Vinkki! Marttojen neuvontapuhelin 0600 14882 palvelee klo 12-15. Kotitalousneuvontaa ma, ti, ke ja pe (myös kodinkoneet ja energiansäästö), puutarhaneuvontaa torstaisin. Hinta 1,70/min. + ppm.

Martoille monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka on sydäntä lähellä.
Ruoka-sivuilta löydät tietoa ruoanvalmistuksesta, ravitsemuksesta sekä ruoka- ja leivontaohjeita niin pienelle kuin isommallekin joukolle.

Marttojen mainioita keittokirjoja voi tilata Martan puoti -sivuilta ja ostaa maakunnallisten marttapiirien toimipisteistä.

Marttapiirit järjestävät monenlaisia ruokakursseja. Kysy marttapiireistä  lisätietoa ruokakursseista. Valtakunnallisia kurssiaiheita ovat muun muassa:

  • Vartissa valmista
  • Ruokaa sydänystävälle
  • Kattilamatka Kameruniin
  • Sienet, marjat ja yrtit - suomalaista superruokaa

Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta noudattaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.  

 

Ruoka-teeman tapahtumia marttapiireissä

30.09.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

03.10.2016 | 3.10.2016 Suomineidon voileipäpöytä, Varkaus

Kurssilla opetellaan tekemään leivästä koko ateria

03.10.2016 | 3.10.2016 Pikkukokki-ohjaajakoulutus, Kuopio

Koulutuksessa keskustellaan lasten kanssa työskentelystä, lasten kohtaamisesta, käydään läpi kerhoaineistoja ja suunnitellaan yhdessä pikkukokkitoimintaa.

04.10.2016 | 4.10.2016 Suomineidon voileipäpöytä, Kuopio

Kurssilla opetellaan tekemään leivästä koko ateria.

04.10.2016 | 4.10. ja 5.10. Juurileivonta -kurssisarja, Tampere

Tervetuloa perehtymään juurileivontaan!

04.10.2016 | Leivontaviikon pullakurssi 4.10., Turku

Hiivataikina tutuksi. Leivotaan puusteja ja pusuja.

05.10.2016 | 5.10.2016 Suomineidon voileipäpöytä, Iisalmi

Kurssilla opetellaan tekemään leivästä koko ateria

05.10.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Marjat ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

06.10.2016 | 6.10.2016 Suomineidon voileipäpöytä, Leppävirta

Kurssilla opetellaan tekemään leivästä koko ateria

06.10.2016 | ABC -ruokakurssi, aiheena: Kala 6.10., Turku

Ruuanvalmistuksen alkeita.

08.10.2016 | Vartissa valmista - ruokamarttakoulutus, Helsinki

Marttayhdistyksestä voi koulutukseen ilmoittautua 1-2 marttaa. Osallistujat sovitaan yhdistyksissä. Ruokamartta sitoutuu pitämään vähintään kaksi tilaisuutta omalle ja mielellään lähiyhdistykselle. Ruokamarttakoulutukset ovat tarkoitetut vain Martta jäsenille.
Koulutuksen hinta on 20€ ja suositellaan, että oma yhdistys maksaa koulutuksen.

10.10.2016 | 10.10.2016 Suomineidon voileipäpöytä, Suonenjoki

Kurssilla opetellaan tekemään leivästä koko ateria.

10.10.2016 | Riistaruokaa 10.10., Helsinki

Tällä kurssilla käsitellään kauden riistalihaa ja valmistetaan siitä herkullinen ateriakokonaisuus
yhdessä muiden kausituotteiden; sienien, marjojen ja juureksien kera.
Ruokalistalla mm. savuhirvikeittoa, hirvipiiraita, täytettyä riekkoa ja riistakääryleitä.

11.10.2016 | Karjalanpiirakka -ruokakurssi 11.10., Turku

Valmistamme maukkaita karjalanpiirakoita opetuskeittiöllämme.

12.10.2016 | 12.10 klo 16–18 Pikkukokkikurssi 7-12 – vuotiaille, Jyväskylä

Maksu paikanpäällä käteisellä. Sisätossut tai -kengät kannattaa ottaa mukaan.
Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot

12.10.2016 | Kokataan satokauden mukaan 12.10., Helsinki

Punajuuret ovat syksyllä makeimmillaan aasialaisittain keitoissa. Palsternakasta teemme pyrettä. Porkkanat, lantut ja sellerit pehmenevät raasteista pihveiksi. Juurekset sopivat hyvin possupataan ja wokkiruoissa erilaiset kaalit ovat omiaan. Sieniä voidaan käyttää esim. sämpylöiden leivonnassa ja omenat sekä puolukat mehustavat makeat jälkiruoat.

13.10.2016 | Kasvis- ja juuresruoka, Mikkeli

Tehdään kauden kasviksista ja juureksista erilaisia herkullisia ruokia.

14.10.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

15.10.2016 | Hei, me leivotaan - päiväkurssi 15.10., Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteinen leivontakurssi. Kurssille otetaan7 aikuinen+lapsi paria eli 14 osallistujaa.
Kirjoita lapsen nimi ja ikä Lisätietoja-kohtaan.

17.10.2016 | Minun Afrikkani 17.10., Helsinki

Tervetuloa makumatkalle Afrikkaan! Kurssikerran aikana tutustutaan Afrikan erilaisiin ruokakulttuureihin, eri maiden raaka-aineisiin ja valmistetaan ateria yhdistäen eri maiden paikallisia herkkuja. Valmistamme esimerkiksi ghanalaista maapähkinäkeittoa, tunisialaista lammaspataa ja suussa sulavia tansanialaisia banaanimunkkeja.

18.10.2016 | 18.10. Syö hyvää - mutta älä stressaa ruuasta!, Etelä-Karjalan Marttakeskus

Käytännön ruuanvalmistuskurssisarja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen alkaa.
Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset ma 11.10.2016 mennessä Saimaan Syöpäyhdistys, ma-pe klo 8.30–14 puh. 0400 728 192.

18.10.2016 | 18.10. Ruokaa sydänystävälle -kurssi, Hämeenlinna

Tervetuloa saamaan vinkkejä sydänystävällisemmän arkiruoan valmistukseen.

19.10.2016 | Toscanalaisia makuja 19.10., Helsinki

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssikerralla tuoretta pappardelle-pastaa, ribollitaa ja mehukasta panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.

19.10.2016 | Kauha&kukkaro kurssi: Martan kasviskeittiö, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

22.10.2016 | Perulaista ruokaa - päiväkurssi 22.10., Helsinki

Peru on perunan kotimaa. Perulainen ruoka perustuu pääasiassa kahden eri kulttuurin maukkaaseen ja hyvin yhteensopivaan kokonaisuuteen: perinteiseen ja espanjalaiseen. Lisäksi sitä ovat rikastuttaneet afrikkalaiset, kiinalaiset ja japanilaiset maahanmuuttajat. Myös Italian ja Ranskan keittiöillä on ollut suuri vaikutus.
Ei sovi kasvissyöjälle!

24.10.2016 | Makkaraa itse tehden 24.10., Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljää eri tyyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

25.10.2016 | Vietnamilaista ruokaa 25.10., Helsinki

Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keitto, riisipaperirullat ja vietnamilaiset täytetyt letut. Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita.

26.10.2016 | 26.10. Tanssii tähteiden kanssa - Hävikistä herkuksi, Pori

Miten voit vähentää ruokahävikin määrää käyttämällä "jämät" hyödyksi.