| |

Martta vaikuttaa kunnassa

Valon ja auringon voima on suuri tätä kirjoittaessani. Pimeys on väistynyt hohtavien hankien tieltä, ja pitenevissä päivissä on lupaus keväästä.

Martta on aktiivinen vaikuttaja. Huhtikuun kuntavaaleissa on marttoja ehdolla, ja jokaisen meistä todellakin kannattaa äänestää. Kunnissa tarvitaan fiksuja ja vastuullisia päättäjiä. Kuntapäättäjät tekevät isoja ratkaisuja, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. Esimerkiksi julkisia hankintoja tehdään yhteisillä rahoillamme vuosittain yli 30 miljardilla eurolla. Summa on merkittävä. Sillä voidaan vaikuttaa tuotteiden ja palvelujen vastuullisuuteen ja kestävyyteen. Vastuullisilla hankinnoilla taataan muun muassa ravitsevaa, kestävästi tuotettua ruokaa lapsillemme ja vanhuksillemme. Vastuulliset hankinnat ovat osa ilmastoviisaan kunnan toimintaa.

Julkisen sektorin ja yritysten lisäksi tarvitsemme yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistoimintaa. Niiden merkitys vain kasvaa. Vapaaehtoistoiminnan arvo on syytä tunnistaa ja tunnustaa kunnissa. Vapaaehtoisuudessa on valtavasti voimaa, joka voidaan suunnata kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Martta puuttuu aina syrjintään ja kiusaamiseen. Meillä on nollatoleranssi vihapuheelle. Alkuvuodesta Suomessakin on nähty ikäviä demokratian häirintäyrityksiä, mutta me tarvitsemme vaalirauhan. Martta puuttuu rohkeasti tilanteeseen, myös somessa, jos muita naisia kiusataan. Rohkea ja vaikuttava martta!

Sirpa Pietikäinen

Marttaliiton puheenjohtaja
sirpa.pietikainen@martat.fi


Marttojen kuntavaalitavoitteet ovat:

  • ilmastoviisaat kunnat,
  • vastuulliset ja vaikuttavat julkiset hankinnat,
  • kuntien sukupuolitietoinen budjetointi ja sukupuolivaikutusten arviointi sekä
  • kuntalaisten turvallisuus ja turvalliset tilat.

Lue lisää kuntavaalitavoitteista Kuntavaalit 2021 -sivuilta.