Martan luontopolku

Metsässä ja lähiluonnossa liikkuminen vahvistaa terveyttä ja hyvinvointia sekä kehittää luontosuhdetta. Juhlavuonna liikumme lähiluonnossa ja haluamme tehdä metsää tutuksi! Martan luontopolun avulla kaiken ikäiset ja -kuntoiset martat saavat matalan kynnyksen mahdollisuuden nauttia yhdessä luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista.

Martan luontopolku toteutetaan metsässä tai lähiluonnossa. Metsän kunnioittaminen ja jokaisenoikeudet ovat lähtökohta luonnossa liikkumiselle. Reitti voi olla lyhyt tai pidempi ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Luontopolun voi toteuttaa eri aikaan vuodesta ja sitä voi muokata osallistujajoukon tarpeiden ja vuodenajan mukaan. Suosittelemme erityisesti ajankohdaksi huhti-lokakuuta, mutta kiva luontopolku syntyy myös muulloin. Martan luontopolku ei ole metsään pysyvästi kiinnitettävä rastirata vaan tehtäväpaketti, jota ei ole sidottu aikaan tai paikkaan.

Marttapiirit järjestävät juhlavuonna 2024 Luontopolku-ketjukoulutuksia, joista saa hyvät eväät oman yhdistyksen luontopolun toteuttamiseen.

Lisätietoja ja materiaaleja päivittyy tälle sivulle loppuvuoden 2023 aikana.