|

Marttojen Ässäkokit kauhan varressa

Olette saattaneet kuullakin Marttojen ja S-ryhmän yhteisistä koululaisille suunnatuista Ässäkokkikursseista. MarttaMarjo on vieraillut aiemminkin yhdellä kurssilla, mutta nyt keväällä päästiinkin meidän Ässäkokkien kanssa jännittävään paikkaan – nimittäin Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville Lapsimessuille.

Lasten kanssa keittiössä

Useimmat lapset innostuvat keittiössä touhuamisesta aikuisten kanssa. Välillä arjen “äkkiä ruokaa pöytään” – kiireessä lapsille ei kuitenkaan jää mahdollisuutta osallistua kokkailuun. Ja se on täysin luonnollista. Siitä syystä olisikin hyvä muistaa myös pitää niitä kiirettömiä hetkiä siellä omassakin keittiössä. Yhdessä tehden vaihtuu samalla kuulumiset, lapsi saa uusia taitoja ja varmuutta toimia. Aikuiselle puolestaan herkästi tarttuu lapsen utelias ja ihmettelevä suhtautuminen ruokaan. Mikä tämä on? Miltä se maistuu? Miksi tämä tehdään näin? Kysymyksiä joiden äärellä voidaan yhdessä tutustua myös uusiin raaka-aineisiin ja makuihin.

Rohkaisen kaikkia siis ottamaan omat, ja toistenkin, lapset mukaan keittiöön. Siitä saattaa syntyä enemmän sotkua ja aikaakin menee varmasti enemmän. Mutta se palkitsee ja opettaa. Ja kaiken kruunaa se yhdessä syöty välipala tai ateria.

Lapsi kokkauskurssille?

Lapset voivat harjoitella keittiötaitoja myös meidän Marttojen kursseilla. Ässäkokkikursseja järjestetään tänäkin vuonna valtakunnallisesti. Maksuttomille kursseille pääsee ilmoittautumaan kunkin alueellisen piirin kautta. Esimerkiksi meidän Uudenmaan alueen kurssit löytyvät meidän tapahtumakalenterista. Lisäksi piirit järjestävät maksullisia Pikkukokki -kursseja. Niitä järjestävät myös paikalliset marttayhdistykset.

Videolla näette tunnelmia Lapsimessujen näytöskeittöstä. Meidän kanssa niin sanotusti lavalle nousi neljä reipasta Ässäkokkia: Ulrika, Aini, Karo ja Kare.

Lue lisää Ässäkokeista täältä.