Brasilialainen ruokakarnevaali
Brasilialaisessa keittiössä on aina karnevaalit! Keskeisimpiä raaka-aineita ovat liha, pavut, kala, kookos, maniokki, riisi ja Amazonin trooppiset hedelmät. Kurssilla kokataan mm. moqueca-kalapataa sekä feijoada-papupataa, joka on yksi Brasilian perinteisimmistä ruuista. Leivonnaisista valmistamme pão de queijo -juustoleipäsiä ja brigadeiro de chocolate -suklaapalleroita. Tudo bem!

Espanjalaiset tapakset
Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Tällä kurssilla opetellaan perinteisten tapasten valmistusta ja herkutellaan runsaan tapas-pöydän ääressä. Kurssilla valmistetaan mm. tortilla españolaa, patatas bravas-annos, gratinoituja simpukoita ja tietysti raikasta sangriaa.

Georgialainen ruoka

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön.

Italian Sisilia
Rakastatko italialaista ruokaa? Tule tutustumaan Sisilian kiehtovaan ruokakulttuuriin. Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja: munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Valmistamme kurssilla mm. caponataa, canneloneja ja arancini-pyöryköitä. Varatkaa makumatka Välimerelle ja tulkaa ihastumaan Sisilian makuihin.

Kreikkalainen keittiö
Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset ja juustot. Kurssilla opit, miten valmistuvat esimerkiksi moussakaa, spanakopita-piiraat melomakarona-pikkuleipiä. Tervetuloa yhden illan makumatkalle!

Korealainen ateria
Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu soijakastikkeella, inkiväärillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme mm. naudanliha-bulgogia ja dakdoritang-kanakeittoa. Tutuksi tulee myös maailman terveellisimmäksi ruoaksi mainostettu kimchi.

Jaa sivu