Tavoitteena on arjen taitojen kohentaminen kotitalousneuvonnan avulla.

Yhteistyö Rikosseuraamuslaitoksen kanssa alkoi vuonna 2012. Vuosittain järjestetään noin 230 kurssikertaa vankiloiden ja yhdyskuntaseuraamustoimistojen asiakkaille.

Käytännönläheisillä kotitalouskursseilla osallistujat saavat perustietoja ja -taitoja terveelliseen, edulliseen ruoanvalmistukseen, kodinhoitoon ja oman arjen raha-asioiden hoitamiseen. Kestävä kehitys ja ympäristöasiat huomioidaan toiminnassa arjen valinnoissa ja hyvissä toimintatavoissa.

Kurssit toteutetaan 3-6 kerran sarjana pienryhmissä, joko Rikosseuraamuslaitoksen omissa tai marttapiirin tiloissa. Yhden kokoontumiskerran kesto on noin kolme tuntia. Marttojen kotitalousasiantuntija tuo mukanaan elintarvikkeet ja muun tarvittavan kurssimateriaalin. Vaihtoehtoisesti voidaan käydä yhdessä kaupassa.

Osallistujat saavat omaksi käytettävän kurssiaineiston, kuten ruokaohjekirjaset ja muun materiaalin. Kurssin päätteeksi jaetaan osallistumistodistukset.

Olemme pilotoineet kurssien ja luentojen toteuttamista myös etäyhteydellä, tämä on yksi vaihtoehto sikäli kuin vankilan tekniikka sen mahdollistaa.

Palautteen mukaan kurssit vahvistavat kotitaloustaitoja, auttavat arjen sujumista, edistävät terveellisiä elämäntapoja, tukevat sosiaalisia ja ryhmätyötaitoja, innostavat uuden opiskeluun sekä tarjoavat mielekästä yhdessä tekemistä ja onnistumisen kokemuksia.

Kotoisa-hankkeella (2018-2020) laajennamme vankiloissa järjestettävää Arki sujuvaksi -toimintaa vapautumisen jälkeiseen aikaan, asiakkaan arjen ja asumisen tukeen.

Risen Tie vapauteen -sarjan videolla Martan tarina: tunnelmia Sörkan Arki sujuvaksi -kurssilta.

 

Lisätiedot Marttaliitossa
koordinaattori Päivi Känsälä
paivi.kansala(at)martat.fi
050 310 3843

Ladattavat tiedostot: