#kestäväarki

Teemme joka päivä valintoja, jotka kuormittavat ympäristöä. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Kestävä arki -sivuille on koottu tietoa ruoan, arkisten valintojen ja kodinhoidon ympäristövaikutuksista sekä ratkaisuja, joilla voit keventää ympäristön kuormitusta.

Vastuullinen ruoka

Vastuullinen kokkaaja suosii kasviksia, vähentää lihan käyttöä, valitsee kotimaista ja välttää ruokahävikkiä. Noin viidennes kuluttajien ympäristövaikutuksista syntyy ruoasta. Luonnonresurssien rajallisuus asettaa rajoja myös ruoantuotannolle. Ruokaa tuotetaan maailmassa määrällisesti tarpeeksi, mutta se jakaantuu epätasaisesti. Lisäksi suuri osuus ruoasta päätyy jätteeksi.

Valmiit ruokalistat helpottavat kestävää arkea.

Tee kestävän kehityksen sitoumus

Sinut on haastettu mukaan! Allekirjoita Marttojen sitoumus, jolla olet osa kestävämpää tulevaisuutta. Voit allekirjoittaa kaikki neljä sitoumuksen kohtaa tai osallistua sinulle sopivalta osin.

Lue sitoumus

Sesongin ainekset

Monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka tukee terveyttä ja on ympäristön ystävä. Sesonkiajattelu säästää luonnonvaroja ja kukkaroa. Lisäksi pystyt valitsemaan syötäväksi aina maukkaimmat ruoka-aineet.

Kiertääkö hyvä kauttasi?

Mitä tavallinen kuluttaja voi tehdä vesistöjen rehevöitymisongelman ratkaisemiseksi? Kiertääkö hyvä kauttasi? –yhteiskampanja kertoo miten arjen toimilla voi vähentää ravinnehukkaa ja edistää yhteiskunnan omavaraisuutta.

Tiedote Kampanjasivut
Jaa sivu