Juhlavuoden suojelija

Marttojen 125-vuotisjuhlavuoden suojelija on tasavallan presidentin puoliso Suzanne Innes-Stubb. Lue alta Suzanne Innes-Stubbin tervehdys martoille.

Kuva: Jussi Ratilainen

Hyvät Martat,

Satakaksikymmentäviisi vuotta sitten Marttojen perustajien tavoitteena oli sivistyksen vieminen suomalaisiin koteihin. Ajan henki oli erilainen. Perustamiskokoukseen saapuneet joutuivat tapaamaan salaa. Nuo aikaansa edellä olleet naiset Lucina Hagmanin johdolla päättivät, että kotitaloustaitoja oli edistettävä ympäri maata.

Opeillenne on kysyntää myös tässä ajassa. Kannan huolta etenkin niistä lukuisista suomalaisista nuorista, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella. Heille terveellinen ruoka, puhdas koti tai oman talouden hallinta eivät ehkä ole itsestäänselvyyksiä.

Onnistuminen tavallisissa arjen askareissa tuo itseluottamusta. Niinkin pienet asiat kuin terveellinen aamupala ja siisti koti voivat kääntää päivän suuntaa. Marttojen tarjoamat neuvot ovat tärkeitä monella elämän osa-alueella.

Te Martat olette eläneet ajassa mukana. Vastaatte toiminnassanne ilmastonmuutoksen ja luontokadon tuomiin haasteisiin korostamalla kestävää ja kohtuullista kulutusta. Erityistä on myös se, että keräätte juhlavuotenanne varoja Marttametsäksi nimettävän luonnonalueen suojeluun.

Kiitän kaikkia Marttoja tärkeästä työstänne Suomen ja suomalaisten hyväksi. Toivotan teille mitä parhainta juhlavuotta.

Suzanne Innes-Stubb