Marttametsätempaukset yhdistyksissä

Juhlavuotemme kunniaksi Luonnonperintösäätiö ja Martat keräävät varoja Marttametsäksi nimettävän luonnonalueen suojeluun. Marttametsä-kampanjallaan Martat pyrkivät paitsi keräämään varoja Marttametsän hankintaan, myös kasvattamaan tietoisuutta metsien tärkeydestä ja niiden säilyttämisestä. Haluamme turvata metsiemme ja luontomme hyvinvoinnin tuleville sukupolville ja tähän ponnistukseen tarvitaan meitä kaikkia! Jokainen martta ja marttayhdistys voi osallistua Marttametsän keruuseen itselle sopivalla tavalla.

Kolme vinkkiä Marttametsä-tempaukseen  

Marttayhdistys voi osallistujia Marttametsän keräämiseen monin tavoin. Marttaliiton vinkkaamien tempausideoiden lisäksi yhdistys voi keksiä oman tai omia tempauksia. Marttametsään voi lahjoittaa yksittäinen martta, marttayhdistys tai muut kuin martat. Onko yhdistyksellä paikallisia yrityskumppaneita, joilta voisi pyytää lahjoitusta Marttametsälle?

Muista myös, että hyvä tapa osallistua keräykseen on jakaa siitä viestiä esimerkiksi omille some-seuraajille, ja kannustaa osallistumaan. Löydät tarvittavat materiaalit kuvapankista.

Marttametsäbingo  

  • Marttaliitto tekee valmiin bingoruudukkopohjan QR-koodi ja linkki Marttametsä-sivuille.  
  • Bingosta kerätään osallistumismaksu, jonka yhdistys tilittää Marttametsäkeräykseen. Osallistumismaksu voi olla esim. 5 €/kierros ja halutessaan voi samalla lahjoittaa enemmänkin  
  • Voittajille voi olla pienet palkinnot, esim. kuusimuotilla tehdyt piparit kauniisti pakattuina, käpykoriste, kahvipaketti tms.  
  • Bingokoneen voi lainata tai korvaaminen jollakin muualla tavalla esim. kävyillä jossa on numeroidut laput tai numeroidut helmet lasipurkissa.
  • Helppo toteuttaa jonkin tapahtuman tai marttaillan yhteydessä, jos tekee vain 1–2 kierrosta tai halutessaan voi järjestää vaikka koko illan bingon!

Kuusipipareilla Marttametsää  

  • Yhdistys leipoo kuusen muotoisia pipareita, joita se myy myyjäisissä tai muissa tapahtumissa. Myynnin yhteydessä on hyvä olla tieto, että tuotto käytetään Marttametsän suojeluun.
  • Näyttävän kolmiuloitteisen piparikuusen voi koota liimaamalla sokerikuorrutteella eri kokoisia tähtipipareita niin, että suurimmat tulevat alas ja tähdet pienenevät kohti latvaa. Kuusen voi koristella piparitalon tapaan strösseleillä, makeisilla ja tomusokerilla.
  • Kuusipipareiden tuotto tilitetään Marttametsäkeräykseen.  

Osallistumismaksun yhteydessä lahjoittaminen

  • Yhdistys voi myös kerätä tapahtuman tai retken osallistumismaksun yhteydessä esim. 5€/osallistuja ja lahjoittaa kerätyn summan Marttametsäkeräykseen.