Kansainväliset martat ovat kiinnostuneita kulttuureista, kotoutumisesta ja Marttojen kehitysyhteistyöstä. Kansainvälinen martta ottaa selvää, mitä Marttojen hankkeissa on meneillään. Hän kertoo oman ja muitten yhdistysten jäsenille ajankohtaista tietoa työstämme Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.

Kysy toiminnasta omasta piiristäsi. Järjestä kansainvälinen marttailta, aineistot löytyvät alasivulta Kansainvälisen toiminnan aineistot.

Kehitysyhteistyön juhlavuosi 2020 ja kansainväliset martat

Tutustu juhlavuoden sivuihin.

Annos Afrikkaa, kalaruoka Kamerunista.

Lokakuu on Puurokuu ja Annos Afrikkaa

Lokakuussa marttayhdistykset keittävät puuroja ja myyvät niitä kehitysyhteistyön hyväksi. https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/puurokuu/  Varaa yhdistyksen toimintakalenteriin jo nyt marttailta kehitysyhteistyöteemalla.

Syksyllä 2020 ilmestyy Annos Afrikkaa – uusi ruokakurssiaineisto kahdeksasta Afrikan maasta ja tietopaketti Marttojen Afrikan hankkeista eri vuosikymmeniltä. Ota aineisto käyttöön omassa yhdistyksessäsi.

Annos Afrikkaa 2020 -pdf-tiedosto.

Etiopian kynnyksellä -tilaisuudet

Martoilla on vammaisten naisten elämää tukeva hanke Etiopian Addis Abebassa. Keräämme hankkeeseen myös rahoitusta. Ota käyttöön piiristä Etiopian kynnyksellä -ruokakurssiaineisto (diaesitykset löytyvät tämän sivun alasivulta Kansainvälisen toiminnan aineistot) ja järjestä Etiopia-ilta. Lisää hankkeesta täällä.

 

Marttamatka Malawiin SIIRTYY myöhempään ajankohtaan koronapandemiasta johtuen

Tutustumme maaseutukouluihin ja naisten ryhmiin sekä tapoihin edistää tyttöjen koulunkäyntiä ja seksuaaliterveyttä. Toivomme osallistujia mahdollisimman monen marttapiirin alueelta. Lue lisää.

 

Kotoutumisen tuki

  • Kaikki marttapiirit tukevat oman alueensa kotoutujia sujuvan arjen löytymiseksi uudessa kotimaassa.
  • Monet kansainväliset martat esittelevät marttatoimintaa esimerkiksi turvapaikan saaneille pakolaisille. He toimivat tukihenkilöinä piirien kotitalousneuvonnassa tai järjestävät yhteistä ruuanvalmistusta tai käsityö- ja askarteluiltoja tai lähtevät kauppareissulle vasta Suomeen muuttaneen seuraksi.
  • Osallistu: kysy piiristäsi, mitä sinä voit tehdä apuohjaajana tai kutsumalla mukaan oman yhdistyksesi toimintaan.
  • Lisätietoja kansainvälisestä työstä ja kotoutumisen tuesta omasta piiristä tai Marttaliitosta Terhi Lindqvistiltä terhi.lindqvist at martat.fi
  • Voit myös liittyä Martat vinkkaa -facebooksivun alla toimivaan Kansainväliset martat -ryhmään (suljettu ryhmä, esitä liittymispyyntö) niin pääset seuraamaan ajankohtaista keskustelua vertaisryhmässä.