Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee ma-pe klo 12-15. Hinta 1,70/min. + ppm. (Myös kodinkoneet ja energiansäästö.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Vartissa valmista
  • Ruokaa sydänystävälle
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

12.02.2016 | Kokataan yhdessä - lapsen ja aikuisen kurssi, Helsinki

Mukaan mahtuu 7 aikuinen+lapsi paria. Huom. Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.
Hinta kahdelta 58,- euroa.

15.02.2016 | Meksikolainen ateria, Helsinki

Juhlaruokaa, kotiruokaa ja katuruokaa parhaimmillaan! Vahvoja, mutta pehmeitä ja raikkaita makuja tarjoava meksikolainen ruoka valmistetaan ja nautitaan meksikolaisittain rennosti yhdessä.
Värikkäiden ruokien raaka-aineina chiliä, limeä ja korianteria ei pihtailla. Avokado, tomaatti, valkosipuli, maissi, liha ja tietenkin suklaa ovat myös olennaisia osia ihastuttavaa meksikolaista makumaailmaa.

15.02.2016 | ABC-ruokakurssi: Aiheena laatikkoruuat 15.2., Turku

Kurssi peruutettu vähäisen osanottaja määrän vuoksi.

17.02.2016 | 17.2. Pikkukokkikurssi 7-12 vuotiaille, Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä. Sisätossut tai -kengät mukaan.

Muista ilmoittaa erityiruokavalioista.

17.02.2016 | Vartissa valmista, Helsinki

Tule tekemään kahden tunnin aikana helposti ja nopeasti päivällinen; keittoa/lautasruokaa leipäsiä, salaattia ja jälkkäriä.

17.02.2016 | Kauha & kukkaro kurssi: Vartissa valmista, Kokkola, kotitalouskeskus

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

18.02.2016 | Vartissa valmista- päiväkurssi, Helsinki

Tule tekemään kahden tunnin aikana helposti ja nopeasti päivällinen; keittoa/lautasruokaa leipäsiä, salaattia ja jälkkäriä.

18.02.2016 | Blinit ja venäläinen keittiö -ruokakurssi, Mikkeli

Tutustutaan venäläisen keittiön herkkuihin.

18.02.2016 | Virolaisen ruoan kurssi, Helsinki

Valmistamme tuhtia talviruokaa hapankaalista, ohrasta, härkäpavuista, sianlihasta, rahkasta ja talkkunasta. Soppaa, leivontaa, pääruokaa ja jälkiruokaa. Ruoanvalmistuksen lomassa kuulet virolaisesta ruokakulttuurista ja muistakin tavoista. Välillä työtä tahdittaa virolainen musiikki.
Kurssista jäsenalennuksen saavat martat ja Tuglas-seuran jäsenet ( rastita JÄSEN ja yhdistys kohtaan Tuglas)

18.02.2016 | Pikkukokkiohjaajien tapaaminen, Lappeenranta

Kevättä kattilassa!

18.02.2016 | Vain miehille -ruoanvalmistuskurssi, Marttakulma

Suussasulavat teepöydän tarjottavat

19.02.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

22.02.2016 | Nuoret kokkaa - kahden päivän kurssi, Helsinki

Nuorten omalla ruokakurssilla päästään toteuttamaan herkulliset ateriakokonaisuudet pääruuasta, salaatista ja leivästä jälkiruokaan. Päivä kuluu nopeasti ja samalla saa nauttia omista tuotoksista ja yhdessä tekemisestä.
Kurssille ovat tervetulleita kaikki 12-18-vuotiaat kokinalut taidoista riippumatta!

22.02.2016 | Pikkukokki -ruokakurssi 22.2., Turku

Martat järjestää 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille pikkukokkikursseja opetuskeittiöllämme. Päivittäin vaihtuva kurssiohjelma.
Maanantaina 22.2. valmistetaan: Jauhelihakastike + pasta, punavihreä salaatti, teeleivät ja suklaapirtelö.

22.02.2016 | 22.2. Kotivara -ketjukoulutus marttayhdistyksille, Hämeenlinna

Miten selviät jos kauppat ovat kiinni ja sähkö poikki? Miten tilanteeseen kannattaa ja voi varautua?

23.02.2016 | Pikkukokki -ruokakurssi 23.2., Turku

Martat järjestää 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille pikkukokkikursseja opetuskeittiöllämme. Päivittäin vaihtuva kurssiohjelma.
Tiistaina 23.2. valmistetaan: Nakkikeitto ja tuore pulla.

23.02.2016 | Kastiketta, kiitos!, Helsinki

Kurssilla valmistetaan mm. klassiset béchamel ja hollandaise, joita muokkaamalla makuelämysten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

24.02.2016 | Pikkukokki -ruokakurssi 24.2., Turku

Martat järjestää 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille pikkukokkikursseja opetuskeittiöllämme.
Päivittäin vaihtuva kurssiohjelma.
Keskiviikkona 24.2. valmistetaan: Fisunyytit, perunamuusi ja pehmeä kola.

25.02.2016 | Pikkukokit kokkaa hiihtolomalla - päiväkurssi, Helsinki

Tule mukaan koululaisten yhden päivän ruuanlaittokurssille!
Lapset pääsevät valmistamaan pääruuan lisukkeineen, jälkiruuan sekä leivonnaisen. Nautimme herkut yhdessä ja siistimme keittiön.

25.02.2016 | Pikkukokki -ruokakurssi 25.2., Turku

Martat järjestää 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille pikkukokkikursseja opetyskeittiöllämme. Päivittäin vaihtuva kurssiohjelma.
Torstaina 25.2. valmistetaan: Kananpoikaa sopassa, perunarieskat ja hedelmäpikari.

25.02.2016 | Raakasuklaa ja raakakakut -ruokakurssi, Mikkeli

Tutustutaan raakasuklaaseen ja raakakakkujen valmistukseen

25.02.2016 | 25.2. Kasvisruokaa pavuista ja linsseistä, Jyväskylä

Maukkaita pataruokia, keittoja ja pihvejä. Hyvälaatuista proteiinia kasvikunnan tuotteista

26.02.2016 | Pikkukokki -ruokakurssi 26.2., Turku

Martat järjestää 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille pikkukokkikursseja opetuskeittiöllämme. Päivittäin vaihtuva kurssiohjelma.
Perjantaina 26.2. valmistetaan: Itse tehdyt hampurilaiset ja marjakiisseli.

26.02.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

29.02.2016 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomalla koko viikon pikkukokkikurssilla kokataan joka arkipäivä perusruokaa klo 10-13. Kurssisarja on tarkoitettu alakouluikäsille 7-12 vuotiaille lapsille.
Muistathan ilmoittaa erikoisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä.

29.02.2016 | Pikkukokit talvilomalla -kokkailukurssi 8-10 vuotiaille tytöille ja pojille 29.2. ja 1.3. klo 10-12, Lappeenranta, Marttakeskuksen opetuskeittiö

Talviloman kursseilla tehdään ruokaa ja leivotaan käyttäen tuttuja raaka-aineita ja kokeillaan pikkuisen uudempiakin. Mukana välipalaksikin sopivaa syötävää.

29.02.2016 | Pikkukokit talvilomalla kokkailukurssi yli 10- vuotiaile tytöille ja pojille 29.2. ja 1.3. klo 13.30-15.30, Lappeenranta, Marttakeskuksen opetuskeittiö

Talviloman kursseilla tehdään ruokaa ja leivotaan käyttäen tuttuja raaka-aineita ja kokeillaan myös uudempiakin. Mukana on välipalaksikin sopivaa syötävää.

29.02.2016 | Thaimaalaisen ruoan kurssi, Helsinki

Thai-ateriassa yhdistyvät monet maut, värit, erilaiset raaka-aineet sekä ruokien erilainen koostumus. Makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa.
Ruoka rakentuu kasviksista, joita täydentävät kala ja äyriäiset sekä lihat.
Tärkeitä mausteita ovat mm. kala-ja osterikastikkeet, currytahnat, korianteri, valkosipuli, inkivääri, chilit, kookos ja lime.

29.02.2016 | 29.2.2016 Syödään kuten Swazimaassa, Iisalmi

Kurssilla opitaan valmistamaan swazimaalaista ruokaa ja saadaan tietoisku ruokaturvasta ja paikallisista ruoista ja elintarvikkeista.

29.02.2016 | Pop up -martat; Aiheena ruoka 29.2., Paimio

Yrttien ja vuoden nimikkokasvien käyttö.

01.03.2016 | Pikkukokit keittiössä, välipalat, Mikkeli

Pikkukokki -kurssi lapsille aiheena välipalat.

01.03.2016 | Perusruokakurssi -päiväkurssi, Helsinki

Kurssi toteutetaan neljänä peräkkäisenä tiistaina klo 10-13.30.
Kurssipäivät ovat; 1.3., 8.3., 15.3. ja 22.3.2016