| |

Kestävän arjen ainekset

Kestävän arjen resepti on yksinkertainen: Otetaan yksi osa hyviksi havaittuja tapoja ja tottumuksia, lisätään mausteeksi marttojen neuvoja ja tarkistetaan maku.

Kestävä arki on hyvää, terveellistä ja turvallista ruokaa sekä valintoja, jotka vaikuttavat myönteisesti ympäristöön ja sekä lähellä että kaukana elävien kanssaihmistemme hyvinvointiin.

Terveellinen, turvallinen, ekologinen, eettinen, edullinen ja maukas arkiruoka on järkiruokaa, joka kuuluu kaikille. Meidän marttojen tehtävänä on tarttua epäkohtiin ja vaatia niin päätöksentekijöiltä kuin ruoka-alan toimijoiltakin viisaita ratkaisuja, jotta lainsäädäntö tai ruokahuoltoon liittyvät päätökset eivät rajoita mahdollisuutta saada hyvää ruokaa.

Yhtä tärkeää on, että meistä jokainen miettii valintojaan. Kestävä arki rakentuu pala kerrallaan pienistä muutoksista. Yksi kasvisruokapäivä lisää viikossa, merkkitekovalinta seuraavalla ostosmatkalla ja tähderuoasta herkkuateria marttojen reseptillä. Mausteita omien tottumusten piristykseksi Kestävä arki -verkkosivuilta.Asta Kuosmanen on Marttaliiton johtava asiantuntija (kestävä kehitys, kotipuutarha, marttaperinne).