Puutarhamartat

Puutarhamarttoja yhdistää kiinnostus kasveihin ja puutarhanhoitoon sekä halu jakaa puutarhaosaamista myös muille. Marttaliitto ja piirit tukevat puutarhamarttoja kouluttamalla ja tuottamalla aineistoa.

”Monimuotoinen puutarha” ja muut ketjukoulutukset

Savon Martat ovat järjestäneet ketjukoulutuksia, joiden kävijät saavat valmiudet toimia puutarhamarttana ja ohjeistaa muita aiheesta kiinnostuneita. Menneenä keväänä ennenkaikkea Monimuotoinen puutarha- ketjukoulutus oli suosittu ja kokosi marttoja yhteen. Koulutukset ovat kaikille avoimia, joten olitpa puutarhamartta tai puutarhan hoidosta kiinnostunut, olet tervetullut mukaan.

Yhdistys voi järjestää monenlaista puutarhatoimintaa

  • Kaikille avoimet puutarha-aiheiset marttaillat ja/tai tietoiskuja muun ohjelman lomassa.
  • Retket ja tutustumiskäynnit pihoihin, puutarhoihin, puistoihin ja puutarha-alan yrityksiin.
  • Yhteistyössä piirin ja muiden yhdistysten kanssa toteutetut puutarhakahvilat.
  • Yksin tai yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa voi perustaa esimerkiksi viljelylaatikoita tai näytepalstoja ja järjestää istutustempauksia

Lisätietoja

savon@martat.fi ja puhelimitse 050 339 4260

ViekasVieras

Tänä vuonnakin Marttaliiton ja Savon Marttojen aiheina ovat vieraslajit ja niiden torjunta.

VieKas LIFE  (2018–2023) on Suomen suurin ja kunnianhimoisin haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden levittämiseen keskittyvä hanke. Hankkeessa suomalaiset perehdytetään haitallisiin vieraslajeihin, esimerkkilajien jättipalsamin, jättiputkien ja keltamajavankaalin avulla.

Kurtturuusu ja lupiini ovat kauniita teiden varsien ja pihamaiden väriläiskiä, mutta myös ne kuuluvat hävitettäviin Vieraslajeihin.

Tutustu muihin vieraslajeihin ja VieKas LIFE hankkeen sisältöihin

Martat vinkkaa

Marttojen Vinkkejä viher- ja kukkaispuutarhan hoitoon.

______________________________________________________________