Tavoitteena on arjen taitojen kohentaminen kotitalousneuvonnan avulla. Kurssien avulla voidaan tukea rangaistusajan suunnitelmien tavoitteiden mukaista työskentelyä.

Yhteistyö Rikosseuraamuslaitoksen kanssa alkoi vuonna 2012. Vuosittain järjestetään noin 200 kurssikertaa vankiloiden ja yhdyskuntaseuraamustoimistojen asiakkaille.

Käytännönläheisillä kotitalouskursseilla osallistujat saavat perustietoja ja -taitoja terveelliseen, edulliseen ruoanvalmistukseen, kodinhoitoon ja oman arjen raha-asioiden hoitamiseen.

Kurssit toteutetaan 3-6 kerran sarjana pienryhmissä, joko Rikosseuraamuslaitoksen omissa tai marttapiirin tiloissa. Yhden kokoontumiskerran kesto on noin kolme tuntia. Marttojen kotitalousasiantuntija tuo mukanaan elintarvikkeet ja muun tarvittavan kurssimateriaalin. Osallistujat saavat omaksi käytettävän kurssiaineiston, kuten ruokaohjekirjaset. Kurssin päätteeksi jaetaan osallistumistodistukset.

Palautteen mukaan kurssit vahvistavat kotitaloustaitoja, auttavat arjen sujumista, edistävät terveellisiä elämäntapoja, tukevat sosiaalisia ja ryhmätyötaitoja, innostavat uuden opiskeluun sekä tarjoavat mielekästä yhdessä tekemistä ja onnistumisen kokemuksia.

Lisätiedot Marttaliitossa: koordinaattori Päivi Känsälä, paivi.kansala(at)martat.fi, 050 310 3843

Ladattavat tiedostot: