Kansainväliset martat ovat kiinnostuneita kulttuureista, kotoutumisesta ja Marttojen kehitysyhteistyöstä. Kansainvälinen martta ottaa selvää, mitä Marttojen hankkeissa on meneillään. Hän kertoo oman ja muitten yhdistysten jäsenille ajankohtaista tietoa työstämme Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.

Kysy toiminnasta omasta piiristäsi. Järjestä kansainvälinen marttailta, aineistot löytyvät alasivulta Kansainvälisen toiminnan aineistot.

Marttojen kotitalouskurssi Addis Abebassa 2016

Kansainvälinen toiminta 2019-2020

Etiopian kynnyksellä -tilaisuudet

  • Martoille on vammaisten naisten elämää tukeva hanke Etiopian Addis Abebassa. Keräämme hankkeeseen myös rahoitusta.
  • Ota käyttöön piiristä Etiopian kynnyksellä -ruokakurssiaineisto (diaesitykset löytyvät tämän sivun alasivulta Kansainvälisen toiminnan aineistot) ja järjestä Etiopia-ilta. Lisää hankkeesta täällä.

Lokakuu on puurokuu

Lokakuussa marttayhdistykset keittävät puuroja ja myyvät niitä kehitysyhteistyön hyväksi. https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/puurokuu/  Laita tapahtuma toimintakalenteriinne ja kysy lisää terhi.lindqvist at martat.fi

Kansainvälisiä vieraita Suomessa Marttailuviikolla 6.-16.9.2019

Vapaaehtoiset martat ovat kutsuneet kamerunilaisia ja etiopialaisia vieraitamme käymään yhdistyksissä ja piireissä eri puolilla Suomea marttailuviikon aikana. Vierailemme Turussa, Tampereella, Oulussa, Mikkelissä, Kouvolassa, Joensuussa, Nurmijävellä ja Nummelassa. Kysy lisää omasta piiristäsi ja osallistu tilaisuuksiin!

Marttamatka Malawiin

on suunnitteilla vuodelle 2020. Tutustumme maaseutukouluihin ja tapoihin edistää tyttöjen koulunkäyntiä ja seksuaaliterveyttä. Ajankohta on toistaiseksi avoinna. Seuraa ilmoittelua nettisivuillamme ja Martat-lehdessä.

Marttojen kehitysyhteistyö 40 vuotta vuonna 2020

Jäsenmatkan lisäksi vuodelle 2020 on suunnitteilla myös muita tapoja juhlistaa kehitysyhteistyömme merkkivuotta. Varaa siis yhdistyksen toimintakalenteriin jo nyt marttailta kehitysyhteityöteemalla.

Kotoutumisen tuki

  • Kaikki marttapiirit tukevat oman alueensa kotoutujia sujuvan arjen löytymiseksi uudessa kotimaassa.
  • Monet kansainväliset martat esittelevät marttatoimintaa esimerkiksi turvapaikan saaneille pakolaisille. He toimivat tukihenkilöinä piirien kotitalousneuvonnassa tai järjestävät yhteistä ruuanvalmistusta tai käsityö- ja askarteluiltoja tai lähtevät kauppareissulle vasta Suomeen muuttaneen seuraksi.
  • Osallistu: kysy piiristäsi, mitä sinä voit tehdä apuohjaajana tai kutsumalla mukaan oman yhdistyksesi toimintaan.
  • Lisätietoja kansainvälisestä työstä ja kotoutumisen tuesta omasta piiristä tai Marttaliitosta Terhi Lindqvistiltä terhi.lindqvist at martat.fi
  • Voit myös liittyä Martat vinkkaa -sivun alla toimivaan Kansainväliset martat -ryhmään (suljettu ryhmä, esitä liittymispyyntö) niin pääset seuraamaan ajankohtaista keskustelua vertaisryhmässä.

 

Jaa sivu