Vappu

Vappu on suomalaisten iloinen ja makealta maistuva kevätkarnevaali. Se juhlistaa perinteisten ruokien ja värikkään juhlinnan merkeissä kevättä, ylioppilaita ja työtä.

Sitruunaiset vappumunkit

Sitruunaiset munkit maistuvat erityisesti vappuna, miksei toki muulloinkin! Muista olla varovainen kuuman öljyn kanssa.

Valmistusohje

Tippaleipä – rapsakka klassikkoherkku

Tippaleipiä on valmistettu jo ainakin 1700-luvulta suomalaisissa säätyläiskodeissa. Nykyisin niitä syödään tyypillisesti vappuna.

Tippaleivän ohje

Näin huollat ylioppilaslakin

Ylioppilaslakin valkoista pintaa uhkaavat monet vaarat. Katso videoltamme miten pidät lakin puhtaana.

Vaihtelua mansikkasimalla

Vappusima saa mukavaa pientä vaihtelua mansikalla. Voit käyttää valmistukseen tuoreita tai pakastettuja marjoja tai mansikoista keitettyä mehua.

Valmistusohje

Perunasalaatti sopii arkeen ja juhlaan

Erilaisia perunasalaattireseptejä löytyy paljon. Lue lisää perunasta ja tutustu perunaherkkuihin.

Kaunis kukkafocaccia

Focaccia on italialainen litteä leipä, jonka päällä on mausteita sekä muita ruoka-aineita. Kauniin keväinen kukkafocaccia sopii tarjottavaksi vaikka vappupiknikille.

Valmistusohje

Lähdetään nyyttäreille

Kutsu ystävät, sukulaiset tai naapurit mukaan toteuttamaan kekkerit kanssasi. Järjestä nyyttikestit! Nappaa parhaat vinkit marttojen Nyyttärikestit -vihkosesta.

Nyyttärikestit-vihkonen

Muista olla vastuullinen vappunakin

Vappu on harmillisesti myös vuoden roskaisin juhla. Mitä lempeämmin aurinko juhlijoita hellii, sitä enemmän kaduille ja puistoihin jää juhlijoiden jäljiltä jätettä. Keräsimme vinkkilistan, jonka avulla teet vapustasi vastuullisemman.

Siivousohjeet vappuun

Haalarimerkit ojennukseen

Monen vappulookkiin kuuluvat haalarimerkit. Haalarimerkkien ompelu voi tuntua hankalalta, mutta ihan turhaan. Katso videolta miten näppärästi se onnistuu.