ELÄMÄNLAATUA ELÄKEIKÄÄN -HANKE

Eläkkeelle siirtyminen on uusi elämänvaihe monelle pitkään työelämässä olleelle. Uusi elämänvaihe tuo mukanaan uudet haasteet: miten selviän pienentyvien tulojeni kanssa; huolehdinko riittävän laadukkaasta ja monipuolisesta ruokailusta; tapaanko toisia ihmisiä nyt, kun minulla on siihen enemmän aikaa.

Keski-Suomen Martat ry:n koordinoima ja STEA:n rahoittama Elämänlaatua eläkeikään -hanke pyrkii parantamaan Keski-Suomessa asuvien, yli 55-vuotiaiden elämänlaatua uudessa elämäntilanteessa. Hanke pyrkii lisäämään pian eläköityvien tai jo eläkkeellä olevien osallisuutta, henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä elämänhallinnan taitoja.

Käytännön toiminta hankkeessa koostuu seminaareista ja työpajoista. Seminaareissa ja työpajoissa käsitellään terveellistä ja taloudellista ravitsemusta, mielen ja kehon hyvinvointia, varautumista uuteen taloudelliseen elämäntilanteeseen sekä osallistutaan omien voimavarojen puitteissa vapaaehtoistoimintaan. Jyväskylään keskittyvää toimintaa täydentävät maakunnissa vapaaehtoisten järjestämät tapahtumat ja työpajat.

Ilmoittautumiset tapahtumiin tapahtumakalenterimme kautta: https://www.martat.fi/keski-suomi/tapahtumat/

Tapahtumakalenteri:

HELMIKUU

  • to 21.2. klo 10-14 Elämänlaatua eläkeikään hankkeen-seminaari, maksuton. Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, Uunonsali

MAALISKUU

  • pe 8.3., pe 15.3. ja pe 22.3. klo 9-13 Elämänlaatua eläkeikään -hankkeen kaikille avoin ruokakurssi, 15 €. Kurssilla valmistetaan helppoa, edullista ja maukasta arkiruokaa.
  • to 21.3. klo 17-20 Elämänlaatua eläkeikään- hankkeen digityöpaja, maksuton, asiantuntijana mediamartta Maire Korhonen

HUHTIKUU

  • ma 1.4, 8.4. ja 15.4. klo 11-12 Elämänlaatua eläkeikään-hankkeen Ikiliikkari. Kokeillaan eri liikuntalajeja kahvakuula, tasapainojumppa ja jooga. Piippurannan klubi, Paperitehtaankatu 1, 40100 Jyväskylä.
  • ke 10.4. klo 9.30-12 Elämänlaatua eläkeikään -taloustyöpaja, maksuton: Edunvalvontavaltuutus. Asiantuntijana varatuomari Riitta Kivelä.

TOUKOKUU

  • to 16.5 klo 10-15 Elämänlaatua eläkeikään -hankkeen Villiyrttikurssi, maksuton. Villiyrttien keräilyä, ravitsemusinfoa ja ruuanvalmistusta yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa.

Ilmoittautumiset tapahtumiin tapahtumakalenterimme kautta: https://www.martat.fi/keski-suomi/tapahtumat/

Lämpimästi tervetuloa mukaan hankkeen toimintaan!

 

Lisätietoa:
Hankekoordinaattori Kati Havu:
kati.havu@martat.fi
050-465 8933

tai Keski-Suomen marttojen toimisto (ma ja ti klo 9-16): 050 438 75 32 ja keski-suomen@martat.fi

Tutustu ja seuraa Elämänlaatua eläkeikään -hankketta myös Facebookissa: ”Elämänlaatua eläkeikään”.

          

Jaa sivu