Tampere-talon juhlan hiilijalanjälki

Martat 125 on hiilineutraali tapahtuma, jossa ympäristö huomioidaan kestävillä valinnoilla. Lue tältä sivulta vinkit, joilla jokainen kävijä voi vähentää juhlaviikonlopun hiilijalanjälkeään.

Tietoa tapahtuman hiilijalanjäljestä

Juhlistamme marttoja Tampere-talossa 20.4.2024 kestävästi ja tapahtuman päästöt mahdollisimman pienenä pitäen. Tapahtuman juhlamenu on rakennettu kotimaista ruokaa suosien ja tarjolla on myös vegaaninen buffet.

Tapahtuman päästöt kompensoidaan istuttamalla puuntaimia Tampere-talon omaan hiilinieluun, Lempäälän Kuljun alueella sijaitsevaan metsään. Hiilijalanjälkeä laskiessa huomioidaan mm. tapahtuman osallistujamäärä, tarjottava menu, matkustustavat ja -etäisyydet sekä tapahtuman kesto. Lue lisää Tampere-talon hiilineutraaleista tapahtumista ja hiilinielusta

Vinkit kävijälle

Jokainen osallistuja voi omalta osaltaan vaikuttaa tapahtuman kokonaishiilijalanjälkeen tekemällä kestäviä valintoja. Katso alta vinkit ja kannusta myös muita osallistujia kestäviin valintoihin. Hiilijalanjälkeä pienennetään yhdessä!

Liikkuminen

Suosi ympäristöystävällistä liikkumistapaa. Jos tulet pidemmästä matkasta, suosi julkista liikennettä, yhteiskuljetusta tai kimppakyytiä. Tehkää oman piirisi tai yhdistyksesi kanssa yhteinen retki Martat 125 -tapahtumaan.

Pukeutuminen

Voit pukea juhlaan marttamekon, jos sinulta löytyy sellainen. Juhlaa varten ei tarvitse ostaa uutta asua tai asusteita. Suosi vaatekaapista löytyviä tai kierrätettyjä asuja.

Kierrätys

Vältä jätteen syntymistä ja lajittele roskat. Jos toimit marttamessuilla näytteilleasettajana, tee mahdolliset materiaalihankinnat ympäristöystävällisesti. Pohdi mahdollisille yli jääville materiaaleille käyttötarkoitus tapahtuman jälkeen. Vältä kertakäyttöisten koristeiden ja materiaalien käyttöä.

Lahjoita Marttametsän hyväksi

Luonnonperintösäätiö ja Martat keräävät varoja Marttametsäksi nimettävän luonnonalueen suojeluun. Tule mukaan monimuotoisuuden säilyttämiseen lahjoittamalla! Ohjeet lahjoittamiseen ja lisätietoa Marttametsästä.