Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee ma-pe klo 12-15. Hinta 1,70/min. + ppm. (Myös kodinkoneet ja energiansäästö.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Reilua ruokaa arkeen
  • Kalaelämyksiä
  • Martan kasviskeittiö
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

18.09.2014 | Säilöntäkurssi, Mikkeli Marttakeskus

Kurssilla käydään läpi säilönnän eri menetelmät. Valmistetaan säilykkeitä kauden marjoista, hedelmistä ja kasviksista

18.09.2014 | Hapansäilöntä, Kuopio

Kurssilla tutustutaan hapansäilönnän saloihin. Jokainen kurssilainen voi tehdä itselleen pienen erän hapankaalia. Ota kurssille mukaan hapatusastia ja pulikka.

18.09.2014 | Makkaraa itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita.

19.09.2014 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

20.09.2014 | Sienineuvontaretki Haikon kartanon alueella, Porvoo

Marttaliiton asiantuntija antaa parhaimmat sienivinkit ja opastaa hyville sieniapajille helppokulkuiseen maastoon. Kun sienikori alkaa täyttymään, palataan takaisin Haikkoon tutkimaan satoa ja lopuksi nautitaan maittava lounas kylpylän Bistrossa.

20.09.2014 | Hei, me leivotaan, Helsinki

Kurssille otetaan 7 aikuinen+lapsi paria eli 14 osallistujaa. Kurssihinta on 20 per hlö.
Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.

22.09.2014 | Martan kanssa ranskalaisessa keittiössä, Helsinki

Ranskalaisessa keittiössä tuoksuvat yrtit, maistuvat aidot ja täyteläiset maut ja ruuanlaittoa leimaa konstailemattomuus ja helppous.

24.09.2014 | Jälkiruokia, Helsinki

Jälkiruoka erottaa arki- ja juhla-aterian tai tekee arkisesta ateriasta juhlaa.

24.09.2014 | Kesän herkut talteen - säilöntäkurssi!, Kokkola

Kauha&Kukkaro kurssit tälle syksylle käynnistyvät syyskuussa! Tänä vuonna aloitamme säilöntäkurssilla!

25.09.2014 | Sieniruokaa syksyn sienistä, Mikkeli

Sieniruokakurssi