Ilmastoruoka
Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala ja riista. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista.

Kansainväliset kurssit

Espanjalaiset tapakset
Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Tällä kurssilla opetellaan perinteisten tapasten valmistusta ja herkutellaan runsaan tapas-pöydän ääressä. Kurssilla valmistetaan mm. tortilla españolaa, patatas bravas-annos, gratinoituja simpukoita.

Georgialaisia makuja

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön.

Makuja Ranskasta
Nyt kokataan rentoa ranskalaista! Monet lainalaisuudet keittiössä määrittyvät ranskalaisen ruoanvalmistusperinteen kautta, mutta tällä kurssilla keskitymme rentoon, raikkaaseen ja yksinkertaiseen ranskalaiseen keittiöön. Ranskalainen keittiö on
alueellisesti kirjava ja täynnä mitä ihanimpia raaka-aineita ja ruokia, jotka sopiva niin arkeen kuin juhlaan. Kurssilla valmistetaan muun muassa simpukoita omenasiiderissä, provencelainen tomaattimunakoisopaistos sekä sipuli-anjovispiiraas pissaladière.

Pohjois-Italian keittiö
Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä risottoa, pesto genovesea ja hasselpähkinätorttua. Polentaa unohtamatta.

Portugalin makuja
Sijaintinsa ansiosta erilaiset kala- ja äyriäisruoat ovat portugalilaisen ruoan keskiössä. Etenkin turska, eli bacalhau, sekä sardiinit ovat kalaruokien kulmakiviä. Portugalilaiset suosivat tuoreita raaka-aineita ja heidän aromikas oliiviöljy on tärkeä osa ruoanvalmistusta. Kurssilla valmistetaan mm. caldeirada kalapataa, caldo verde keittoa ja pastéis de nata kermaleivoksia.

Persialainen keittiö
Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitruksia, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia. Persialainen keittiö hurmaa kasvisten runsaudella ja niiden monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Persialainen keittiö kylpee yrteissä kuten tillissä, persiljassa, korianterissa ja ruohosipulissa. Happamuutta ruokiin tuo sitruunat, jugurtti ja suussa ihanasti poksuva granaattiomena. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta kurssilla valmistetaan kullanruskea rapea sahramilla maustettu tahdig.

Korealainen ilta
Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu soijakastikkeella, inkiväärillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme mm. naudanliha-bulgogia ja dakdoritang-kanakeittoa. Tutuksi tulee myös maailman terveellisimmäksi ruoaksi mainostettu kimchi.

Vietnamilainen ilta
Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka- aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruuille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia herkkuja, kuten pho-keittoa, riisipaperirullia ja vietnamilaisia täytettyjä lettuja.