Kuopion Kässäkahvila

Tervetuloa mukaan kässämarttojen iloiseen seuraan olitpa jo pitkään käsitöitä harrastanut tai vasta aloittelemassa käsityöharrastusta. Ohjaajien johdolla oppimme ja tutustumme käsitöiden saloihin. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa, jotka vaihtelevat kudonnasta ja neulonnasta huovutukseen ja askarteluun.

Tapaamme kahden viikon välein klo 16–18. Kokoontumiseemme vaikuttaa mahdolliset koronan aiheuttamat alueelliset rajoitukset. Näistä tiedotamme tarvittaessa erikseen. Muistathan, että kokoonnumme uudessa paikassa: Suokadun Palvelutalo ruokala, Maljalahdenkatu 7. Tervetuloa mukaan!

Muistathan ottaa niin kuin ennenkin oma käsityö mukaan, jos joudumme muuttamaan äkisti ohjelmaa. Lisäksi jatkossa emme keitä kahvia, vaan jokainen voi ottaa oman evään mukaan niin halutessaan.

 

Kässäkahvila ei tällä hetkellä kokoonnu

Mikkelin kässäkahvila, Hallituskatu 7 A 1, 3. kerros, klo 17–19.30

Kässäkahvila on ilmainen ja avoin kaikille käsitöistä kiinnostuneille, eikä sinun tarvitse kuulua marttoihin tullaksesi mukaan toimintaan. Kokoontumiskerroilla on aina ohjattua tekemistä, mutta voit tulla myös mukaan jatkamaan omia keskeneräisiä käsitöitäsi tai muuten vain seurustelemaan paikan päälle.

Kässäkahvila järjestetään parillisten viikkojen maanantaisin klo 17−19.30  Marttakeskuksessa, Hallituskatu 7 A.

Voit ostaa ohjaajilta tarvittavia materiaaleja, pois lukien langat. Varaathan tällöin käteistä tarvikemaksuja varten. Paikalla on vapaaehtoinen kahvimaksu.

Huom: alle 13-vuotiaat vain huoltajan seurassa!

Itä-Suomen Martat ry/Varkauden Kässämartat, Kauppakatu 17

Yhdistyksen toiminta perustuu iloiseen yhdessä olemiseen ja käsitöiden tekemiseen.Tarkoituksenamme on edistää yhteisöllisyyttä ja elävää käsityöperinnettä seurustelun merkeissä. Käsitöiden tekemiseen myös kuuluu oleellisesti muiden antamat kehut onnistuneista töistä.

Osallistujat sopivat teemoista, joita käsityöryhmässä  toteutetaan. Teemoina on ollut esimerkiksi saippuanvalmistus, huovutus, paperin valmistus, origamit, amigurumit, tärkkäys, virkkaus, neulonta, villasukan kantapää, yms. Muutokset toimintakalenteriin ovat mahdollisia. Aina voi tulla myös tekemään omia käsitöitä tai tulla muuten vain seurustelemaan.

Kokoontuminen parillisten viikkojen tiistaisin klo 17–19 Varkauden TaitoShop, Kauppakatu 17. Ei osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista, mutta osallistuja maksaa itse omista käsitöistään aiheutuneet kulut.

Tervetuloa mukaan tuomaan uusia ja virkistäviä ideoita.

Lisätietoja:

Johanna Multanen, itasuomenmartat@gmail.com

Varkauden Kässämartat Facebookissa

Varkauden kässämarttatoiminta järjestetään yhteistyössä OK-opintotukikeskuksen kanssa

____________________________________________________________________

 

Kuopion, Mikkelin ja Varkauden kässäkahviloiden tapaamiskertojen teemat löydät täältä.