Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee klo 12-15. Kotitalousneuvontaa ma, ti, ke ja pe (myös kodinkoneet ja energiansäästö), puutarhaneuvontaa torstaisin. Hinta 1,70/min. + ppm.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Juhlat kotona
  • Parasta perunasta arkeen ja juhlaan
  • Gluteeniton leivonta
  • Raakaruokaa
  • Vartissa valmista
  • Ruokaa sydänystävälle
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

28.02.2017 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomaviikolla kokataan maanantaista torstaihin perusruokaa ateriakokonaisuudeksi asti. Tule mukaan, jos olet iältäsi 8-12.

28.02.2017 | 28.2. Italian ihanaa pikkukokeille, Lappeenranta

Pikkukokkikurssi alakoululaisille.
Menu suoraan Italiasta!

28.02.2017 | Kodin juhlat -ketjukoulutus 28.2.; Juhlaruoka koulutus, Turku

Kodin juhlien järjestämiseen saa hyviä vinkkejä Marttojen ketjukoulutuskiertueelta.
Tässä osiossa voi ilmoittautua Turun piirin toimistolla tapahtuvaan Juhlaruoka -koulutukseen (opetuskeittiöllä).

28.02.2017 | Kastiketta, kiitos -joitakin paikkoja jäljellä, Helsinki

Kurssilla valmistetaan mm. klassiset béchamel ja hollandaise, joita muokkaamalla makuelämysten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

28.02.2017 | 28.2.2017 Parasta perunasta arkeen ja juhlaan ketjukoulutukset, Iisalmi

Kertoa perunan monipuolisuudesta ruoanvalmistuksessa sekä perunan ravitsemuksellisista eduista.

01.03.2017 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä ma-to perusruokaa.

01.03.2017 | 1.3.2017 Parasta perunasta arkeen ja juhlaan ketjukoulutukset, Varkaus

Kertoa perunan monipuolisuudesta ruoanvalmistuksessa sekä perunan ravitsemuksellisista eduista.

01.03.2017 | Kauha&Kukkaro kurssi: Kasviksia kynttiläillallisille, Vaasa, Vaasan Martat ry:n tila

Kauha ja kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

02.03.2017 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Talvilomaviikolla kokataan maanantaista torstaihin perusruokaa ateriakokonaisuudeksi asti. Tule mukaan, jos olet iältäsi 8-12.

02.03.2017 | Perusruokakurssi 2.3., Helsinki

Neljän kerran perusruokakurssi torstaisin 2.3., 9.3., 16.3. ja 23.3. klo 17-20.30.
Jokaisella opintokerralla on oma teemansa; viljatuotteet, kasvikset, kalat ja liha.

02.03.2017 | 2.3.2017 Parasta perunasta arkeen ja juhlaan ketjukoulutukset, Kuopio

Kertoa perunan monipuolisuudesta ruoanvalmistuksessa sekä perunan ravitsemuksellisista eduista.

04.03.2017 | Makkaraa itse tehden- päiväkurssi, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljää eri tyyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

07.03.2017 | Kodin juhlat -ketjukoulutus 7.3.; Juhlaruoka koulutus, Mynämäki

Kodin juhlien järjestämiseen saa hyviä vinkkejä Marttojen ketjukoulutuskiertueelta.
Tässä osiossa voi ilmoittautua Mynämäellä Laurin koulussa (keittiöllä) tapahtuvaan Juhlaruoka -koulutukseen.

08.03.2017 | Miehet kokkaa, Helsinki

Kaikille kokkaamisesta kiinnostuneille miehille tarkoitettu kurssi, jolla opetellaan valmistamaan maistuvia ruokia ja leivonnaisia. Kurssilla tehdään kokonainen menu alku-, pää- ja jälkiruoin.
Kunnon keittiötyövälineet helpottavat ruuanvalmistusta. Rohkeasti mukaan!

11.03.2017 | Hei, me leivotaan - päiväkurssi, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteisellä leivontakurssilla tehdään kauden leivonnaisia ja nautitaan ne lopuksi yhdessä.- Mukaan mahtuu 7 lapsi+aikuinen paria,

13.03.2017 | Vauvanruokalähettiläät, Helsinki

Vauvanruokalähettiläät ma 13.3 klo 10.00-13.30 Uudenmaan Marttojen opetuskeittiö, Lapinlahdenkatu 3, 2. krs. Tässä koulutuksessa saat valmiudet toimia Uudenmaan Marttojen vauvanruokalähettiläänä.

13.03.2017 | Mifu, quorn, härkis - vaihtoehdot lihalle, Helsinki

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossasi? Tällä kurssilla opit käyttämään ja valmistamaan herkullisia ruokia uusista kasvisproteiinivalmisteista. Valmistamme aterian alkupalasta jälkiruokaan.

14.03.2017 | Kalankäsittelyn alkeet, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttänen ja kurssilla nautitaan valmistettuja kalaruokia.

14.03.2017 | 14.3. Ihan(aa) itselle ruokakurssi, Hämeenlinna

Itselle on ilo kokata, voi tehdä juuri oman mielen mukaista ruokaa ja pienen annoksen!

15.03.2017 | 15.3. Kauha & kukkaro -kurssi: Ruokaa sydänystävälle –arkiset valinnat, Tampere

Hyvää oloa tukee oikeanlainen ruokavalio. Tule kokkailemaan herkullista arkiruokaa hyvän ruokavalion periaattella.

15.03.2017 | Kauha&Kukkaro -kurssi: Äijämuonaa ja linnan herkkuja, Kokkola, piirin kotitalouskeskus

Kauha ja kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

16.03.2017 | Toscanalaisia makuja, Helsinki

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssikerralla tuoretta pappardelle-pastaa, ribollitaa ja mehukasta panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.

16.03.2017 | 16.3.2017 Raakasuklaa ja raakakakkujen valmistus -ruokakurssi, Mikkeli

Tutustutaan raakasuklaaseen ja raakakakkujen valmistukseen

16.03.2017 | Voileipäkakkukurssi 16.3.17, Oulu

Voileipäkakku on saanut suosion juhla-ym. tapahtumissa. Tule hakemaan vinkkejä voileipäkakkujen leivontaan.

Mikäli olet ilmoittautunut kurssille ja et pääse paikalle, ilmoita siitä meille viimeistään ed.päivänä joko sähköpostilla pohjois-pohjanmaan@martat. fi tai soittamalla 050-5661 851 Sairastapauksen sattuessa heti kurssiaamuna muuten joudumme laskuttamaan kurssimaksun. Mikäli olet maksanut suorituksen laskulla, ota kuittikopio mukaan, kiitos.

Maksu voi suorittaa myös kurssin alussa käteisellä, ei pankkikorttimaksu

16.03.2017 | 16.3.2017 Vain miehille -ruoanvalmistuskurssi

Parasta perunasta

17.03.2017 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse 06-8313 127 (arkisin klo 9-14) tai sähköpostilla.

20.03.2017 | Ilta Välimerellä, Helsinki

Välimeren eri maiden yhteisöllisiä ruokakulttuureja yhdistävät raaka-aineiden tuoreus ja runsaat maut. Kalan, vihannesten, hedelmien, pähkinöiden ja palkokasvien runsas saanti ja käyttö tekevät ruokavaliosta yhden maailman terveellisimmistä. Kurssilla valmistetaan monipuolisesti eri Välimeren maiden paikallisia herkkuja sesongin raaka-aineita ja monipuolisia mausteita hyödyntäen.

20.03.2017 | Japanilainen ateria, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

20.03.2017 | Ihanaa itselle, sinkkujen ruokakurssi 20.3., Turku

Kohderyhmä yksinasuvat naiset ja miehet.

21.03.2017 | Martan kanssa ranskalaisessa keittiössä, Helsinki

Ranskalaiset ovat ylpeitä oman maakuntansa herkuista, laadukkaista raaka-aineista ja vuodenaikoja seuraavasta ruokakulttuuristaan. Näitä periaatteita noudattaen valmistuu ranskalainen ateria myös marttojen keittiössä. Siellä tuoksuvat yrtit, maistuvat aidot ja täyteläiset maut ja ruuanlaittoa leimaa konstailemattomuus ja helppous. Aloita ranskalainen iltasi raikkaalla aperitiivilla, nauti alkuruuaksi suloisesti lämmittävää sipulikeittoa ja päätä koko ihanuus mitä klassisimmin tarte tatinia herkutellen.

23.03.2017 | 23.3.2017 Gluteeniton leivonta, Kuopio

Kurssilla leivotaan gluteenittomasti sekä tutustutaan gluteenittoman leivonnan raaka-aineisiin.