VILPPU-hanke on Marttaliiton koordinoima vapaaehtoistoiminnan hanke, jonka tarkoitus on ikääntyvien kotona asumisen arjenhallinnan tukeminen, sekä yksinäisyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen. Vilppu-hankkeessa toimintaa toteuttavat vapaaehtoiset. Piirin työntekijä tukee ja auttaa vapaaehtoisia sekä vastaa heidän kouluttamisesta.

Vapaaehtoiset ohjaavat toimintaa pareittain. Toimintamuotona on ryhmätoiminta, joka toteutetaan kuusi kertaa. Ryhmäkerta on kahden tunnin pituinen. Ryhmissä on 5-10 osallistujaa, joiden ikä on yli 65-vuotta. Ryhmiin voidaan ottaa yhdistyksen jäseniä tai jos tuttavapiiristä löytyy sopivia ehdokkaita. Ryhmien kokoamisessa auttaa kotitalousasiantuntija. Jälkimmäisen koulutuspäivän aikana voidaan yhdessä suunnitella ohjelmaa ryhmille, esimerkiksi ruoanvalmistusta/leivontaa yhdessä, museokäynti tai joku sopiva liikuntamuoto. Ryhmille on varattu pieni budjetti toiminnan toteuttamiseen.

Vapaaehtoisille järjestetään kaksi koulutuspäivää, jotka järjestetään Marttakeskuksessa. Ensimmäinen koulutuspäivä on lauantai 16.3.2019 klo 9.30 ja kouluttajana on hankkeen hankekoordinaattori Helsingistä. Koulutukseen kuuluu kaksi kahvitaukoa ja ruokailu (hanke kustantaa). Koulutuspäivässä on myös mukana piirin kotitalousasiantuntija Tuija Elomäki. Toinen koulutuspäivä on maanantaina 25.3.2019 klo 9.00. Silloin suunnitellaan tulevaa toimintaa yhdessä sekä voidaan vielä keskustella käytännön asioista. Koulutuspäivän vetäjänä on Tuija Elomäki.

Jotta saamme hankkeen toteutumaan, tarvitsemme teitä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita mukaan toimintaan.

Ilmoittautuminen Vilpun vapaaehtoistoimintaan Vilpun päivänä 5.3.2019 mennessä. Lisätietoja saat Tuijalta

sähköisesti: tuija.elomaki@martat.fi tai puhelimitse 050 512 0574

Jaa sivu