Metsä ja hyvinvointi

Metsät ovat suomalaisille ja Martoille tärkeitä. Tutustu näillä sivuilla luonnontuotteisiin, metsän ja lähiluonnon hyvinvointivaikutuksiin ja jokaisenoikeuksiin.

Hyvinvointia metsästä

Luonto on ihmisen elinehto. Olemme riippuvaisia luonnon tuottamista palveluista – ekosysteemipalveluista – kuten puhtaasta ilmasta, vedestä, maaperästä. Näiden hyvin konkreettisten palveluiden lisäksi luonto tukee hyvinvointiamme monin erilaisin tavoin: luonnossa liikkuminen laskee verenpainetta, kohottaa kuntoa, vähentää stressiä.

Luonnontuotteet

Marttojen ohjeilla ja vinkeillä tutustut luonnontuotteisiin ja hyödynnät niitä osana arkeasi.

Metsän ja lähiluonnon hyvinvointivaikutukset

Suurin osa suomalaisista pitää luontoa tärkeänä omassa elämässään.

Metsän kunnioittaminen ja jokaisenoikeudet

Metsät ovat aina olleet Martoille tärkeitä sienestyksen, marjastuksen ja virkistyksen ympäristöjä.

Kestävästi kosmetiikkaa

Kosmetiikkaa valitessa voi tehdä järkeviä valintoja oman terveyden ja ympäristön kannalta, kun valitsee harkiten. Kannattaa myös tarkkaan harkita, onko tietty kosmetiikkatuote tarpeellinen.

Lue lisää

Lähde luontoon lasten kanssa

Ryhdy luontosalapoliisiksi yhdessä lasten kanssa. Nappaa vinkit luonnossa liikkumiseen Marttojen Junnukokki-sivuston Luonnossa -osiosta.

Luonnossa-sivut
Metsämaisema

Mielen kotivara

Oman kodin varautumisvarastoon on hyvä lisätä henkisen hyvinvoinnin ja kriisikestävyyden taitoja.

Lue lisää mielen kotivarasta
Ruskeahiuksinen nainen keltaisessa takissa seisoo ulkona ja haistaa ilmaa silmät ummessa. Hänen takana näkyy joki ja harmaa taivas.

Lisää arkiliikuntaa

Liikkuminen kannattaa aloittaa ottamalla lisää askeleita osana arkista aherrusta esimerkiksi kävelemällä ja pyöräilemällä aina kuin mahdollista. Myös monet kotityöt ja vauhdikkaat ulkoleikit lasten kanssa ovat hyvää arkiliikuntaa.

Liikunta-sivut