Ruokamartta on innostunut ruokaihminen. Ruokamartta saa koulutuksen ja voi pitää ruokakursseja ja luentoja toisille martoille, omalle ja lähiseudun yhdistyksille. Ruokamartta voi järjestää tilaisuuksia esimerkiksi muiden vapaaehtoismarttojen kanssa. Hän voi myös toimia apuohjaajana piirin ruokakurssilla. Ruokamartoiksi koulutetaan marttajärjestön jäseniä. Jos kokkaaminen on sinulle mieluisaa ja viihdyt innokkaiden oppijoiden ja kokeilijoiden parissa, niin ruokamarttatoiminta voisi olla kiinnostava osa marttailuasi.

Jos ruokamarttatoiminta kiinnostaa sinua, kysy lisätietoja omasta marttapiiristäsi.

Vuoden 2020 toimintaa:

  • Ketjukoulutus  ilmastoaiheiseen teemaan Nyt tehdään hyvää – kestävää ruokaa arkeen. Koulutuksessa tutustutaan ilmastoystävälliseen, kasvispainotteiseen ruokavalioon ja ruoka-aineisiin. Koulutuksesta saa aiheeseen liittyviä vihkosia annettavaksi edelleen omiin tapahtumiin.
  • Suomalaista superruokaa -vihkonen, jossa kerrotaan vuoden nimikkokasveista, jotka ovat paprikat, käenkaali, tyrni ja suppilovahvero. Ruokamartat saavat marttapiireist vihkosia omiin tapahtumiinsa. Ko aineisto tulee myös marttojen verkkosivuille.
  • Kotivara-ketjukoulutuksessa selvitetään mikä kotivara on, mihin sitä tarvitaan ja mitä se sisältää. Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa kertoa kotivarasta myös muille.
  • Ruokamartat voivat tehdä monella tavalla yhteistyöta kansainvälisyysmarttojen kanssa, esimerkiksi Etiopian kynnyksellä –teemaisten marttailtojen järjestämisessä sekä lokakuussa kehitysyhteistyön hyväksi toteuttettavissa puurokuu-tapahtumissa. https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/puurokuu/
  • Kotouttava toiminta yhteistyössä kansainvälisten marttojen kanssa, esimerkiksi Makuja-hankkeen materiaalein.

Ruoka-aiheisia aineistoja