| |

Siivousainemania

Välillä jogurttihyllyllä hengästyttää: Onko näitä pakko olla näin paljon? Sama koskee monta muutakin elintarviketta ja tavaraa. Samaa hengästymistä kokee myös siivousaineiden edessä.

Mikä on tarpeen?

Uuninpuhdistusaine, lasinpesuaine, liedenpuhdistusaine… Tarpeellisia vai kuluttajien rahastamista? Valitettavasti taitaa mennä vimosen puolelle. Sillä niin se vaan on, että useimmissa kodeissa pärjättäisiin muutamalla tuotteella: Yksi yleispesuaine, ja sen lisäksi yksi aine rasvalikaan ja toinen aine kylpyhuoneen kalkkisaostumia varten. Toki astioille ja pyykeille omansa, mutta esimerkiksi käsitiskiaine käy myös ikkunanpesuun ja yleispuhdistusaineeksi.

Muuta ei tarvita.

Isoäitikin sen jo tiesi

Välttämättä kaupallisia puhdistusasineita ei edes tarvita, vaan ne löytyy keittiöstä: etikka ja ruokasooda. Ne on monipuolisia siivousaineita, jotka ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Ja ne on lisäksi superhalpoja.

Etikasta voi esimerkiksi valmistaa kätevän yleispuhdistusaineen täyttämällä suihkepullon liuoksella, jossa on yksi osa väkiviinaetikkaa ja yhdeksän osaa vettä. Ja ruokasoodasta saa hyvän puhdistus- ja tahranpoistoaineen tekemällä seoksen, jossa on kolme osaa soodaa ja yksi osa vettä.

Entä jos sun kaapissa saisi olla vain yksi siivousaine, mikä se sulla olisi? Katso videolta mietteitä.

Olen MarttaMarjo ja Uudenmaan Marttojen uusi videobloggari. Seuraa ja pysy mun sekä marttojen perässä!

Kommentit (2)

  1. Hei,
    Siivouksessa pärjää ammattilainenkin perus päivätyössä kolmella pesuaineella. Hapan aine kalkkilikaan, emäksinen rasvalikaan ja neutraali yleispuhdistukseen.

  2. Hei, voiko pyykkietikoita käyttää jatkuvasti? Voiko pyykkietikan korvata tavallisella väkiviinaetikalla?

Jätä kommentti

*