| |

Täällä ollaan!

Saavuimme sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Addis Abebaan. Kahden pitkän lennon jälkeen olo oli väsynyt, mutta samalla myös jännittynyt, niin ettei hotellille päästyä uni heti tullut. Yöllä koiran haukunta kuului ikkunan takaa.

Vieraat leikkaavat juhlaleivän.

Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen Marttaliiton Terhi Lindqvist kertoi meille hotellin konferenssitiloissa marttamatkan ohjelmasta sekä lyhyesti Marttojen kehitysyhteistyöstä Afrikassa. Martoilla on Etiopian hankkeessa kumppanina EWDNA, joka on Etiopian vammaisten naisten kansallinen järjestö, sekä Kynnys ry.

Lisäksi kotitalousasiantuntijat Olga Aula ja Ringa Nenonen kertoivat tiistain ja keskiviikon ruokatyöpajoista, jotka järjestetään EWDNAn jäsenille. Marttamatkalaiset ovat mukana apuna työpajoissa. Tiedossa on mielenkiintoinen viikko!

Iltapäivällä lähdimme hotellilta bussikyydillä EWDNAn toimistolle. Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja tunsimme itsemme erittäin tervetulleiksi. Projektipäällikkö Fikirte Shumet ja toiminnanjohtaja Dibabe Bacha kertoivat EWDNA-järjestöstä, tavoitteista, toiminnasta ja saavutetuista tuloksista. Vammaisten naisten oikeuksien parantamisesta ja voimaannuttamisesta on saatu konkreettisia tuloksia. Esimerkiksi nainen, joka on ollut aikaisemmin niin ujo, ettei ole lähes uskaltanut sanoa edes nimeään, on puhunut julkisesti tai radiossa.

Viittoma: ”Rakastan teitä.”

Saimme myös osallistua kahviseremoniaan, jossa etiopialaista kahvia keitettiin tulisilla hiilillä mustassa pyöreässä pannussa. Kahvi maustettiin Tena’Adam (Aatamin terveys) -yrtillä. Kahvin kanssa saimme valtavankokoista juhlaleipää sekä popcornia. Huomenna menemme kohti uusia seikkailuja!

Tunnelmat kirjasi Sanna Tiainen-Erkkilä MEMartat -yhdistyksestä Uudenmaan Martoista

Lue lisää Tena’Adam  –mausteyrtistä