Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee ma-pe klo 12-15. Hinta 1,70/min. + ppm. (Myös kodinkoneet ja energiansäästö.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Vartissa valmista
  • Ruokaa sydänystävälle
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

03.05.2016 | Vegaanikurssi, Helsinki

Millaisista raaka-aineista saa maukasta ja ravitsemuksellisesti tasapainoista vegaaniruokaa? Entä millaisia herkkuja syntyy vain kasvikunnan raaka-aineilla? Tule kurssille selvittämään asia!

03.05.2016 | 3.5. Juhlat kotona, Jyväskylä

Ohjeita kotijuhlien järjestämiseen.
Valmistamme myös voileipäkakkuja sekä täytekakkuja.

03.05.2016 | 3.5 Sienimartan koulutus alkaa; sienisilmän verryttelyä, Pori

Sienimartan koulutuksessa valmistaudutaan syksyn sienisatoon tutustumalla sienilajeihin, niiden tuntomerkkeihin, säilöntään.

07.05.2016 | Äitienpäiväkakku, Kokkola

Äitienpäivän aattona tehdään äidille täytekakku!

07.05.2016 | Äitienpäiväkakku II, Kokkola

Äitienpäivän aattona tehdään äidille täytekakku!

10.05.2016 | 10.5. Juhlapöydän leivokset -kurssi, Hämeenlinna

Leivokset nuo makeiden leivonnaisten kuninkaalliset ja itsessään pienet korut ja kahvipöydän kruunut! Bebe-leivos, Aleksanterin leivos, Napoleonin leivos tai perunaleivos, miten nämä herkut syntyvät? Heittäydy yhden illan kondiittoriksi ja vihkiydy kahvilaleivonnaisten valmistuksen saloihin. Tule loihtimaan yhdessä muiden kanssa herkullinen leivoskattaus ja nauttimaan kahvit leivosten kanssa. (Nyt on siis aika kaivaa pitsipöytäliinat ja posliinit esille!)

10.05.2016 | 10.5. Kasvisruokaa pavuista ja linsseistä keväisin höystein, Jyväskylä

Maukkaita pataruokia, keittoja ja pihvejä. Hyvälaatuista proteiinia kasvikunnan tuotteista.

12.05.2016 | Suolaista ja makeaa juhlapöytään, Helsinki

"Kurssilla valmistetaan niin suolaisia kuin makeita herkkuja kevään ja kesän juhlapöytään.
Tule hakemaan vinkkejä uudenlaisiin voileipäkakkuihin sekä testaamaan vanhat hyvät klassikot kuten vaikkapa Britatorttu tai kinuskinen täytekakku."

13.05.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

17.05.2016 | Monenlaiset pikkuleivät -leivontakurssi, Mikkeli

Pikkuleipien monet muodot

18.05.2016 | 18.5. Pikkukokkikurssi 7 - 12 vuotiaille, Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä. Sisätossut tai -kengät kannattaa ottaa mukaan.
Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot

18.05.2016 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

18.05.2016 | Sienisilmän verryttely - vain martoille, Helsinki

Valmistaudumme toiveikkaina tulevaan sienisesonkiin sienikuvia katsellen sekä sienten tunnistamista, käsittelyä ja käyttöä kerraten. Tutustumme myös Sieniosaajapassiin, tuleviin marttojen sienitapahtumiin sekä vuoden sieneen Herkkutattiin.

19.05.2016 | Kalankäsittelykurssi - päivällä, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

19.05.2016 | Vietnamilaisen ruoan kurssi, Helsinki

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita.

19.05.2016 | 19.5. Ruokakurssi: Villiinny villiyrteistä, Jyväskylä

Hyödynnä luonnon omat aarteet. Nokkosesta, vuohenputkesta ja voikukasta sekä muista yrteistä valmistetaan ruokia ja leivonnaisia.

19.05.2016 | 19.5.2016 Vain miehille -ruoanvalmistuskurssi, Marttakulma

Wanhan ajan kahvilassa, leivoksia

19.05.2016 | 19.5.2016 Villiinny villiyrteistä, Kuopio

Luennolla käsitellään villiyrttien tunnistamista, keräämistä ja käyttöä.

20.05.2016 | Hei, me leivotaan, Helsinki

Yhdessä leipominen on iloista puuhaa, josta palkinnoksi saadaan tupa täyteen tuoksuja sekä maistuvia leivonnaisia herkutteluhetkiin. Leivomme suolaisia ja makeita herkkuja.
Lasten ja aikuisten yhteinen leivontakurssi. Kurssille otetaan 7 aikuinen+lapsi paria eli 14 osallistujaa. Kurssihinta on 27 per hlö. -Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.

21.05.2016 | Erilaisia täytekakkuja - päiväkurssi, Helsinki

Kevään ja kesän juhlapöydissä huomion vangitsee kaunis kakku. Se voi olla perinteinen kinuskikakku, hempeä prinsessakakku, kesäinen raparperitiramisu tai vaikkapa omenainen Sacher-kakku.
Mm. näiden valmistukseen perehdytään kurssin aikana, joka päätyy runsaisiin kakkutarjoiluihin.

23.05.2016 | Villit lautasella, Helsinki

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan.

24.05.2016 | Vegaaniruokakurssi, Helsinki

Millaisista raaka-aineista saa maukasta ja ravitsemuksellisesti tasapainoista vegaaniruokaa? Entä millaisia herkkuja syntyy vain kasvikunnan raaka-aineilla? Tule kurssille selvittämään asia!

24.05.2016 | Villivihannesretki Espooseen, Espoo

Retkellä opitaan tunnistamaan kasveja ja keräillään niitä lähiluonnosta. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km. Osallistujat saavat keruu- ja käsittelyohjeita yrttien käsittelystä.

25.05.2016 | 25.5. Kauha & Kukkaro -kurssi: Villiyrtit ruoanlaitossa, Tampere

Valmistamme ruokia villiyrteistä kuten nokkosesta, siankärsämöstä ja voikukasta.

26.05.2016 | Williinny villiyrteistä -kurssi, Lappeenranta

Kevät tuo tullessaan ravintorikkaat luonnonyrtit ja villivihannekset

27.05.2016 | Villivihannesretki Herttoniemessä - päivällä 27.5., Helsinki

Asuinympäristön viheralueet tarjoavat hyviä samoilumaastoja, joista löytää salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Retkellä opitaan tunnistamaan kasveja ja keräillään niitä lähiluonnosta. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km.

27.05.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

30.05.2016 | Meksikolainen ateria, Helsinki

Juhlaruokaa, kotiruokaa ja katuruokaa parhaimmillaan! Vahvoja, mutta pehmeitä ja raikkaita makuja tarjoava meksikolainen ruoka valmistetaan ja nautitaan meksikolaisittain rennosti yhdessä.
Värikkäiden ruokien raaka-aineina chiliä, limeä ja korianteria ei pihtailla. Avokado, tomaatti, valkosipuli, maissi, liha ja tietenkin suklaa ovat myös olennaisia osia ihastuttavaa meksikolaista makumaailmaa.

31.05.2016 | Villit lautasella, Helsinki

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan.