Martan luontopolku

Metsässä ja lähiluonnossa liikkuminen vahvistaa terveyttä ja hyvinvointia sekä kehittää luontosuhdetta. Juhlavuonna liikumme lähiluonnossa ja haluamme tehdä metsää tutuksi!

Kerää siis mukaasi ryhmä, varatkaa mukaanne pienet eväät ja lähtekää yhdessä luontoretkelle. Martan luontopolulla voitte tehdä kaikki oheiset tehtävärastit, tai valita rasteista teille sopivimmat.

Martan luontopolku toteutetaan metsässä tai lähiluonnossa. Metsän kunnioittaminen ja jokaisenoikeudet ovat lähtökohta luonnossa liikkumiselle. Reitti voi olla lyhyt tai pidempi ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Luontopolun voi toteuttaa eri aikaan vuodesta ja sitä voi muokata osallistujajoukon tarpeiden ja vuodenajan mukaan. Suosittelemme erityisesti ajankohdaksi huhti-lokakuuta, mutta kiva luontopolku syntyy myös muulloin. Martan luontopolku ei ole metsään pysyvästi kiinnitettävä rastirata vaan tehtäväpaketti, jota ei ole sidottu aikaan tai paikkaan.

Marttapiirit järjestävät juhlavuonna 2024 Luontopolku-ketjukoulutuksia, joista saa hyvät eväät oman yhdistyksen luontopolun toteuttamiseen.

Luontopolun turvallisuuteen liittyvät materiaalit löydät täältä.

Halutessasi voit myös käyttää tulostettavia rasteja, ne löydät täältä.