|

Pikkukokit ottaa keittiön haltuun

Tänä vuonna S-ryhmä tukee Marttojen järjestämää lasten kokkikurssitoimintaa. Kurssit kulkevat nimellä Marttojen Ässäkokki -kurssit ja niitä pidetään ympäri Suomea lähes 20 paikkakunnalla.

Mistä on kyse?

Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.

Täällä Uudellamaalla kursseja on ollut Helsingissä, Espoossa, Porvoossa ja Lohjalla. Kursseilla kantavana teemana on satokausiajattelu. Kävinkin yhdellä kurssilla seuraamassa, millainen ”Suomalainen syysmenu” syntyi lasten keittiössä.

Lasten ruoanlaittovuoro

Olen itsekin pitänyt meidän pikkukokkikursseja, joita järjestetään meillä koululaisten loma-aikoina. Ja täytyy sanoa, että ne on kyllä ihan parasta. Joka ikinen kerta olen yllättynyt siitä, kuinka paljon lapset osaa! Ja se into ja uskallus tehdä ja kokeilla (välillä vähän kädestä pitäen) on mahtavaa. Meillä monilla aikuisilla on käsityksiä siitä, miltä jonkun ruoan tulee näyttää tai maistua, ja samalla kynnys tehdä ruokaa voi olla korkea. Lapsilla tätä ei ole. Ja omista tuotoksista ollaan niin mahdottoman ylpeitä. Sitä samaa voisi lapset opettaa vähän aikuisillekin.

Mutta nyt sinne Ässäkokki-kurssille!