertaa kokematta, sen sijaan rentouduimme Adamassa uima-altaalla. Uimassa oleva pikkutyttö kertoi veden olevan hyvin kylmää, mutta meistä se oli kuin tavallinen kesäinen järvivesi.

Näimme myös tämän hotellin huoneissa ensimmäiset moskiittoverhot, Addis Abebassa niitä ei tarvita, mutta nyt olimme laskeutuneet alle 1500 metrin korkeuteen.

Matka jatkui Bishoftun kaupunkiin lounaalle. Kiroftu-järven rannalla paikalliset nauttivat sunnuntaibuffetista ja me ihastelimme hotellin puutarhan kauniita kukkivia puita ja pensaita. Suomen syksy odottaa meitä muutaman päivän päästä.

Muistot rentouttavasta sunnuntairetkestä kuvasi ja muistiin merkitsi Ritva Lindholm ja Aila Lindroos, molemmat Uudenmaan Martoista.