Marttamessut

Marttamessuilla klo 12-16 pääset oppimaan yhdessä ja inspiroitumaan marttailun eri teemojen parissa messupisteillä. Tapahtumassa kuullaan musiikkiesityksiä ja otetaan yhteiskuva Tampere-talon ulkopuolella. Messuille pääset tapahtuman pääsylipulla.

Ohjelma

  • Klo 12-16 messupisteet auki
  • Lauluyhtye Merry Ladies ja Olohuoneorkesteri esiintyvät klo 12.30, 13.15 ja 14.00,
  • Kuvausseinä on käytössä koko tapahtuman ajan
  • Yhteiskuva klo 14.30
  • Klo 12-15.30 Ruokailu

Marttaliiton messuosastot

Messut tarjoavat mahtavan kattauksen eri marttateemoja. Pisteillä pääset tutustumaan Marttaliiton materiaaleihin ja vinkkeihin, joista voi ammentaa ideoita oman yhdistyksen toimintaan.

Tule tutustumaan upeisiin luonnontuotteisiimme. Osastolla on mahdollista suunnitella oma syötävä metsäpuutarha.

Marjoista makua elämään! Messupisteeltä saat parhaat vinkit kotimaisten marjojen monipuoliseen käyttöön ja ideat jakoon.

Osastolla toteutettuna ideoita, joita yhdistys voi ottaa mukaansa omaan toimintaansa. Materiaalit sähköisenä sienimarttojen aineistossa, voi itse tulostaa ja askarrella omiin tapahtumiin. Sienivisailu vuoden sienistä kautta aikojen.

Tule testaamaan oma hiilijalanjälkesi! Messupisteellä tehdään Sitran uudistettu elämäntapatesti, kerätään taululle kestävän arjen tekoja ja otetaan matkaan muiden ehdottamia tekoja.

Parhaat vinkit monikulttuuriseen yhdistystoimintaan Pirkanmaan kansainvälisiltä martoilta. Testaa myös tietosi Marttojen kehitysyhteistyövisassa. Lisäksi valokuvaseinä marttojen kehitysyhteistyöstä.

Käsityöideanäyttely, josta osallistujat voivat saada vinkkejä oman yhdistyksen tai kässäkerhon toimintaan. Lisäksi yhteiskäsityönä neulahuovutetaan metsäaiheinen huopataulu, jossa valmiiseen pohjaan jokainen saa käydä lisäämässä oman lehden, pupun, kukan, sienen tms. elementin. Voit halutessasi huovuttaa kuvan jo kotona valmiiksi ja tapahtumassa vain liittää valmiin palan yhteiseen työhön.

Hyvinvointia luonnosta: Mitä luonnossa voi tehdä ja miksi sinne kannattaa mennä? Hae pisteeltämme inspiraatiota eri kohderyhmien kanssa toteutettavaan luontotoimintaan.

Tutustutaan yhdessä Martat-sovellukseen. Jokainen sovelluksen ladannut ja pienen tehtävän tehnyt saa kivan lahjan kotiin viemisenä!

Sukella Marttametsään, ota itsestäsi ja marttaystävistäsi kuva, jaa se somessa ja kannusta kaikkia lahjoittamaan Marttametsäkeräykseen. Pisteellä on mahdollista ostaa Marttametsä-lahjakortteja.

Täältä ostat halutuimmat marttatuotteet, joista suurin osa on myynnissä vain Tampere-talolla!

Yhteistyökumppaneiden messuosastot

Marttojen omien messupisteiden lisäksi messuilla on myös yhteistyökumppaneiden pisteitä.

Fazer esittelee kasvipohjaiseen ruokaan liittyviä innovaatioita ja kutsuu kaikki martat pohtimaan, miten meistä jokainen voi lisätä kasvipohjaisia vaihtoehtoja arkeensa.
www.fazer.fi

Tietoa hedelmien ja marjojen kotimaan tuotannosta sekä vinkkejä niiden käyttöön. www.hmlry.fi/

Me Härkiksellä innostumme hyvästä ruoasta ja mahdollisuudesta tehdä positiivisia valintoja arjessa. Kokkailemme Tampere-talolla maistiaisia kotimaisesta kaurasta valmistetusta Kaurajauhiksesta. Vaikka tuotteemme ovat kasvipohjaisia ja kestäviä, hyvä ruoka on hyvää ruokaa, ei tämä sen kummallisempaa ole.
https://harkis.fi/fi/

Suomalainen teetalo Nordqvist esittelee ja myy tuotteitaan martoille räätälöityyn messuhintaan. Tee hetkestä elämys. Martoille tehdyn teepakkauksen löydät https://nordqvist.fi/collections

Metsähallitus kasvattaa huomista huolehtimalla luonnon monimuotoisuudesta, suojelemalla luontoa ja tarjoamalla mahdollisuuksia retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Lisäksi se edistää vastuullista liiketoimintaa ja tuottaa uusiutuvaa raaka-ainetta hoidetuista metsistä. Tervetuloa tutustumaan ja nappaamaan Retkikaveri- villapaidan ohjeet!
www.metsa.fi

Kirjamyynnin lisäksi Rosebud-kirjakaupan osastolla Säästäväisen elämän Fingerpori -kirjasta tutut Pertti Jarla ja Jarkko Lehtopelto signeeraavat kirjoja.

Tervetuloa innostumaan kalastuksesta! Tarjolla mm. neuvoja eri kalastusmenetelmiin, vinkkejä kalankäsittelyyn, tietoa Mimmit kalastaa! -toiminnasta ja tapahtumista sekä juhla-arvonta, jossa voit voittaa Mimmit kalastaa! -tuotteita! Neuvomme myös, miten voitte yhdistyksessänne järjestää kalastusaiheisen marttaillan tai kalastusretken.
https://www.vapaa-ajankalastaja.fi
https://mimmitkalastaa.fi/

Tule tutustumaan hurmaaviin käsitöihin, joilla voit luoda kauniita sisustusesineitä omaan kotiisi. Osastolla on mahdollista omin käsin kokeilla tuftausta ja ryijysolmujen solmimista. Voit ostaa tarvikepaketteja myös mukaan tai tehdä tilauksen, postitamme postikuluitta seuraavalla viikolla tuotteen kotiin.

Ikääntymiseen voi ja kannattaa varautua hyvissä ajoin. Miten päästä alkuun? Vinkkejä ja työkaluja ikääntymisen ennakointiin saat Vanhustyön keskusliiton osastolla.
https://vtkl.fi/
https://www.vanheneminen.fi/

Vastuullisuusmerkit, kuten Joutsenmerkki, EU-ympäristömerkki, Reilu kauppa ja Luomumerkki auttavat niin kuluttajia kuin hankintojen ammattilaisiakin tekemään sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävämpiä valintoja. Tervetuloa tutustumaan, mitä nämä monille tutut merkit oikeastaan tarkoittavat ja millaisista tuotteista merkkejä voit löytää!

Kestävän matkailun puolesta – fiksuja valintoja Itämeren hyväksi. Tervetuloa kuulemaan viimeisimmät vinkit onnistuneeseen ryhmämatkaan marttayhdistyksenne kanssa. Saatte myös mukaanne etukortteja Helsingin ja Turun risteilyille! Katso Viking Linen jäsenedut martoille vikingline.fi/edut/martat

Marttapiirien messuosastot

Isoäidin siivousvinkit – vanhat konstit käyttöön. Kodinhoidon ideoita marttailtoihin.

Syö hyvin, voi hyvin! Saatko ruoastasi tarpeeksi proteiinia? Testaa tietosi proteiinin saannista ja testaa samalla hajuaistisi.

Hae vinkkejä pohjoisen perinteisten luonnonantimien käyttöön.

Messupisteellä on myytävänä Martta-logolla mm. kupilkoja ja pannunalusia. Hae myös retkikeittoresepti ja testaa läpäisetkö Mystery Box selviytymispelin tehtävän!

Tule tutustumaan Meille maistuu arki -hankkeeseen (2024–2026). Toiminnalla lisätään ruoka-avun asiakkaiden toimintakykyä ja osallisuutta kotitalousneuvonnan, vapaaehtoistoiminnan ja jalkautuvan marttatyön avulla, kehitetään Marttojen ammatillisen neuvonnan ruoka-aputoimijoiden yhteistyötä Pohjois-, Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Oletko jo kokeillut verkkoruokakurssejamme? Uudenmaan Piirin messupisteellä esittelyssä verkkoruokakursseja sekä ideoita ja kokemuksia niiden toteuttamisesta.