Kaiken maailman martat

Maailma muuttuu paremmaksi, kun siitä tehdään parempi. Martoissa tehdään hyvästä näkyvää.

Nainen sinisessä ruudullisessa essusa istuu pöydän päällä valoisassa keittiössä. Nainen on nostanut vasemman jalan valkoiselle tuolille.

Lähiruokamartta Marjukka

Minua ajaa intohimo ruoanlaittoon. Yritän muistuttaa ihmisille, että kotimainen lähiruoka on terveellisin ja ekologisin ruokavalio. Marttailu parantaa maailmaa antamalla onnistumisen kokemuksia ja lähentämällä ihmisiä toisiinsa.

Tutustu ruokamarttoihin Tutustu Marjukan yhdistykseen
Mies oranssissa takissa seisoo keskellä kuivaa

Eräilymartta Teemu

Olen marttojen jäsen, koska haluan tukea tärkeää toimintaa. Otamme kantaa isoihin ja ajankohtaisiin teemoihin, kuten ilmastonmuutokseen, ja annamme sen torjumiseen käytännöllisiä arjen vinkkejä. Miten sinä pienennät hiilijalanjälkeä?

Tutustu kestävä arki -sivuihin Tutustu Teemun yhdistykseen
Nainen vaaleansinisessä takissa pitelee kädessään koria täynnä virkkaustarvikkeita. Hänen takana kulkee metro.

Kässämartta Mallu

Olen kässämartta, eli vedän kässäryhmiä ja opetan ihmisiä käsitöiden saloihin. Neulominen, virkkaaminen ja koukkuaminen ovat parasta stressinpoistoa. Uskon, että meidän kaikkien sisällä on pieni, hyvää tekevä martta.

Tutustu kässämarttoihin Tutustu Mallun yhdistykseen
Vaaleahiuksinen nainen vaaleanpunaisessa villatakissa seisoo pienessä kaupassa ostoskori kädessä.

Kansainvälinen martta Sanna

Olen kansainvälinen martta, ja olen järjestänyt muun muassa kansainvälisiä ruokakursseja. Toinen osa Marttojen kansainvälistä toimintaa on kehitysyhteistyö Afrikassa. Marttojen maailma on kaikille yhteinen – eikö sinunkin?

Tutustu kansainvälisiin marttoihin
Nainen mustavalkoisessa takissa seisoo vasten punaista puutaloa. Oikeassa yläreunassa näkyy valkoisen ikkunan vasen alanurkka.

Vapaaehtoismartta Hanna

Marttailu on all in one harrastus. Olen marttana järjestänyt ruokakursseja ja auttanut turvapaikanhakijoita sekä ihmisiä, joiden arki on kriisissä esimerkiksi tulipalon tai lapsen sairastumisen vuoksi. Martoista saa paljon uusia ystäviä.

Hannan esittelyvideo Tutustu Marttojen vapaaehtoistoimintaan

Kässämartta Marketta

Ehkä kaikki eivät tiedä sitä, että Martat on nykyään hyvin moderni ja hyvin suvaitsevainen yhteisö. Marttoihin voi tulla mukaan sellaisena kuin on – Ei tarvitse olla moniosaaja. Täällä opitaan muilta ja jaetaan omaa osaamista toisille.

Marketan esittelyvideo Tutustu Marketan yhdistykseen

Puutarhamartta Maria

Olen intohimoinen puutarhamartta ja rakastan multaisia käsiä. Marttailusta on hyötyä koko perheelle. Uudelle paikkakunnalle muuttamisen myötä marttailusta löytää oman yhteisön ja samanlaisista harrastuksista kiinnostuneiden seuraa.

Marian esittelyvideo Tutustu puutarhamarttoihin

Ruokamartta Matti

Miehet voivat lähteä marttatoimintaan hyvin matalalla kynnyksellä mukaan. Työ ja koulutustausta ei vaikuta kokkailuihin, kaikki ovat tervetulleita mukaan monipuoliseen ja rentoon toimintaan. Aina oppii uusia reseptejä ja taitoja.

Matin esittelyvideo Tutustu Matin yhdistykseen

Ruokamartta Marjo

Oma intohimoni on ruoanlaitto itse viljellyistä tuotteista. Minulla on myös oma viljelypalsta Helsingissä, jossa käy paljon nuoria viljelijöitä. Kaupunkilainen marttailu on monimuotoista, yhteisöllistä ja luovaa.

Katso Marjon esittelyvideo Tutustu Marjon yhdistykseen

Kunniapuheenjohtaja Salme

Marttatoiminta on ollut minun purjeveneeni. Edistin omalla puheenjohtajakaudellani naisten asemaa sekä kehitysyhteistyön ja kansainvälisen toiminnan vahvistumista martoissa. Niin kauan kuin on koteja, meillä martoilla on tehtävä.

Tutustu marttaperinteeseen Katso Salmen esittelyvideo