Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee ma-pe klo 12-15. Hinta 1,70/min. + ppm. (Myös kodinkoneet ja energiansäästö.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Reilua ruokaa arkeen
  • Teen kiehtova maailma
  • Suomineidon voileipäpöytä
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

01.04.2015 | Mämmitapahtuma Mikkelin torilla

Myydään itse tehtyä mämmiä ja annetaan ohjeita mämmituotteiden valmistukseen

08.04.2015 | Kauha&Kukkaro -kurssi: Suolaiset leivonnaiset juhlaan, Kokkola

Kauha ja kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

10.04.2015 | Thai ruokaa, Helsinki

Muonimuotoisen thaikeittiön perustana on thairiisi, jota höystetään tulisilla carreilla, kasviksilla sekä kaloilla että äyriäisillä. Perusmakuja on viisi; makea, hapanimelä, katkera, suolainen ja polttava. Limettimehu, sitruunaruoho ja tuore korianteri ovat ruuan perusmakuja.

13.04.2015 | English Afternoon Tea, Helsinki

Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan - saisiko olla darjeelingia, assamia vai kenties rooibosta?

15.04.2015 | Pikkukokkikurssi 7-12 vuotiaille, Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä!

Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot. Mukaan sisätossut tai -kengät.

15.04.2015 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

15.04.2015 | Kalaelämyksiä, Kuopio

Kurssilla opetellaan kalan käsittelyä, perkaamista ja fileointia. Raaka-aineena käytetään mahdollisuuksien mukaan kotimaista kalaa. Kurssilla valmistetaan maukas kala-ateria.

16.04.2015 | Makkaraa itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljä erityyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

17.04.2015 | Hygieniapassi - TÄYNNÄ!, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

20.04.2015 | Sapaksia -suomalaisia tapaksia, Helsinki

Sapakset, suomalaiset tapakset, ovat käteviä ja tyylikkäitä tarjottavia kaikenkokoisissa juhlissa tai vaikka kotoisissa illanistujaisissa. Kevään juhlakauden lähestyessä kurssi tarjoaa ideoita sapaspöydän toteuttamiseen, joukosta voi napata omat suosikit tai koko menun!

21.04.2015 | Japanilainen ateria, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

22.04.2015 | Kokataan yhdessä - lapsen ja aikuisen kurssi, Helsinki

Mukaan mahtuu 7 aikuinen+lapsi-paria. Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.
Hinta kahdelta 58,- euroa.

22.04.2015 | Kaiken maailman voileivät -ruokakurssi, Turku

Herkullisten voileipien valmistuskurssi

23.04.2015 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

23.04.2015 | Vain miehille -ruoanvalmistuskurssi

Juustot ruoanvalmistuksessa

27.04.2015 | Thai ruokaa, Helsinki

Muonimuotoisen thaikeittiön perustana on thairiisi, jota höystetään tulisilla carreilla, kasviksilla sekä kaloilla että äyriäisillä. Perusmakuja on viisi; makea, hapanimelä, katkera, suolainen ja polttava. Limettimehu, sitruunaruoho ja tuore korianteri ovat ruuan perusmakuja.

28.04.2015 | Kalankäsittelykurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

28.04.2015 | Pikkuleipäkurssi, Hämeenlinna

Pikkuleivät juhlapöytään

05.05.2015 | Juhlapöydän leivonnaiset -ruokakurssi, Turku

Kurssilla leivotaan maukkaita suolaisia ja makeita juhlapöydän leivonnaisia

05.05.2015 | Täytekakkukurssi, Hämeenlinna

Niksit ja ideat kevään juhliin

06.05.2015 | Helpot juhlatarjottavat, Mikkeli

ruoka- ja leivontakurssi

06.05.2015 | Pikkukokkikurssi 7-12 vuotiaille, Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä!

Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot. Mukaan sisätossut tai -kengät.

06.05.2015 | Hei, me leivotaan äitienpäivää, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteinen leivontakurssi. Kurssille otetaan 7 aikuinen+lapsi paria eli 14 osallistujaa. Kurssihinta on 25 per hlö.
Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.

06.05.2015 | Täytekakut, Marttakeskus, Joensuu

Täytekakku kruunaa juhlapöydän. Täytekakku on kodin juhlien ykkönen, joka juhlistaa merkkipäivät, perhejuhlat tai muut elämän kohokohdat. Täytekakku kurssilla valmistamme ihania kakkuklassikoita kuten Brita-kakkua ja prinsessakakkua, täyteläistä suklaakakkua sekä marjaisen raikasta hyytelökakkua. Vinkkejä myös täytekakkujen koristeluun.

06.05.2015 | Villiyrtit tutuksi, luento, Kuopio

Luennolla käsitellään villiyrttien tunnistamista, keräämistä ja käyttöä.

07.05.2015 | Kalankäsittelykurssi - päiväkurssi, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

07.05.2015 | Raakaruokaa, Helsinki

Raakaruokakurssilla valmistetaan erilaisia ruokia tuoreista vihanneksista, hedelmistä, marjoista sekä pähkinöistä ja siemenistä.Myös hunajaa, öljyjä ja erilaisia mausteita ja yrttejä käytetään. Kuumentamisen sijaan ruuat tehdään niin, että niiden elinvoima ja ravintoaineet säilyvät. Kuumennus korkeintaan 42 asteeseen.

07.05.2015 | Täytekakut, Marttakeskus, Joensuu

Täytekakku kruunaa juhlapöydän. Täytekakku on kodin juhlien ykkönen, joka juhlistaa merkkipäivät, perhejuhlat tai muut elämän kohokohdat. Täytekakku kurssilla valmistamme ihania kakkuklassikoita kuten Brita-kakkua ja prinsessakakkua, täyteläistä suklaakakkua sekä marjaisen raikasta hyytelökakkua. Vinkkejä myös täytekakkujen koristeluun.

07.05.2015 | Japanilainen ilta-vapaita paikkoja jäljellä, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

08.05.2015 | CupCakes, Helsinki

Ideoita tuleviin juhliin tai saapuvaan viikonloppuun yhdessä tekemällä! Aina herkulliset kuppikakut ja muffinssit taipuvat moneksi. Kurssilla pääset tutustumaan erilaisiin pääasiassa makeisiin herkkuihin, joilla saat vaihtelua leipomiseen. Koristelu on tietenkin myös tärkeä osa kuppikakkuja - teemme niihin erilaisia kreemejä ja pehmeää marenkia.

11.05.2015 | Voileipäkakku, Marttakeskus, Joensuu

Voileipäkakut ovat näyttäviä ja maukkaita juhlapöydän tarjottavia. Kurssilla teemme useampaa erilaista helppoa ja herkullista voileipäkakkua. mm. perinteisen voileipäkakun, korppupohjaisen hyytelökakun, muutaman muun herkullisen vaihtoehdon. Vinkkejä myös tarjolle asetteluun ja koristeluideoita kakkuihin

11.05.2015 | Vegaaniruokaa, Helsinki

Millaisista raaka-aineista saa maukasta ja ravitsemuksellisesti tasapainoista vegaaniruokaa? Entä millaisia herkkuja syntyy vain kasvikunnan raaka-aineilla? Tule kurssille selvittämään asia!

11.05.2015 | Villivihannesretki Niskalan arboretum, Haltiala

Asuinympäristön viheralueet tarjoavat hyviä samoilumaastoja, joista löytää salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Retkellä opitaan tunnistamaan kasveja ja keräillään niitä lähiluonnosta. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km.