Aikaa oppia

Uuden oppiminen vahvistaa sujuvaa arkea. Se on erityisen tärkeää nyt, kun elämme poikkeustilanteessa. Olemme koonneet erityisesti opettajia ja opiskelijoita palvelevat aineistot näille Aikaa oppia -verkkosivuille.

Tutustu sesonkeihin ja ruoka-aineisiin

Sesonkiajattelu säästää sekä luontoa että kukkaroa. Kesällä nautitaan avomaalla kasvaneita kasviksia ja talvella enemmän varastovihanneksia. Myös marjat ja hedelmät kannattaa valita vuodenaikojen vaihtelun mukaan.

Tutustu sesongin ruoka-aineisiin

Maksuttomat oppaat ja aineistot

Olemme koonneet Issuuhun runsaasti maksuttomia reseptivihkoja, aineistoja ja esitteitä vapaaseen käyttöön. Voit lukea aineistoja sähköisesti Issuussa tai ladata pdf-muodossa omaan käyttöön.

Aineistot Issuussa

Helppoa ja herkullista leivontaa

Ässäkokkien kanssa leipominen onnistuu perheen nuorimmilta. Seuraa videolta, kuinka valmistuu herkullinen mutakakku. Voit leipoa Mintun ja Emmin kanssa samaan tahtiin. Pysäytä video tai kelaa taaksepäin tarkistaaksesi työvaiheet.

Lue ohje

Vaivattomat kaurakeksit myslistä

Ässäkokkien ruoanlaittovideoita voi hyödyntää yläasteen kotitalouden opetuksessa etäopetuksen aikana. Videoilta on helppo seurata ohjetta ja tarkistaa, miltä minkäkin vaiheen tulisi näyttää.

Lue ohje

Kokeile keittiössä

Videolla opastetaan helpon arkitortillan tekemiseen. Täytteiden keksimisessä on vain taivas rajana, kokeile rohkeasti!

Lue ohje

Kodinhoito

Kodinhoitoon liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia Marttakoulun kodinhoito-sivuilta.

Energiajärkeä joka kotiin

Energiantuotanto ja -kulutus ovat globaalisti merkittävimpiä ilmastonmuutosta kiihdyttävien kasvihuonekaasujen lähteitä. Energiatehokkuus on hyväksi ympäristölle ja omalle kukkarolle. Opi tekemään energiaa säästäviä valintoja ja tekoja.

Energiajärkeä joka kotiin -sivut Energiajärkeä joka kotiin -opas

Ohjeet lapsille erilaisiin kotitöihin

Lajittelu ja kierrätys

Jätteiden lajittelu säästää luontoa ja kukkaroa. Jätteen synnyn ehkäisy on edelleen paras ekoteko.

Ohjeet lajitteluun ja kierrätykseen

Opi uutta videoiden avulla.

Omat rahat ja talouden suunnittelu

On tärkeää tietää, mistä rahasi tulevat ja minne ne menevät. Marttakoulun Omat rahat -sivustolta löydät arvokasta tietoa ja uusia ajatuksia oman talouden hoitoon.

Omat rahat -osio Marttakoulussa

Martan matkalaukusta

Martan matkalaukusta -työpajojen avulla opitaan kestävästä kehityksestä, ilmastonmuutoksen globaaleista vaikutuksista ja tasa-arvosta. Valmiit materiaalit sisältävät myös ohjeet oppituntien pitämiseen.

Ruokaturva -työpaja Ilmastonmuutos -työpaja Etiopian matkakertomus -työpaja