Kuopion Kässäkahvila, Ajurinkatu 43, klo 16–20

Tervetuloa mukaan kässämarttojen iloiseen seuraan olitpa jo pitkään käsitöitä harrastanut tai vasta aloittelemassa käsityöharrastusta. Yhdessä oppimme ja tutustumme käsitöiden saloihin.

Aloitamme klo 16, mukaan voi tulla vapaasti klo 16–20. Juomme kahvit n. klo 17. Vapaaehtoinen kahvimaksu 2 euroa. Oikeus iltakohtaisiin aiheen muutoksiin pidätetään, esim. sairastapauksien vuoksi. Ei osallistumismaksua.

Mukaan tarvitset aiheeseen sopivaa lankaa (villalankaa) ja sopivat puikot tai koukun. Huovutuskerroille ota mukaan omia villoja ja huovutusneula, jos sinulla on sellainen. Huovutusneuloja voi lainata ohjaajalta sekä ostaa villaa Tuulalta ja Liisalta.

Varaa mukaan myös oma varatyösi kaikille kerroille, mikäli vetäjä sattuu sairastumaan.

Kuopion Kässäkahvilan syksy 2019
27.8.2019 Keskeneräiset työt
10.9.2018 Dominosukka. Mukaan lankaa, sopivat puikot ja pyöröpuikot
24.9.2018 Elements cal-virkkaus. Mukaan kahta eri väristä villalankaa ja virkkuukoukku
8.10.2018 Neulakinnas. Mukaan paksumpaa villalankaa ja kinnasneula
22.10.2018 Neulakinnas, jatkuu
5.11.2018 Kumihimo
19.11.2018 Puikkovirkkaus.
3.12.2018 Makrame. Amppeliin sopivaa lankaa (esim. moppilanka, makramelanka), hakaneula ja maalarinteippiä

 

Mikkelin kässäkahvila, Hallituskatu 7 A 1, 3. kerros, klo 1720

Mikkelin kässäkahvila kokoontuu parillisten viikkojen maanantaisin klo 1720 Mikkelin Marttakeskuksen tiloissa osoitteessa Hallituskatu 7 A 1, 3. kerros (kauppakeskus Akselin rakennuksessa).

Kässäkahvila on ilmainen ja avoin kaikille käsitöistä kiinnostuneille, eikä sinun tarvitse kuulua marttoihin tullaksesi mukaan toimintaan. Kokoontumiskerroilla on aina ohjattua tekemistä, mutta voit tulla myös mukaan jatkamaan omia keskeneräisiä käsitöitäsi tai muuten vain seurustelemaan paikan päälle.

Voit ostaa ohjaajilta tarvittavia materiaaleja, pois lukien langat. Varaathan tällöin käteistä tarvikemaksuja varten. Paikalla on vapaaehtoinen kahvimaksu.

Huom: alle 13-vuotiaat vain huoltajan seurassa!

Mikkelin kässäkahvila, syksy 2018
17.9.2018 Virkkausideat: Afrikankukka, isöäidin neliö, Bavariavirkkaus, koukkuaminen. Varaa mukaan lankaa ja koukkuja/puikot
1.10.2018 Kirjontaa. Varaa mukaan kangasta, ohutta virkkauslankaa sekä terävä neula.
15.10.2018 Virkatut pienet tekstiilit. Varaa mukaan lankaa ja virkkauskoukkuja
29.10.2018 Neulahuovutus. Ohjaajalta voi ostaa materiaaleja
12.11.2018 Sukat äidille-tempaus. Varaa mukaan lankaa ja puikot
26.11.2018 Jouluaskartelut- ja kortit.

 

Itä-Suomen Martat ry/Varkauden Kässämartat, Kauppakatu 17

Kokoontuminen parillisten viikkojen tiistaisin klo 17–19 Varkauden TaitoShop, Kauppakatu 17. Ei osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista.
Kässämarttatoiminta järjestetään yhteistyössä OK-opintotukikeskuksen kanssa.

Yhdistyksen toiminta perustuu iloiseen yhdessä olemiseen ja käsitöiden tekemiseen.

Osallistujat ovat Itä-Suomen Martat ry:n jäseniä, toisen marttayhdistyksen jäsen voi osallistua toimintaan toissijaisena jäsenenä.

Osallistuja maksaa itse omista käsitöistään aiheutuneet kulut, muuten toimintaryhmä on jäsenille maksuton, edellyttäen että kokoontumistilat ovat jatkossakin maksuttomat.

Tarkoituksenamme on edistää yhteisöllisyyttä ja elävää käsityöperinnettä seurustelun merkeissä. Käsitöiden tekemiseen myös kuuluu oleellisesti muiden antamat kehut onnistuneista töistä.

Osallistujat sopivat teemoista, joita käsityöryhmässä  toteutetaan. Teemoina on ollut esimerkiksi saippuanvalmistus, huovutus, paperin valmistus, origamit, amigurumit, tärkkäys, virkkaus, neulonta, villasukan kantapää, yms. Muutokset toimintakalenteriin ovat mahdollisia.

Aina voi tehdä myös omia käsitöitään tai tulla muuten vain seurustelemaan.

Tervetuloa mukaan tuomaan uusia ja virkistäviä ideoita.

Lisätietoja:

Johanna Multanen, itasuomenmartat@gmail.com

Varkauden Kässämartat Facebookissa

 

Iisalmen kässäkahvila

Neulekahvila Kirjakoukku kokoontuu kirjaston yläkerrassa joka toinen maanantai klo 13–15. Tule tutustumaan Kirjakoukkuun neuleen tai muun pienen käsityön kera. Neulekahvilan järjestävät yhteistyössä Iisalmen kaupunginkirjasto ja Kankaan Martat.

 

Jaa sivu