Hankekuulumisia ja syksyn suunnitelmia

Hankekuulumisia ja syksyn suunnitelmia

5.7.2021

Mitä onkaan luvassa ensi syksynä – takuuvarmojen keltaisten lehtien ja muuttolintujen lähdön lisäksi? Mitä Arkiunelmia kylissä ja kortteleissa –hankkeelle kuuluu?

Siirryin hankkeen projektipäälliköksi tämän vuoden 2021 alussa. Kuten aina uudessa työssä, jonkin aikaa meni siinä, että tunsin pääseväni kärryille: sekä siitä mitä kolme vuotta kestävässä hankkeessa oli tehty viime vuonna, mitä olisi tarkoitus tehdä tänä vuonna ja vielä ensi vuonnakin. Korona oli värittänyt koko aloitusvuotta vahvasti, ja nyt toiveena oli, että uusi, kuluva vuosi olisi helpompi.

Onneksi on toimiva työyhteisö ja työkaverit, jotka (etänäkin) auttavat kärryjen takalaidassa roikkuvaa! Jokainen päivä tuo mukanaan uutta ja ihmeellistä – ja mikäs sen parempaa tällaiselle oppimista janoavalle tyypille. On ollut opeteltava budjetointia ja raportointia, järjestettävä tapahtumia ja verkostotapaamisia etänä, tehtävä myös asiakastyötä, digiloikkailtava ja oltava koko ajan skarppina sen suhteen, että missä koronan kanssa kulloinkin mennään. Nyt hanke on kutakuinkin puolivälissä. Vähitellen on aika entistä tiiviimmin miettiä, miten hankkeessa kehitellyt hyvät jutut voivat jäädä elämään hankkeen jälkeenkin.

Ensi syksyksi on luvassa monenlaista hyödyllistä ja mukavaa. Aiomme mennä metsään eli järjestää sieniretkiä eri alueilla. Raision Petäsmäen asukastuvasta on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa pyyhitty pölyt ja saatu se avattua, kuten Maarian kylätalo viime vuonna, joten sielläkin päästään aloittamaan ryhmätoimintaa. Jalkaudumme myös muun muassa Kiskoon jo kesällä. Ja vaikka korona-tilanne onkin jo helpompi, jatkamme myös hyvinvointia lisääviä etäryhmiä Zoomissa. Kahden kesken keskusteluja voimme käydä sekä kasvotusten että etänä, aina tarpeen ja tilanteen mukaan.

Nuoret ovat lähellä sydäntämme ja aiomme jatkaa heinäkuun kesäryhmän innoittamana nuorten ryhmää Turussa, pääpaino Halisten alueella. Nuorten kanssa on kiva puuhata: voi tehdä smoothieita, käydä kävelyllä jokirannassa samalla sen historiasta kertoen ja jutellen, tai voi keskustella puistonpenkillä nuoria askarruttavista aiheista, kuten itsetuntemuksesta, iloa tuovasta liikunnasta, ilmastoystävällisestä ruuasta tai helpoista siivousvinkeistä. Nuoret usein aivan pursuavat hyviä ideoita – ja innostushan tarttuu tehokkaasti käsideseistä ja maskeistakin huolimatta!

Martoilla on kivaa, paitsi harrastaa ja osallistua erilaisiin ryhmiin, niin myös olla töissä. Kun kahdeksas on vuosi menossa, mieli on avoin ja tyytyväinen, takapuoli taas tukevasti kärryjen penkillä. Martat ovat kaikkia varten, ja me kaikki olemme osa isompaa kokonaisuutta. Kuten tämän vuoden motto kuuluu: hyvästä arjesta parempi maailma.

Thua Aalto, projektipäällikkö