| |

Tomaatit purkkiin

Mitäs sitten tehtäis? Pistettäiskös vaikka tomaatit purkkiin?

 

 

Vihreistä tomaateista tulee tosi hyvä säilyke. Tämä resepti on ollut käytössäni jo toistakymmentä vuotta ja kuuluu jokaiseen tomaattisyksyyni.

 

Säilötyt vihreät tomaatit

kilo sipuleita

2 kiloa vihreitä tomaatteja

4 rkl suolaa

Liemi:

900 g sokeria

4,5 dl vettä

4,5 dl etikkaa

20 kpl kok. neilikoita

1 kanelitanko

Viipaloi sipulit ja tomaatit. Lado ne suolan kanssa kerroksittain astiaan ja anna niiden seistä yön yli. Kaada seuraavana päivänä astiaan kehittynyt neste pois. Kiehauta liemi. Keittele tomaatit ja sipulit liemessä läpikuultaviksi ja lado sitten kaikki purkkeihin liemineen.

 

 

Jos on tuo edellinen reseptini hyvä, niin samassa sarjassa painii kyllä tämäkin suosikkini.

 

Valkosipulitimjamitomaatit

1 kg kirsikkatomaatteja

0,5 rkl suolaa

2 tl sokeria

2 tl kuivattua timjamia

rouhittua mustapippuria

4 dl vettä

2,5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

4 dl sokeria

5 tuoretta timjamin oksaa

1 rkl sinapinsiemeniä

10 valkosipulin kynttä

Halkaise tomaatit kulhoon ja sekoita joukkoon suola, sokeri, timjami sekä muutama rouskaus mustapippuria. Sekoita tomaatteja. Anna maustua hetki.

Mittaa kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri sulaa.

Lusikoi tomaatit uunissa kuumennettuihin purkkeihin, lisää joukkoon tuoreet timjamin oksat, sinapinsiemenet ja kuoritut valkosipulin kynnet. Kaada päälle kuuma liemi. Sulje vedessä keitetyin kansin, jäähdytä purkit ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä ainakin viikon ajan ennen maistelua. Tarjoile ruokien lisukkeena tai lisää salaatteihin tai voileivälle.

 

 

 

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Jätä kommentti

*

Jaa sivu