Ruokamartta on innostunut ruokaihminen. Ruokamartta saa koulutuksen ja voi pitää ruokakursseja ja luentoja toisille martoille, omalle ja lähiseudun yhdistyksille. Ruokamartta voi järjestää tilaisuuksia esimerkiksi muiden vapaaehtoismarttojen kanssa. Hän voi myös toimia apuohjaajana piirin ruokakurssilla. Ruokamartoiksi koulutetaan marttajärjestön jäseniä. Jos kokkaaminen on sinulle mieluisaa ja viihdyt innokkaiden oppijoiden ja kokeilijoiden parissa, niin ruokamarttatoiminta voisi olla kiinnostava osa marttailuasi.

Jos ruokamarttatoiminta kiinnostaa sinua, kysy lisätietoja omasta marttapiiristäsi.

Vuoden 2022 toimintaa:

  • Kotivara-ketjukoulutuksessa selvitetään mikä kotivara on, mihin sitä tarvitaan ja mitä se sisältää. Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa kertoa kotivarasta myös muille. Katso lisää www.72tuntia.fi.
  • Ruokamartat voivat tehdä monella tavalla yhteistyötä kansainvälisten marttojen kanssa, esimerkiksi Etiopian kynnyksellä –teemaisten marttailtojen järjestämisessä, Annos Afrikkaa -aineiston avulla sekä lokakuussa kehitysyhteistyön hyväksi toteutettavissa puurokuu-tapahtumissa. https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/puurokuu/
  • Kotouttava toiminta yhteistyössä kansainvälisten marttojen kanssa, esimerkiksi Makuja-hankkeen materiaalein.
  • Voit järjestää makukoulu-marttaillan tai tapahtuman. Katso aiheesta lisää Martta-akatemiasta, ruokamarttojen sivulta. Saat kurssiavaimen Irmeli Ylitalolta.
  • Katso Puolitetaan ruokahävikki -webinaari Martta-akatemiasta ja järjestä hävikkiin liittyvä marttailta. Marttaillan mallin löydät täältä.

Ruoka-aiheisia aineistoja