| |

Uusi luku Marttojen historiassa

Onnea sinulle, joka olet ladannut Martat-sovelluksen puhelimeesi, olethan osa suurta digiaikakauden marttayhteisöä! Tätä kirjoittaessani sovellus on jo yli 6 000 ihmisen puhelimessa. Joukossa on sekä marttoja että muita kiinnostuneita. Toivotamme jokaisen marttahenkisen mukaan sen käyttäjäksi – ja tekemään marttahistoriaa.

Martat ovat sivistäneet ja neuvoneet suomalaisia ja ylläpitäneet perinteitä jo yli 122 vuoden ajan. Meitä marttoja on lähes 42 000. Meissä on voimaa, joka tekee kestävistä valinnoista valtavirtaa ja tukee ympäristötietoista elämää. Kuten moni muukin perinteikäs toimija, mekin haluamme joukkoomme uusia jäseniä ja nuoria sukupolvia, jotta yhdistysten toiminta pysyy elinvoimaisena. Marttojen mobiilisovellus vahvistaa omalta osaltaan yhteisöllisyyttä. Sovellus antaa mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa, elää kestävää arkea ja löytää lisää merkitystä jäsenyydelle. Haluamme vahvistaa martta-identiteettiä, lisätä vuorovaikutusta ja tavoittaa ihmisiä, jotka kaipaavat kotitalousneuvontaa.

Toivomme, että mahdollisimman moni saa sovelluksesta apua ja yhteisöllisyyttä elämäänsä. Yhteinen tavoitteemme on saada Martat-sovellukselle vähintään 10 000 käyttäjää. Ole Sinäkin viestinviejänä ja ota haaste vastaan: Kutsu naapuri, kummilapsi, opettaja, työkaveri tai lapsenlapsi mukaan marttojen maailmaan. Lähde rohkeasti mukaan keskusteluun sovelluksen Marttayhteisössä. Jos tarvitset neuvoa tai vinkkejä, kysy. Jos osaat neuvoa toisia, jaa tietosi kaikkien iloksi ja hyödyksi.

Tämän suuren digiharppauksen keskellä on hyvä muistaa, että perinteinen marttatoiminta kukoistaa. Sovelluksen lataaminen on vapaaehtoista, ja mobiiliyhteisö on vain yksi marttailun monista mahdollisuuksista. Uusi tekniikka piristää, innostaa ja kiinnostaa, mutta ei korvaa tapaamisia kasvokkain.

Syksyn raikkaita tuulia!

Marianne Heikkilä 
Marttaliiton pääsihteeri
marianne.heikkila@martat.fi

Tutustu Martat-sovellukseen täällä.