|

Hyönteisruoka – tulevaisuuden ruoka?

Me suomalaiset ollaan aika kovia innostumaan. Ja se on ihan mahtavaa! Avokadopastan hurmiossa kaupasta loppui Pecorino-juusto. Nyt kaupoista ovat loppuneet sirkkaleipä ja sirkkasuklaa. Mistä oikein on kyse?

Hyönteisruoka on ekologinen vaihtoehto

Kestämätön ruoantuotanto on esillä jatkuvasti. Väestönkasvun ja ilmastonmuutoksen myötä nykyiset tuotantotavat ovat kestämättömiä. Etenkin lihankulutusta tulee vähentää ja täten ruokakulttuuria ja yksilöiden tottumuksia on muutettava. Hyönteisruoka on yksi esille noussut keino, sillä hyönteisten viljely kuluttaa vain murto-osan luonnonvaroista, joita kuluu esimerkiksi siipikarjan kasvatukseen. Hyönteisten valtti on myös korkea proteiinipitoisuus. Muutenkin niiden ravintoarvot ovat kohdallaan.

Suomessa hyönteisten kasvatus lähti liikkeelle jo ennen kuin niiden myymistä ruoaksi edes hyväksyttiin. Ja nyt tahti on kova. Vaikka hyönteisruoka on muualla maailmassa tuttua, länsimaissa sitä vielä vieroksutaan.

Miltä maistuu sirkka?

Ruokakulttuuri elää aina muutoksessa ja toki mekin olemme, ja haluamme olla, osana muutosta. Täten lähdimmekin vierailulle Espooseen EntoCube nimiseen yritykseen, joka kasvattaa sirkkoja kasvatuskonteissa. Mikä sirinä siellä olikaan!