Kuopion Kässäkahvila, Haapaniemenkatu 23/ B-ovi, klo 16–19

Tervetuloa mukaan kässämarttojen iloiseen seuraan olitpa jo pitkään käsitöitä harrastanut tai vasta aloittelemassa käsityöharrastusta. Ohjaajien johdolla oppimme ja tutustumme käsitöiden saloihin. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa, jotka vaihtelevat kudonnasta ja neulonnasta huovutukseen ja askarteluun.

Kokoonnumme Kuopion Marttalan tiloissa (Haapaniemenkatu 23 B-ovi) parittomien viikkojen maanantaisin käsitöiden ääreen. Aloitamme klo 16, mukaan voi tulla vapaasti klo 16–19. Juomme kahvit n. klo 17. Vapaaehtoinen kahvimaksu 2 euroa. Ei osallistumismaksua.

Varaa mukaan myös oma varatyösi kaikille kerroille, mikäli vetäjä sattuu sairastumaan. Omaa työtä voi tehdä myös, jos illan teema ei osoittaudu kiinnostavaksi tai on jo tuttu.

Kuopion kässäkahvila aloittaa syksyn kokoontumiset! Katso täältä Kuopion kässäkahvilan syksyn kokoontumisajat ja teemat.

Mikkelin kässäkahvila, Hallituskatu 7 A 1, 3. kerros, klo 17–19.30

Kässäkahvila on ilmainen ja avoin kaikille käsitöistä kiinnostuneille, eikä sinun tarvitse kuulua marttoihin tullaksesi mukaan toimintaan. Kokoontumiskerroilla on aina ohjattua tekemistä, mutta voit tulla myös mukaan jatkamaan omia keskeneräisiä käsitöitäsi tai muuten vain seurustelemaan paikan päälle.

Kässäkahvila järjestetään parillisten viikkojen maanantaisin klo 17−19.30  Marttakeskuksessa, Hallituskatu 7 A.

Voit ostaa ohjaajilta tarvittavia materiaaleja, pois lukien langat. Varaathan tällöin käteistä tarvikemaksuja varten. Paikalla on vapaaehtoinen kahvimaksu.

Huom: alle 13-vuotiaat vain huoltajan seurassa!

Itä-Suomen Martat ry/Varkauden Kässämartat, Kauppakatu 17

Yhdistyksen toiminta perustuu iloiseen yhdessä olemiseen ja käsitöiden tekemiseen.Tarkoituksenamme on edistää yhteisöllisyyttä ja elävää käsityöperinnettä seurustelun merkeissä. Käsitöiden tekemiseen myös kuuluu oleellisesti muiden antamat kehut onnistuneista töistä.

Osallistujat sopivat teemoista, joita käsityöryhmässä  toteutetaan. Teemoina on ollut esimerkiksi saippuanvalmistus, huovutus, paperin valmistus, origamit, amigurumit, tärkkäys, virkkaus, neulonta, villasukan kantapää, yms. Muutokset toimintakalenteriin ovat mahdollisia. Aina voi tulla myös tekemään omia käsitöitä tai tulla muuten vain seurustelemaan.

Kokoontuminen parillisten viikkojen tiistaisin klo 17–19 Varkauden TaitoShop, Kauppakatu 17. Ei osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista, mutta osallistuja maksaa itse omista käsitöistään aiheutuneet kulut.

Tervetuloa mukaan tuomaan uusia ja virkistäviä ideoita.

Lisätietoja:

Johanna Multanen, itasuomenmartat@gmail.com

Varkauden Kässämartat Facebookissa

Varkauden kässämarttatoiminta järjestetään yhteistyössä OK-opintotukikeskuksen kanssa

____________________________________________________________________

 

Kuopion, Mikkelin ja Varkauden kässäkahviloiden tapaamiskertojen teemat löydät täältä.