|

Yhdistystoiminnan monipuolisuus – marttayhdistys tekee hyvää

Marttayhdistykset tekevät hyvää

Uudenmaan alueella toimii n. 170 marttayhdistystä. Kaikki yhdistykset ovat omanlaisiaan ja toteuttavat omaa marttauttaan omalla tavallaan. Monet yhdistykset tekevät vaikka mitä upeita juttuja. Olen kuullut tarinoita, kuinka yksi yhdistys käy askartelemassa vanhainkodin asukkaiden kanssa. Joku toinen yhdistys puolestaan käy kirjastossa ompelemassa lasten kanssa. Kolmas keittää jouluisin sadalle hengelle riisipuuroa. Marttailuun liittyy usein käsityöt, ruoka, kulttuuri, puutarha, sekä kaikki näiden ja kotien ympärillä. Vaikka aihepiirit ovat samanlaisia, marttailu on aina vähän erilaista.

Uudenmaan Martoissa on mahdollista tehdä monenlaista vapaaehtoistoimintaa (lue lisää täältä). Piirin koordinoiman vapaaehtoistoiminnan lisäksi yhdistykset tekevät ja osallistuvat myös moneen muuhun vapaaehtoistoimintaan. En edes tiedä mitä kaikkea mahtavaa meidän yhdistykset tekevätkään!

Yhteisessä pöydässä

Viime perjantaina kävin katsomassa, kuinka Myyrmäen Martat osallistuvat vapaaehtoisina Kirkkoravintolan toimintaan. Ravintola on Vantaankosken seurakunnan toimintaa Myyrmäen kirkolla. Tässä satapaikkaisessa ravintolassa käytetään mahdollisimman paljon Yhteisen pöydän kautta saatavaa hävikkiruokaa. Myyrmäen Marttojen toiminta on monipuolista tekemistä ja ravintolan vapaaehtoisena toimiminen on vain osa toimintaa.

Perjantaisesta lounaasta jäi niin hyvä mieli, sillä siinä yhdistyi niin moni tärkeä asia. Käy katsomassa vidolta tunnelmia tästä mahtavasta ravintolasta ja tutustu samalla meidän ihaniin Myyrmäen yhdistyksen marttoihin.