Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee ma-pe klo 12-15. Hinta 1,70/min. + ppm. (Myös kodinkoneet ja energiansäästö.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Reilua ruokaa arkeen
  • Teen kiehtova maailma
  • Suomineidon voileipäpöytä
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

04.03.2015 | Kauha & Kukkaro -kurssi: Espanjalaista ruokaa TÄYNNÄ, Tampere

Kurssilla tutustumme espanjalaiseen ruokakulttuuriin ja valmistamme herkullisia espanjalaisia ruokia.

04.03.2015 | Kauha ja kukkaro kurssi: Salaatit ja lämpimät lisäkkeet, Kokkola, kotitalouskeskus

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

05.03.2015 | Talviloman kokkikerho lapsille to 5.3.2015, JOensuu

Talvilomalla kokkaillaan! Mikäs sen mukavampaa talvisena päivänä kuin kokkailla hyvää ruokaa ja leipoa vaikka laskiaispullaa!

05.03.2015 | Ravitsemus toipumisen tukena - vinkkejä viisaisiin valintoihin! - kurssisarja alkaa, Lappeenranta

Käytännön ruoanvalmistuskurssi syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset ma 23.2.2015 mennessä Saimaan Syöpäyhdistykseen, ma-pe klo 8.30-14 puh. 0400 728 192

Tervetuloa mukaan!

05.03.2015 | Leivotaan leipää -huom. muuttunut ajankohta, Helsinki

Kurssi siirtynyt 5.3.2015 !
Kaikenlaiset leivät, jopa ruisleipä, onnistuvat tavallisessa sähköuunissa. Tule kokeilemaan erilaisten taikinoiden tekoa! Leipämaistiaisten lisäksi kurssilta saa mukaan ruisleipäjuuren.

07.03.2015 | Hei, me leivotaan, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteinen leivontakurssi. Kurssille otetaan 7 aikuinen+lapsi paria eli 14 osallistujaa. Kurssihinta on 25 per hlö.
Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.

10.03.2015 | Suomineidon voileipäpöytä ketjukoulutus martoille, Hämeenlinna

Kurssi yhdistysten valitsemille martoille.

12.03.2015 | Teen kiehtova maailma, Jyväskylä

Maistellaan erilaisia teelaatuja. Valmistetaan syötävää englantilaiselle kello viiden teelle ja venäläiselle teelle.

13.03.2015 | Hygieniapassi - TÄYNNÄ!, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

13.03.2015 | Kokataan yhdessä - lapsen ja aikuisen kurssi, Helsinki

Mukaan mahtuu 7 aikuinen+lapsi-paria. Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.
Hinta kahdelta 58,- euroa.

16.03.2015 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

18.03.2015 | Pikkukokki kurssi 7 - 12 vuotiaille 18.3., Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä!

Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot. Mukaan sisätossut tai -kengät.

18.03.2015 | Kauha & Kukkaro -kurssi: Pääsiäisruokakurssi, Tampere

Tule oppimaan pääsiäisruokien valmistusta!

18.03.2015 | Helpot Pääsiäisherkut, Kuopio

Kurssilla tehdään sekä perinteisiä että nykyajan Pääsiäisruokia ja -leivonnaisia.

18.03.2015 | Väriä ja voimaa -ruokakurssi diabeetikoille, Joensuu

Kurssilla valmistetaan terveellistä ja värikästä ruokaa, syödään yhdessä ja pohditaan myös terveyttä ylläpitävän ruokavalion toteutusta kotioloissa. Myös läheinen voi osallistua.

18.03.2015 | Kauha ja kukkaro kurssi: Salaatit ja lämpimät lisäkkeet, Kauhajoki

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

19.03.2015 | Makkaroita itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljä erityyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

19.03.2015 | Vain miehille -ruoanvalmistuskurssi

Munakas, kohokas ja muita munaruokia

20.03.2015 | Hei, me leivotaan, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteinen leivontakurssi. Kurssille otetaan 7 aikuinen+lapsi paria eli 14 osallistujaa. Kurssihinta on 25 per hlö.
Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.

21.03.2015 | Suomineidon voileipäpöytä -ketjukoulutus yhdistyksille, Marttakeskus, Joensuu

Kurssilla tehdään erilaisia sesonginmukaisia voileipiä ja leipäpohjaisia tarjottavia.

23.03.2015 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

24.03.2015 | Pääsiäisen ruokaherkut -ruokakurssi, Turku

Valmistamme erilaisia laktoosittomia pääsiäisen herkkuja mm. lampaan jauhelihasta ja broilerista

01.04.2015 | Mämmitapahtuma Mikkelin torilla

Myydään itse tehtyä mämmiä ja annetaan ohjeita mämmituotteiden valmistukseen

10.04.2015 | Thai ruokaa, Helsinki

Muonimuotoisen thaikeittiön perustana on thairiisi, jota höystetään tulisilla carreilla, kasviksilla sekä kaloilla että äyriäisillä. Perusmakuja on viisi; makea, hapanimelä, katkera, suolainen ja polttava. Limettimehu, sitruunaruoho ja tuore korianteri ovat ruuan perusmakuja.

13.04.2015 | English Afternoon Tea, Helsinki

Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan - saisiko olla darjeelingia, assamia vai kenties rooibosta?

15.04.2015 | Pikkukokkikurssi 7-12 vuotiaille, Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä!

Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot. Mukaan sisätossut tai -kengät.

15.04.2015 | Kalaelämyksiä, Kuopio

Kurssilla opetellaan kalan käsittelyä, perkaamista ja fileointia. Raaka-aineena käytetään mahdollisuuksien mukaan kotimaista kalaa. Kurssilla valmistetaan maukas kala-ateria.

15.04.2015 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

16.04.2015 | Makkaraa itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljä erityyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

17.04.2015 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

20.04.2015 | Sapaksia -suomalaisia tapaksia, Helsinki

Sapakset, suomalaiset tapakset, ovat käteviä ja tyylikkäitä tarjottavia kaikenkokoisissa juhlissa tai vaikka kotoisissa illanistujaisissa. Kevään juhlakauden lähestyessä kurssi tarjoaa ideoita sapaspöydän toteuttamiseen, joukosta voi napata omat suosikit tai koko menun!

21.04.2015 | Japanilainen ateria, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

22.04.2015 | Kokataan yhdessä - lapsen ja aikuisen kurssi, Helsinki

Mukaan mahtuu 7 aikuinen+lapsi-paria. Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.
Hinta kahdelta 58,- euroa.