Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee klo 12-15. Kotitalousneuvontaa ma, ti, ke ja pe (myös kodinkoneet ja energiansäästö), puutarhaneuvontaa torstaisin. Hinta 1,70/min. + ppm.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Juhlat kotona
  • Parasta perunasta arkeen ja juhlaan
  • Gluteeniton leivonta
  • Raakaruokaa
  • Vartissa valmista
  • Ruokaa sydänystävälle
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

23.02.2017 | Kotitekoiset makkara- kurssi 23.2.17, Oulu

Tule tekemään kotitekoisia makkaroita ja lisäkkeitä. Huomaat kuinka helppoa se on!

Mikäli olet ilmoittautunut kurssille ja et pääse paikalle, ilmoita siitä meille viimeistään ed.päivänä joko sähköpostilla pohjois-pohjanmaan@martat. fi tai soittamalla 050-5661 851 Sairastapauksen sattuessa heti kurssiaamuna muuten joudumme laskuttamaan kurssimaksun. Mikäli olet maksanut suorituksen laskulla, ota kuittikopio mukaan, kiitos.

Maksu voi suorittaa myös kurssin alussa käteisellä, ei pankkikorttimaksu

27.02.2017 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä perusruokaa.

27.02.2017 | 27.2. Pikkukokit Suomi 100 -tunnelmissa, Lappeenranta

Talviloman kokkailukurssi alakoululaisille.
Taatusti hauskaa!

28.02.2017 | Testitapahtuma

Testataan

28.02.2017 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomaviikolla kokataan maanantaista torstaihin perusruokaa ateriakokonaisuudeksi asti. Tule mukaan, jos olet iältäsi 8-12.

28.02.2017 | 28.2. Italian ihanaa pikkukokeille, Lappeenranta

Pikkukokkikurssi alakoululaisille.
Menu suoraan Italiasta!

28.02.2017 | 28.2.2017 Parasta perunasta arkeen ja juhlaan ketjukoulutukset, Iisalmi

Kertoa perunan monipuolisuudesta ruoanvalmistuksessa sekä perunan ravitsemuksellisista eduista.

28.02.2017 | Kodin juhlat -ketjukoulutus 28.2.; Juhlaruoka koulutus, Turku

Kodin juhlien järjestämiseen saa hyviä vinkkejä Marttojen ketjukoulutuskiertueelta.
Tässä osiossa voi ilmoittautua Turun piirin toimistolla tapahtuvaan Juhlaruoka -koulutukseen (opetuskeittiöllä).

28.02.2017 | Kastiketta, kiitos -joitakin paikkoja jäljellä, Helsinki

Kurssilla valmistetaan mm. klassiset béchamel ja hollandaise, joita muokkaamalla makuelämysten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

01.03.2017 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä ma-to perusruokaa.

01.03.2017 | 1.3.2017 Parasta perunasta arkeen ja juhlaan ketjukoulutukset, Varkaus

Kertoa perunan monipuolisuudesta ruoanvalmistuksessa sekä perunan ravitsemuksellisista eduista.

01.03.2017 | Kauha&Kukkaro kurssi: Kasviksia kynttiläillallisille, Vaasa, Vaasan Martat ry:n tila

Kauha ja kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

02.03.2017 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomaviikolla kokataan maanantaista torstaihin perusruokaa ateriakokonaisuudeksi asti. Tule mukaan, jos olet iältäsi 8-12.

02.03.2017 | Perusruokakurssi 2.3., Helsinki

Neljän kerran perusruokakurssi torstaisin 2.3., 9.3., 16.3. ja 23.3. klo 17-20.30.
Jokaisella opintokerralla on oma teemansa; viljatuotteet, kasvikset, kalat ja liha.

02.03.2017 | 2.3.2017 Parasta perunasta arkeen ja juhlaan ketjukoulutukset, Kuopio

Kertoa perunan monipuolisuudesta ruoanvalmistuksessa sekä perunan ravitsemuksellisista eduista.

04.03.2017 | Makkaraa itse tehden- päiväkurssi, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljää eri tyyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

07.03.2017 | Kodin juhlat -ketjukoulutus 7.3.; Juhlaruoka koulutus, Mynämäki

Kodin juhlien järjestämiseen saa hyviä vinkkejä Marttojen ketjukoulutuskiertueelta.
Tässä osiossa voi ilmoittautua Mynämäellä Laurin koulussa (keittiöllä) tapahtuvaan Juhlaruoka -koulutukseen.

08.03.2017 | Miehet kokkaa, Helsinki

Kaikille kokkaamisesta kiinnostuneille miehille tarkoitettu kurssi, jolla opetellaan valmistamaan maistuvia ruokia ja leivonnaisia. Kurssilla tehdään kokonainen menu alku-, pää- ja jälkiruoin.
Kunnon keittiötyövälineet helpottavat ruuanvalmistusta. Rohkeasti mukaan!

11.03.2017 | Hei, me leivotaan - päiväkurssi, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteisellä leivontakurssilla tehdään kauden leivonnaisia ja nautitaan ne lopuksi yhdessä.- Mukaan mahtuu 7 lapsi+aikuinen paria,

13.03.2017 | Vauvanruokalähettiläät, Helsinki

Vauvanruokalähettiläät ma 13.3 klo 10.00-13.30 Uudenmaan Marttojen opetuskeittiö, Lapinlahdenkatu 3, 2. krs. Tässä koulutuksessa saat valmiudet toimia Uudenmaan Marttojen vauvanruokalähettiläänä.

13.03.2017 | Mifu, quorn, härkis - vaihtoehdot lihalle, Helsinki

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossasi? Tällä kurssilla opit käyttämään ja valmistamaan herkullisia ruokia uusista kasvisproteiinivalmisteista. Valmistamme aterian alkupalasta jälkiruokaan.

14.03.2017 | Kalankäsittelyn alkeet, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttänen ja kurssilla nautitaan valmistettuja kalaruokia.

14.03.2017 | 14.3. Ihan(aa) itselle ruokakurssi, Hämeenlinna

Itselle on ilo kokata, voi tehdä juuri oman mielen mukaista ruokaa ja pienen annoksen!

15.03.2017 | 15.3. Kauha & kukkaro -kurssi: Ruokaa sydänystävälle –arkiset valinnat, Tampere

Hyvää oloa tukee oikeanlainen ruokavalio. Tule kokkailemaan herkullista arkiruokaa hyvän ruokavalion periaattella.

15.03.2017 | Kauha&Kukkaro -kurssi: Äijämuonaa ja linnan herkkuja, Kokkola, piirin kotitalouskeskus

Kauha ja kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

16.03.2017 | Toscanalaisia makuja, Helsinki

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssikerralla tuoretta pappardelle-pastaa, ribollitaa ja mehukasta panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.

16.03.2017 | 16.3.2017 Raakasuklaa ja raakakakkujen valmistus -ruokakurssi, Mikkeli

Tutustutaan raakasuklaaseen ja raakakakkujen valmistukseen

16.03.2017 | Voileipäkakkukurssi 16.3.17, Oulu

Voileipäkakku on saanut suosion juhla-ym. tapahtumissa. Tule hakemaan vinkkejä voileipäkakkujen leivontaan.

Mikäli olet ilmoittautunut kurssille ja et pääse paikalle, ilmoita siitä meille viimeistään ed.päivänä joko sähköpostilla pohjois-pohjanmaan@martat. fi tai soittamalla 050-5661 851 Sairastapauksen sattuessa heti kurssiaamuna muuten joudumme laskuttamaan kurssimaksun. Mikäli olet maksanut suorituksen laskulla, ota kuittikopio mukaan, kiitos.

Maksu voi suorittaa myös kurssin alussa käteisellä, ei pankkikorttimaksu

16.03.2017 | 16.3.2017 Vain miehille -ruoanvalmistuskurssi

Parasta perunasta

17.03.2017 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse 06-8313 127 (arkisin klo 9-14) tai sähköpostilla.

20.03.2017 | Ilta Välimerellä, Helsinki

Välimeren eri maiden yhteisöllisiä ruokakulttuureja yhdistävät raaka-aineiden tuoreus ja runsaat maut. Kalan, vihannesten, hedelmien, pähkinöiden ja palkokasvien runsas saanti ja käyttö tekevät ruokavaliosta yhden maailman terveellisimmistä. Kurssilla valmistetaan monipuolisesti eri Välimeren maiden paikallisia herkkuja sesongin raaka-aineita ja monipuolisia mausteita hyödyntäen.

20.03.2017 | Japanilainen ateria, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

20.03.2017 | Ihanaa itselle, sinkkujen ruokakurssi 20.3., Turku

Kohderyhmä yksinasuvat naiset ja miehet.