Uudenmaan Kansainväliset martat

Kansainväliset viestinviejät

Uudenmaan Kansainväliset martat eli kv-martat toimivat sekä marttojen kansainvälisen kehitysyhteistyön viestinviejinä, että paikallisen monikulttuurisen yhteistyön vapaaehtoisina. Kansainvälisten marttojen toiminta painottaa yhdessä tekemistä ja avoimuutta.

Koulutusta tehtävään

Kansainväliset martat voivat osallistua Marttaliiton ja Uudenmaan Marttojen (piirin) järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Koulutuksissa vapaaehtoisia marttoja opastetaan vetämään piirin kokoamiin kansainvälisiin teemoihin perustuvia marttailtoja ja järjestämään esimerkiksi kansainvälisen ruoan ruokakursseja tai monikulttuurisia ruoka- tai käsityöiltoja. Koulutuksissa esitellään myös marttojen kehitysyhteistyötä ja -kohteita sekä marttojen kansainvälisiä toimintamuotoja ja verkostoja Suomessa ja maailmalla.

Kiinnostuitko? 

Kysy lisää: jarjesto.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Ajankohtaista

Ruokakurssien teemat

Kokkisota

Kokkisota on leikkimielinen kokkauskurssi, jossa ryhmät kilpailevat keskenään. Kokkisodassa kokkaajien taidot ja keksiliäisyys laitetaan koville ja onnistuminen vaatii yhteistyötä. Tämä kurssi sopii erinomaisesti esimerkiksi työporukalle tai kaveriporukalle. Uskallatko ottaa haasteen vastaan? Lue lisää!

Ilmastoruoka

Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat palkokasvit, kauden kasvikset, sienet, marjat ja kala. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Sopii vegaaneille ja kasvissyöjille!

Kansainväliset kurssit

Espanjalaiset tapakset

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Tällä kurssilla opetellaan perinteisten tapasten valmistusta ja herkutellaan runsaan tapas-pöydän ääressä. Kurssilla valmistetaan mm. tortilla españolaa, patatas bravas -perunoita ja munakoisoranskalaisia hunajan kera. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi!

Huom! Tomaatit, paprika ja valkosipuli ovat oleellinen osa espanjalaisia ruokia.

Georgialaisia makuja

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, badrijani-munakoisorullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön. Kysy myös kasvisruokakurssina! Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi!

Huom! Saksanpähkinät ja vehnäjauhot ovat oleellinen osa georgialaisia ruokia.

Toscanalainen keittiö

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssilla mm. tuoretta pastaa, panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi!

Huom! Pähkinä, kala ja tomaatit ovat oleellinen osa toscanalaisia ruokia.

Vietnamilainen keittiö

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruuille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia herkkuja, kuten pho-keittoa, riisipaperirullia ja vietnamilaisia täytettyjä lettuja.

Huom! Maapähkinät ja kalakastike ovat oleellinen osa vietnamilaisia ruokia.

Kurssi toiveidesi mukaan räätälöitynä?

Voimme myös räätälöidä teille kurssin myös valmiiden teemojen ulkopuolelta! Mikäli kurssi on teemojemme ulkopuolelta, tai se toivotaan muokattavan allergioiden tai ruoka-ainerajoitteiden mukaan sopivaksi, veloitamme työstä 100 € räätälöintimaksun.

Uudenmaan Ruokamartat

Ruokamartta oppii uutta ja jakaa osaamistaan muille

Ruokamartta oppii tehtävässään paljon uutta ja pääsee jakamaan osaamistaan eteenpäin. Ruokamartalta vaaditaan kiiinnostusta ruokaa ja ravitsemusta kohtaan, sekä innostusta toimia erilaisten ihmisten kanssa. Ruokamartalla ei tarvitse olla alan koulutusta, vaan mukaan voi tulla omien tietojen ja taitojen kanssa.

Koulutusta ja ruokakursseja

Ruokamartta oppii pitämään ruokakursseja ja luentoja toisille martoille sekä muille asiasta kiinnostuneille. Uudenmaanpiiri järjestää lähi sekä etäkoulutuksia sekä webinaareja. Teemat vaihtelevat vuosittain. Ruokamartta voi valita itseä kiinnostavat koulutukset. Katso koulutukset ja webinaarit Uudenmaan marttojen tapahtumakalenterista  

Tervetuloa mukaan!

Seuraa meitä somessa

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Uudenmaan Puutarhamartat

Hyöty- ja koristekasveja – tilaisuuksia ja retkiä

Puutarhamartat on vapaamuotoinen ryhmä, joka harrastaa hyöty- ja koristekasveja, järjestää puutarha-aiheisia tilaisuuksia ja toimii sosiaalisessa mediassa. Marttaliitto järjestää puutarhamartoille ja yhdistysten puutarharyhmien vetäjille ketjukoulutuksia.

Katso tulevat koulutukset Martta-akatemiasta

Ota yhteyttä ja kysy lisää: puutarhamartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Kokkauskurssit & Ruokakurssit ryhmille

Kokkauskurssi on hauskaa ja rentoa yhteistä tekemistä, jossa oppii samalla uutta. Illanvietto kokkaillen tiivistää myös yhteishenkeä. Kurssin teeman voit valita herkullisista valmiista teemoistamme. Kerää porukka kasaan ja tilaa työhyvinvointikurssi/kokkikurssi. Kursseja pidetään myös englanniksi.

Katso myös kokouspaketit.

Ruokakursseja voidaan järjestää myös etänä. Lue lisää verkkoruokakursseistamme.

Kurssitilaukset ja kyselyt: tilaukset.uusimaa@martat.fi

Tietoa tilauskursseista

  • Järjestämme kursseja maanantaista lauantaihin.
  • Keittiöissä voi työskennellä kerrallaan 16 kurssilaista.
  • Opetustilat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa osoitteessa Välimerenkatu 14 C, 00220 Helsinki
  • Ruokakurssi kestää 3,5-4 tuntia, jonka aikana valmistetaan teeman mukainen ateriakokonaisuus, syödään yhdessä ja siistitään keittiö.
  • Ruokaohjeet lähetetään osallistujille sähköpostitse.
  • Ryhmä voi tuoda omat teeman mukaiset ruokajuomat.
  • Kurssien ruoat ovat pääsääntöisesti laktoosittomia, muut ruoka-ainerajoitteet ja allergiat otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Hinnasto

  • Päiväkurssit (ma-pe aloitus klo 9-11) 95 € /henkilö.
  • Ilta- ja lauantaikurssit (iltakurssit ma-pe aloitus klo 12-17) 105 € /henkilö.
  • Minimilaskutus on 10 osallistujaa.
  • Valmiiden teemojen ulkopuolelta tilatuista kursseista tai ruokavalioiden ja allergioiden mukaan räätälöidyistä kursseista veloitamme 100 € räätälöintimaksun.
  • Kurssivarauksen yhteydessä tarvitsemme laskutustiedot sekä kurssin lopullisen osallistujamäärän. Lasku kurssista lähetetään viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssiajankohtaa. Mahdolliset lisäpaikat kursseille veloitetaan kurssin jälkeen.
  • Kurssin voi peruuttaa veloituksetta 1 kk ennen tapahtumaa, jonka jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 300 € peruutusmaksun. 
  • Kaikkiin hintoihin lisätään 25,5 % alv.

Kurssit asiakkaan omissa tiloissa

  • Kursseja on mahdollista pitää myös asiakkaan omissa tiloissa.
  • Hinta 95-105 € /osallistuja.
  • Minimilaskutus on 10 osallistujaa.
  • Kaikkiin hintoihin lisätään 25,5 % alv.

Muut palvelut

  • Voit myös tilata aamiaisen/päiväkahvit tiloissamme ennen yhteistä ruokakurssia, esim. kokouksen yhteyteen. Hinta 20 € /hlö.
  • Tai pelkän kahvin ja teen kokouksen yhteyteen 5 € /hlö.
  • Kaikkiin hintoihin lisätään 14 % alv.

Vietä ruokakurssilla tyhypäivä, virkistyspäivä, pikkujoulut tai polttarit!

Kursseista sanottua:

Hyvää oli ja hauska ilta yhdessä!

Todella hyödyllinen ja hyvin suunniteltu kurssi.

Kiitos, paras kokkauskurssi ikinä 🙂