Hankkeet ja yhteistyö

Savon Martat ovat mukana useassa valtakunnallisessa ja maakunnallisessa hankkeessa, joissa painotetaan arjen ravitsemuksen, ruoan, taloudenhoidon ja hyvinvoinnin tärkeyttä. Kohderyhmiämme hankkeissa ovat ikäryhmät vauvasta vaariin.

EEVI- Hyviä eväitä senioreille       

Ikäihmisten toimintakykyä ylläpitävä ja heidän kotona asumistaan edistävä ravitsemus- ja kotitalousneuvonta, ryhmätoiminta sekä yksilönohjaus Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa. Suosituimpia EEVI- sisältöjä ovat senioreille tarkoitetut ruokakurssimme. Lisää EEVI- hankkeesta.

Arki sujuvaksi- toiminta

  1. Savon Martat ry on mukana Arki sujuvaksi -toiminnassa, jonka tavoitteena on vahvistaa rikosseuraamusasiakkaiden arjen sujumista. Kotitalousneuvonnan kurssien muodossa käymme läpi ruoanvalmistusta, kodinhoitoa ja raha-asioita. Kursseilla tuetaan sosiaalisten suhteiden kehittymistä ja ryhmässä toimimisen taitoja sekä luodaan arkeen liittyviä onnistumisen kokemuksia. Lisää Arki sujuvaksi -toiminnasta.

Lapsiperheiden arjen tukeminen

Marttojen lapsiperhe- toiminnalla tuetaan pikkulapsiperheiden arkea järjestämällä eri puolilla Suomea kotitalouskursseja ja luentoja ja antamalla henkilökohtaista neuvontaa perheiden kotona. Lisää Lapsiperheiden arjen tukemisesta.

Ässäkokki

Ässäkokki -kurssit on tarkoitettu 6-12 -vuotiaille lapsille. Ässäkokkikursseilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Lisää Ässäkokki -kursseista.

VILPPU- Vapaaehtoistoiminta ikäihmisten tukena -hanke (2018- 2020)

Valtakunnallisessa VILPPU- hankkeessa on tarkoitus kehittää vapaaehtoistoiminnan malli, sitä tukevat koulutukset ja vapaaehtoisten vertaistuen muodot sekä aloittaa vapaaehtoistoiminta ikääntyvien ihmisten arjen hyvinvoinnin edistämiseksi. Lisää VILPPU -hankkeesta.

_____________________________________________________________________