Kansainväliset martat

Kansainväliset martat ovat kiinnostuneita Marttojen kehitysyhteistyöstä Somalimaassa, Etiopiassa, Malawissa ja Sambiassa sekä naisten ja tyttöjen aseman parantamisesta ja maahanmuuttaneiden kotoutumisesta Suomeen. Kansainvälinen martta ottaa selvää, mitä Marttojen hankkeissa on meneillään. Hän kertoo oman ja muitten yhdistysten jäsenille ajankohtaista tietoa työstämme ja toimii oman piirin tukena maahanmuuttaneiden kotoutumisen edistämisessä.

Kysy toiminnasta omasta piiristäsi. Järjestä kansainvälinen marttailta, aineistot löytyvät alasivulta Kansainvälisen toiminnan aineistot.

Voit myös liittyä Martat vinkkaa -facebooksivun alla toimivaan Kansainväliset martat -ryhmään (suljettu ryhmä, esitä liittymispyyntö) niin pääset seuraamaan ajankohtaista keskustelua vertaisryhmässä).

Annos Afrikkaa, kalaruoka Kamerunista.

Lokakuu on Puurokuu ja Annos Afrikkaa

Vuosittain lokakuussa marttayhdistykset keittävät puuroja ja myyvät niitä kehitysyhteistyön hyväksi. https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/puurokuu/  Varaa yhdistyksen toimintakalenteriin jo nyt marttailta kehitysyhteistyöteemalla.

Annos Afrikkaa 2020 -pdf-tiedosto.

Koulutukset

Marttaliitto järjestää vapaaehtoismartoille koulutuksia kasvokkain ja verkossa. Seuraavasta kansainvälisten marttojen koulutuspäivästä ilmoitetaan tällä sivulla. Jos olet kiinnostunut osallistumaan koulutukseen yhtenä oman piirisi kansainvälisenä marttana, seuraa piirisi ilmoittelua tai ole sinne suoraan yhteydessä ja kerro kiinnostuksestasi.

Kotoutumisen tuki

  • Kaikki marttapiirit tukevat oman alueensa kotoutujia sujuvan arjen löytymiseksi uudessa kotimaassa.
  • Monet kansainväliset martat esittelevät marttatoimintaa maahanmuuttaneille. He toimivat tukihenkilöinä piirien kotitalousneuvonnassa tai järjestävät yhteistä ruuanvalmistusta tai käsityö- ja askarteluiltoja.
  • Osallistu: kysy piiristäsi, mitä sinä voit tehdä apuohjaajana tai kutsumalla mukaan oman yhdistyksesi toimintaan.
  • Lisätietoja kansainvälisestä työstä ja kotoutumisen tuesta omasta piiristä tai Marttaliitosta Terhi Lindqvistiltä terhi.lindqvist at martat.fi
  • Lisätietoja luontokotoutumisesta ja Luontokoti-hankkeesta (2022-2024) antaa Marttaliitossa Anna Anttonen anna.anttonen at martat.fi