Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee ma-pe klo 12-15. Hinta 1,70/min. + ppm. (Myös kodinkoneet ja energiansäästö.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Reilua ruokaa arkeen
  • Teen kiehtova maailma
  • Suomineidon voileipäpöytä
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

28.04.2015 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

28.04.2015 | Pikkuleipäkurssi, Hämeenlinna

Pikkuleivät juhlapöytään

04.05.2015 | Arki sujuvaksi - vinkkejä ja ideoita arkeen, Kokkola

ARKI SUJUVAKSI - vinkkejä ja ideoita arkeen illan aikana tutustutaan marttojen teemaan Elämä on parasta itse tehtynä ja LähiTapiolan toimintaan. Työpajoissa tehdään illanistujaistarjottavia, tutustutaan isoäidin siivousvinkkeihin, saadaan ideoita kevään juhliin ja otetaan oma rahatalous haltuun!
Tilaisuus on osallistujille maksuton, mukaan mahtuu 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa!

05.05.2015 | Juhlapöydän leivonnaiset -ruokakurssi, Turku

Kurssilla leivotaan maukkaita suolaisia ja makeita juhlapöydän leivonnaisia

05.05.2015 | Täytekakkukurssi ON TÄYNNÄ, Hämeenlinna

Niksit ja ideat kevään juhliin

06.05.2015 | Helpot juhlatarjottavat, Mikkeli

ruoka- ja leivontakurssi

06.05.2015 | Pikkukokkikurssi 7-12 vuotiaille, Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä!

Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot. Mukaan sisätossut tai -kengät.

06.05.2015 | Hei, me leivotaan äitienpäivää, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteinen leivontakurssi. Kurssille otetaan 7 aikuinen+lapsi paria eli 14 osallistujaa. Kurssihinta on 25 per hlö.
Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.

06.05.2015 | Täytekakut, Marttakeskus, Joensuu

Täytekakku kruunaa juhlapöydän. Täytekakku on kodin juhlien ykkönen, joka juhlistaa merkkipäivät, perhejuhlat tai muut elämän kohokohdat. Täytekakku kurssilla valmistamme ihania kakkuklassikoita kuten Brita-kakkua ja prinsessakakkua, täyteläistä suklaakakkua sekä marjaisen raikasta hyytelökakkua. Vinkkejä myös täytekakkujen koristeluun.

06.05.2015 | Kauha&Kukkaro kurssi: Villiinny villiyrteistä!, Kotitalouskeskus, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

06.05.2015 | Villiyrtit tutuksi, luento, Kuopio

Luennolla käsitellään villiyrttien tunnistamista, keräämistä ja käyttöä.

07.05.2015 | Kalankäsittelykurssi - päiväkurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

07.05.2015 | Japanilainen ilta, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

07.05.2015 | Raakaruokaa, Helsinki

Raakaruokakurssilla valmistetaan erilaisia ruokia tuoreista vihanneksista, hedelmistä, marjoista sekä pähkinöistä ja siemenistä.Myös hunajaa, öljyjä ja erilaisia mausteita ja yrttejä käytetään. Kuumentamisen sijaan ruuat tehdään niin, että niiden elinvoima ja ravintoaineet säilyvät. Kuumennus korkeintaan 42 asteeseen.

08.05.2015 | CupCakes, Helsinki

Ideoita tuleviin juhliin tai saapuvaan viikonloppuun yhdessä tekemällä! Aina herkulliset kuppikakut ja muffinssit taipuvat moneksi. Kurssilla pääset tutustumaan erilaisiin pääasiassa makeisiin herkkuihin, joilla saat vaihtelua leipomiseen. Koristelu on tietenkin myös tärkeä osa kuppikakkuja - teemme niihin erilaisia kreemejä ja pehmeää marenkia.

11.05.2015 | Voileipäkakku, Marttakeskus, Joensuu

Voileipäkakut ovat näyttäviä ja maukkaita juhlapöydän tarjottavia. Kurssilla teemme useampaa erilaista helppoa ja herkullista voileipäkakkua. mm. perinteisen voileipäkakun, korppupohjaisen hyytelökakun, muutaman muun herkullisen vaihtoehdon. Vinkkejä myös tarjolle asetteluun ja koristeluideoita kakkuihin

11.05.2015 | Vegaaniruokaa, Helsinki

Millaisista raaka-aineista saa maukasta ja ravitsemuksellisesti tasapainoista vegaaniruokaa? Entä millaisia herkkuja syntyy vain kasvikunnan raaka-aineilla? Tule kurssille selvittämään asia!

11.05.2015 | Villivihannesretki Niskalan arboretum, Haltiala

Asuinympäristön viheralueet tarjoavat hyviä samoilumaastoja, joista löytää salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Retkellä opitaan tunnistamaan kasveja ja keräillään niitä lähiluonnosta. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km.

12.05.2015 | Hygieniapassi - Hygieniakoulutus ja -testi, Kokkola

Hygieniapassin suorittaminen: hygieniakoulutus, joka valmentaan hygieniatestin läpäisyä varten.
Koulutus on klo 17-20 ja testi klo 20-20.45.

12.05.2015 | Voileipäkakut, Marttakeskus, Joensuu

Voileipäkakut ovat näyttäviä ja maukkaita juhlapöydän tarjottavia. Kurssilla teemme useampaa erilaista helppoa ja herkullista voileipäkakkua. mm. perinteisen voileipäkakun, korppupohjaisen hyytelökakun, muutaman muun herkullisen vaihtoehdon. Vinkkejä myös tarjolle asetteluun ja koristeluideoita kakkuihin

12.05.2015 | Voileipäkakkukurssi ON TÄYNNÄ, Hämeenlinna

Voileipäkakku kruunaa kevään juhlapöydän!

15.05.2015 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

17.05.2015 | Villivihanneskurssi Haikon kartanossa, Porvoo

Ilmoittautuminen Haikon Kartanon myyntipalveluun puh. 019 57601 viimeistään viikkoa ennen kurssia.

19.05.2015 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

20.05.2015 | Makkaraa itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljä erityyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

20.05.2015 | Kauha & Kukkaro -kurssi: Villiyrttien tunnistaminen ja ruoanlaitto TÄYNNÄ, Tampere

Valmistamme ruokia villiyrteistä kuten nokkosesta, siankärsämöstä ja voikukasta.

20.05.2015 | Villivihannesretki Puolarmaarissa, Espoo

Asuinympäristön viheralueet tarjoavat hyviä samoilumaastoja, joista löytää salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Retkellä opitaan tunnistamaan kasveja ja keräillään niitä lähiluonnosta. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km.

21.05.2015 | Meksikolainen ateria, Helsinki

Juhlaruokaa, kotiruokaa ja katuruokaa parhaimmillaan! Vahvoja, mutta pehmeitä ja raikkaita makuja tarjoava meksikolainen ruoka valmistetaan ja nautitaan meksikolaisittain rennosti yhdessä.
Värikkäiden ruokien raaka-aineina chiliä, limeä ja korianteria ei pihtailla. Avokado, tomaatti, valkosipuli, maissi, liha ja tietenkin suklaa ovat myös olennaisia osia ihastuttavaa meksikolaista makumaailmaa.

21.05.2015 | Villit lautasella, Helsinki

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan.
Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat mm. voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki, käenkaali ja tietysti tarjolla on myös petturieskaa.

21.05.2015 | Kauha & Kukkaro -kurssi: Villiyrttien tunnistaminen ja ruoanlaitto TÄYNNÄ, Tampere

Valmistamme ruokia villiyrteistä kuten nokkosesta, siankärsämöstä ja voikukasta.

21.05.2015 | Villiinny villiyrteistä, Jyväskylä

Hyödynnä luonnon omat aarteet. Nokkosesta, vuohenputkesta ja voikukasta sekä muista yrteistä ruokia ja leivonnaisia.

22.05.2015 | Hortamarttakoulutus - johdatus villivihanneksiin ja maastokoulutus, Helsinki

pe 22.5.– la 23.5. Hortamarttakoulutus – Johdatus villivihanneksiin: tunnistaminen ja maastokoulutus

Lue tarkemmin alta.

25.05.2015 | Hortamartan tenttipäivä: kasvien tunnistustentti ja teoriatentti, Helsinki

Klo 17.00 - n. 19.00 Tunnistustentti elävistä näytteistä
Klo 19.00-20.00 Teoriakoe, jonka aineisto on hortamartan 1. vuoden luento- ja retkimateriaalit sisältäen uuden villivihannesvihkon sisällön.

Voit osallistua molempiin tentteihin samalla kertaa tai vain toiseen kerrallaan.

25.05.2015 | Villit lautasella, Helsinki

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan.

25.05.2015 | Villien yrttien keräys, Joensuu Kukkola

Luonto tarjoaa monenlaista herkkua kuten esim. villiyrttejä, joista voi saada vaihtelua ruokapöytään

26.05.2015 | Villivihannesretki Viikissä, Helsinki

Asuinympäristön viheralueet tarjoavat hyviä samoilumaastoja, joista löytää salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Retkellä opitaan tunnistamaan kasveja ja keräillään niitä lähiluonnosta. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km.