Juhlavuoden pukeutuminen

Juhlavuoden kunniaksi on hyvä päivittää oma marttagarderobi ja pukeutua vuoden aikana järjestettäviin tapahtumiin marttamaisen yhtenäisesti. Marttamekoilla, logovaatteilla ja asusteilla näytämme, että olemme marttoja ja ylpeitä siitä!


Marttamekko

Marttamekkoja voi löytää käytettynä kirpputoreilta ja joistakin piireistä voi saada vanhoja marttamekkoja lainaan. Ompelutaitoinen tilaa marttamekon kaavat Martanpuodista ja kysyy kangasta omasta piiristä. Martanpuotiin on tulossa myyntiin valmiita mekkosettejä, joissa on marttamekon kaavat, napit ja 4m marttakangasta, Puotiin tulee myyntiin myös käsinkudottuja juhlaessuja. Marttamekkoon kuuluvan juhlaessun ja -huivin ohjeet löytyvät täältä. Juhlavuodelle on piireissä suunnitteilla myös essun ja huivin yhteiskudontamahdollisuuksia. Tiedotamme näistä lisää tällä sivulla ja voit kysyä myös omasta piiristäsi.


Logovaatteet

Juhlavuoden tapahtumissa on tärkeää, että näytämme martoilta. Samanlaiset logovaatteet luovat yhteenkuuluvuutta ja näyttävät myös ulospäin ohikulkijoille, että tuolla on marttoja. Logovaatetilaus kannattaa tehdä yhdistyksessä keskitetysti, jolloin säästää hieman postikuluissa. Huomasithan, että M-logon alle saa painettua myös oman yhdistyksen nimen!

Juhlavuodelle on myös olemassa metsäteeman kunniaksi tummanvihreä T-paita, college ja essu kultaisella M-logolla. Juhlavuoden erikoismallit löydät Martanpuodista.


Marttakankaiset asusteet

Marttamekon ompelusta yli jääneitä marttakangastilkkuja saa nykyohjeistuksen mukaan hyödyntää käsitöissä. Rohkaisemmekin tekemään juhlavuodelle marttakankaisia juhla-asusteita, kuten rusetteja, hiuskoristeita, irtokauluksia, tereitä tai vaikka tilkuista ommellun juhlalaukun. (Viereisen kuvan korut, mirrin ja hiuspannan on tehnyt kässämartta Kirsi Peltola.)


Juhlavuoden marttaneule

Juhlavuodelle on tulossa marttojen oma neulepuseron ohje, joka julkaistaan Martat-lehdessä ja verkkosivuilla.


Valtiolliset kunniamerkit

Erityisesti Tampere-talon tapahtumassa 20.4.2024 on suositeltua yhdistää asuun mahdolliset valtiolliset kunniamerkit. Lue lisää täältä.